AcasăPoliticaRăsturnare de situație! Nicușor Dan nu-și poate prelua mandatul de primar. Lovitura...

Răsturnare de situație! Nicușor Dan nu-și poate prelua mandatul de primar. Lovitura pregătită de PSD

Nicusor DanRăsturnare de situație! Nicușor Dan nu-și poate prelua mandatul de primar. Lovitura pregătită de PSD / foto: Capital

Lovitură dură pentru primarul ales al Capitalei, Nicuşor Dan, fix înainte de preluarea mandatului. Validarea lui la Primăria Generală a fost contestată de 52 de cereri de apel, formulate în majoritate de foşti şi actuali consilieri PSD.

Dosarul celor 52 de apeluri are termen la Curtea de Apel, luni, 26 octombrie, la o lună după câștigarea alegerilor la Primăria Capitalei.

Acesta a declarat, miercuri, într-o postare pe Facebook, că validarea mandatului său a fost atacată cu 52 de cereri de apel, majoritatea depuse de foşti şi actuali consilieri PSD. Nicuşor Dan mai precizează că municipiul Bucureşti „are mari probleme de rezolvat”.

„Bucureştiul are mari probleme de rezolvat, cele mai urgente fiind criza coronavirusului, termoficarea şi colapsul financiar. În acest context, validarea de către Tribunal a mandatului meu de primar a fost contestată prin 52 (cincizeci şi două) cereri de apel, formulate în majoritate de foşti şi actuali consilieri PSD. Dosarul celor 52 de apeluri are termen luni, la Curtea de Apel”, a anunţat Nicuşor Dan, într-o postare pe Facebook.

Mesaj pentru PSD

Primarul ales susţine că „urgenţa PSD nu este însă rezolvarea problemelor oraşului, ci intârzierea preluării mandatului” său. „Probabil că mai au nevoie de câteva zile în plus ca să şteargă nişte urme şi ca să rezolve solicitările unor „prieteni”. În acelaşi timp, oamenii PSD – cei responsabili de dezastrul din termoficare – cer imperativ apă caldă şi căldură în Bucureşti, uitând că Firea e încă primar în funcţie, iar responsabilitatea este încă a ei! Se dovedeşte acum că respectul Gabrielei Firea şi al PSD Bucureşti faţă de cetăţenii Capitalei e zero. Pesediştii sunt deja ocupaţi cu campania electorală pentru alegerile parlamentare şi înţeleg probabil să-şi facă această campanie pedepsind bucureştenii şi neglijându-şi atribuţiile pe care le au, conform legii, până în ultima zi oficială de mandat”, a mai scris politicianul.

În finalul postării, el face din nou referire la Gabriela Firea: „Cât despre Gabriela Firea, vă amintiţi cum, înaintea alegerilor, susţinea categoric că nu se ţine de scaunul de primar? După ce a arătat că nu ştie să piardă, Gabriela Firea nu reuşeşte nici să părăsească cu demnitate funcţia de primar”.

Inițial, primarul ales al Capitalei, Nicușor Dan, trebuia să depună jurământul în ziua de vineri, 16 octombrie. Săptămâna trecută el a anunțat că nu își va putea prelua mandatul la acea dată din cauză că dosarul de validare a mandatelor consilierilor a fost trimis la Primăria Sectorului 1, în loc de Tribunalul București.

author avatar
Andreea Vlad
764 afisari

7 COMENTARII

  1. Lasa ba ca ti-l valideaza tiganii cu care te-ai incardasit ca un prostanac ce esti. Spune cu cine te incardasesti,ca sa-ti spunem cine esti.

  2. Lasa nene, ca de acum inainte pentru tot ce vei incerca si nu vei reusi sa faci, vei spune ca de vina este PEEEEESEEEEDEEEE, ca ati poierdut timpul etc.” Placa” e cunoscuta de la mentorul de la Cotroceni. Si apoi dreptul oricui la contestatie il au doar cei cu alta apartenenta politica decat PSD. Nu , nu simpatizez cu nimeni dar, prea credeti ca puteti face orice.

  3. noul Bucuresti e doar magazinul de unde ai sediul de campanie sau te refereai la oras ca naivi nu suntem cu scie deasupra lui.sa ajunga astia noua sarja de politicieni made ue prin furt si nereguli e mai rau decat psd!!!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger