AcasăPoliticaRareș Bogdan vrea premier exclusiv PNL: „Florin Cîțu nu ia decizii de...

Rareș Bogdan vrea premier exclusiv PNL: „Florin Cîțu nu ia decizii de unul singur”

Rares BogdanRareș Bogdan vrea premier exclusiv PNL: „Florin Cîțu nu ia decizii de unul singur”

Prim-vicepreşedinte PNL, Rareş Bogdan, spune că varianta rotaţiei prim-miniştrilor nu a fost validată în forurile de conducere ale partidului. El amintește că Florin Cîţu nu poate lua decizii de unul singur.

Reacţia vehementă a lui Rareş Bogdan vine după apariţia informaţiilor privind o înţelegere între liderii PNL şi PSD asupra variantei premierului prin rotaţie, cu mandat de un an şi jumătate.

„Domnul Florin Cîţu este preşedintele PNL, cunoaşte foarte bine statutul PNL şi nu ia decizii de unul singur, ci le ia în consens sau cu majoritatea leadership-ului liberal întrunit în foruri statutare. Domnia sa ştie foarte bine starea de spirit, cât de greu a fost să începem discuţii cu PSD şi sunt absolut convins că domnia sa nu ar putea impune aşa ceva şi că este o strategie de negociere”, a declarat Rareş Bogdan luni seara, în cadrul unei emisiuni la Digi24.

Vorbește despre ieşirea din negocieri cu PSD

Liberalul a mai precizat că tema rotaţiei prim-miniştrilor nici nu a fost discutată şi aprobată în PNL.

„Nu s-a pus problema în cadrul negocierilor ca PNL să cedeze poziţia de premier sau să accepte o eventuală rotativă. La BPN (…) nu s-a discutat şi subiectul rotativei. Să punem în discuţie acest scenariu al rotativei, pe care BPN să-l voteze sau nu, dar în cazul în care se opun rotativei înseamnă practic ieşirea din negocieri cu PSD, iar chestiunea premierului prima oară (…) să fie un premier PSD (…) nu cred că vreun lider PNL, de la preşedintele partidului la altcineva, are măcar curajul să intre în BPN şi să propună aşa ceva”, a mai spus Rareş Bogdan.

Vă amintim că PNL, PSD și UDMR s-au înțeles să dea premierul prin rotație, dar fără UDMR, adică Kelemen Hunor nu va putea fi desemnat pentru a conduce guvernul, potrivit unor surse politice. Mandatul acestuia ar fi de un an jumătate sau doi.

author avatar
Andreea Vlad
215 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger