AcasăPoliticaRăsturnare totală de situație: Dan Barna face un pas înapoi! Urmează un...

Răsturnare totală de situație: Dan Barna face un pas înapoi! Urmează un nou rând de negocieri

Dan BarnaRăsturnare totală de situație: Dan Barna face un pas înapoi! Urmează un nou rând de negocieri

Formarea coaliţiei de guvernare se complică! Negocierile dintre PNL, USR PLUS și UDMR nu au dus nicăieri, astfel că cele trei partide s-au dus la discuțiile de la Cotroceni cu propria variantă de premier.

Chiar și președintele Klaus Iohannis a declarat luni seară, într-o conferință de presă că nu sunt întrunite condițiile pentru a forma un nou guvern și a anunțat că intenționează să convoace noul Parlament pentru data de 21 decembrie.

„Am primit azi câteva propuneri, însă cred că e nevoie de cel puțin încă o rundă de consultări până lucrurile se cristalizează”, a declarat șeful statului.

Pentru a debloca negocierile, președintele USR Dan Barna le-a făcut liderilor PNL și UDMR o ofertă de nerefuzat. Acesta le cere să facă parte toți trei din Guvern, în calitate de vicepremieri, iar pentru șefia Camerei Deputaților, USR PLUS îl propune pe Cătălin Drulă.

„Un Guvern în care premierul va avea ca vicepremieri cei trei lideri ai partidelor din Coaliție, va fi credibil și nu va mai avea nevoie de alte comitete și putem face astfel o coaliție solidă și stabilă”, a declarat Dan Barna.

Dan Barna nu mai vrea șefia Camerei

Barna a făcut și o altă propunere pentru șefia Camerei Deputaților. „Încercăm o nouă soluție și propunem o altă candidatură la șefia Camerei Depuaților. Considerăm că echilibru trebuie să existe. O să îl propun pe Cătălin Drulă, un coleg cu o experiență semnificativă”, a declarat acesta.

Copreședintele USR PLUS susține că astfel vor fi deblocate negocierile, iar cele trei partide vor putea discuta despre programele de guvernare.

Marți, Dan Barna și Ludovic Orban ar urma să aibă o nouă discuție, după ce dimineață președintele PNL ar fi discutat cu Klaus Iohannis.

Reacția UDMR: „A vrut să își facă imagine publică”

Liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila, critică propunerea făcută marți de Dan Barna și susține că aceasta ar fi trebuit să discute cu Ludovic Orban și Kelemen Hunor înainte de a face acest anunț.

„Nu ajută acest anunț al domnului Barna și nu ajută la stabilirea unei încrederi mai mari. Nu a existat o consultare pentru acest anunț. Este un anunț făcut prin presă. Într-o coaliție aceste lucruri se discută în interior. Nu se procedează în acest fel, nu se aruncă pe piață asemenea soluții fără să le discuți cu posibilii parteneri”, a declarat Cseke Attila, la Antena 3.

Liderul UDMR spune că Dan Barna a încercat să își creeze imaginea celui care vine cu soluții. „Eu cred că o singură chestiune s-a urmărit aici, a încercat să își creeze o imagine publică de tu încerci să vii cu o soluție”, a mai spus Cseke Attila.

author avatar
Andreea Vlad
253 afisari

2 COMENTARII

  1. nu zisese guru rares ca niciun lider di alianta familiei ppe nu mai trebuie sa iasa public cu declaratii de parca sunt in omerta!!!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger