AcasăPoliticaRareș Bogdan vrea clase speciale pentru elevii românilor din diaspora care se...

Rareș Bogdan vrea clase speciale pentru elevii românilor din diaspora care se întorc în țară

Europarlamentarul Rareș Bogdan spune că din septembrie anul acesta vor fi înființate clase speciale pentru copiii românilor din diaspora care se întorc în țară.

El a spus la Interviurile Digi24.ro că sistemul de educație și cel de sănătate sunt principalele motive pentru care mulți români preferă să rămână în străinătate.
Românii din diaspora au două probleme: spitalele și școlile, spune europarlamentarul. „Sunt cazuri de români care s-au întors în țară cu copiii și au fost nevoiți să plece înapoi.

Copiii vorbesc românește, pentru că vorbesc acasă cu părinții, bunicii, dar nu știu să scrie românește. Și au o problemă cu adaptabilitatea la școala românească, sunt sub presiunea unui bullying pe care îl fac ceilalți copii și vin acasă și plâng”, a expicat el.

„E o chestiune pe care trebuie să o rezolvăm prin clase speciale pentru copiii celor din diaspora care vin în țară. Și o să facem asta chiar din septembrie”, a continuat europarlamentarul.

„Altfel nu pot să-i aduc acasă. Oamenii vin la venituri, nu e doar glasul pământului, e și o chestiune economică. România a evoluat și evoluează, în România se fac investiții, a evoluat nivelul de trai al românilor. Dar trebuie să vorbim despre toate astea”, a mai spus Rareș Bogdan.

 

author avatar
Andrei Coman