AcasăPoliticaRăsturnare de situație în scandalul de la Sectorul 1. Sac de voturi...

Răsturnare de situație în scandalul de la Sectorul 1. Sac de voturi găsit la Biroul Electoral. Tudorache: „Jaf la drumul mare!”

Daniel tudoracheRăsturnare de situație în scandalul de la Sectorul 1. Sac de voturi găsit la Biroul Electoral. Tudorache: „Jaf la drumul mare!” / foto: Mediafax

Scandalul voturilor de la Sectorul 1 ia o întorsătură nouă. Deși Biroul Electoral al Sectorului 1 afirmă că sacii cu voturi nu au părăsit niciodată încăpere, noi detalii din anchetă ies la iveală. 

O femeie de serviciu ar fi găsit, într-o cameră a BES1, un sac de rechizite și voturi ștampilate pe PSD și ALDE, potrivit România TV.

Informații sunt confirmate de actalul edil, Dan Tudorache, care a pierdut fotoliul de primar în fața USR-istei Clotilde Armand. S-a sunat la 112 și se așteaptă sosirea poliției la fața locului și demararea unei anchete.

„M-a sunat reprezentantul PSD, mi-a comunicat ca a sunat la 112 si se asteapta politia. Ma lasa fara cuvinte tot ce se intampla acolo. Nu a pus niomeni mana pe ele, ca sa nu se spuna ca au fost puse acolo. Sper sa fie si camere de filmat acolo. Banuiesc ca vom vedea imagini cu politia ridicand aceste voturi. Conform procesului verbal sunt la 1003 sau 1004, dar daca s-a gasit un sac, va dati seama ca e vorba de sute de saci. De-aia nu vor sa renumere, pentru ca e jaf ce e acolo, jaf la drumul mare!”, a declarat Dan Tudorache la România TV.

Tudorache a făcut plângere penală

Biroul Electoral al sectorului 1 a decis, joia trecută, că voturile nu se mai renumără. Voturile de la Sectorul 1 au fost astfel validate. Decizia l-a înfuriat pe Dan Tudorache dar și pe susținătorii acestuia, care au ieșit în stradă să conteste decizia.

Dan Tudorache, încă în funcție până la 1 noiembrie, a făcut o plângere la Parchetul General şi SIIJ împotriva procurorului care a ocupat funcţia de preşedinte de Biroului Electoral de Circumscripţie Sector 1.

Acesta îl acuză de abuz în serviciu. De asemenea, plângerea penală a fost formulată de PSD şi împotriva liderului USR, Dan Barna, precum şi a membrului USR, Andrei Nicolaescu.

author avatar
Andrei Ștefan