AcasăPoliticaRareș Bogdan, anunț categoric despre cine va guverna România - VIDEO

Rareș Bogdan, anunț categoric despre cine va guverna România – VIDEO

Rareș Bogdan spune clar: PNL nu renunță la Florin Cîțu. ”Rămânem la guvernare” - VIDEO

După ce moțiunea de cenzură depusă de PSD a trecut cu 281 de voturi ”pentru” și niciunul împotrivă, iar președintele Iohannis a anunțat că va convoca săptămâna viitoare consultări cu partidele politice, urmare a căderii Guvernului Cîțu, liberalul Rareș Bogdan a subliniat că opțiunea PNL-ului de premier rămâne Florin Cîțu.

”PNL nu renunță la Florin Cîțu și o spun extrem de răspicat și extrem de bine informat. Pentru noi opțiunea este Florin Cîțu premier, acum este încărcat și cu voturile PNL. (…) Nu pierdem guvernarea, rămânem la guvernare și vom face exact ceea ce am promis în fața românilor”, a declarat Rareș Bogdan, la postul B1 TV, în seara zilei în care a trecut moțiunea PSD-ului.

Pe de altă parte, liberalul a făcut trimitere la reuniunea Consiliului pentru Afaceri Economice și Financiare al Uniunii Europene (ECOFIN), în ideea că e nevoie ca România să aibă un ”ministru de Finanțe valid”.

”Florin Cîțu este opțiunea noastră. (…) Știu că umătorii trei ani înseamnă, pentru România, din punctul nostru de vedere, reforme, modernizare, implementare de bani europeni. Niciodată această țară nu a avut șansa unei sume atât de mari de bani disponibili pentru investiții. România are nevoie de infrastructură rutieră, feroviară, spitalicească, are nevoie de investiții în școli. Acum avem această șansă (…) banii semnați prin PNRR” – Rareș Bogdan.

„Pe 21, România trebuie să aibă un ministru de Finanțe valid, pentru că este Ecofinul la Bruxelles și după ce trecem prin Ecofin PNRR-ul intrăm în cele 60 de zile în care urmează să primim banii, cei 3,9 miliarde de euro”, a declarat Bogdan.

Europarlamentarul a ținut să sublinieze și un aspect ce ține de votul la moțiunea de cenzură, dat marți în Parlament. ”Fac parte dintre cei din PNL care am crezut până în ultima clipă că cei din USR PLUS nu vor vota umăr la umăr cu AUR, cu antivacciniștii de la AUR, cu antieuropenii de la AUR”, a mai declarat liberalul.

Iohannis: Este nevoie de soluții și este momentul pentru decizii mature

Într-o primă reacție pe marginea succesului moțiunii PSD în Parlament, situație ce a dus la demiterea Guvernului Cîțu, președintele Iohannis a declarat, de la Cotroceni, că va chema reprezentanții partidelor politice, pentru consultări, abia săptămâna viitoare. Totul, în ideea de a exista un răstimp pentru discuții interne, menite să găsească ” abordări mature”.

”Trebuie să găsim o soluție, România trebuie să fie guvernată. Pandemie, criza prețurilor la electricitate, vine iarna, toate acestea trebuie să fie rezolvate de cineva. Acest cineva, evident, este Guvernul României.

Așadar, este nevoie de soluții și este momentul pentru decizii mature. Este nevoie de decizii mature din partea politicienilor, din partea partidelor politice. Pentru a da timp partidelor politice să se întrunească în forurile interioare, să găsească abordări mature și să vină cu ele la consultări, voi convoca consultări cu partidele politice abia săptămâna viitoare. Acum se cere maturitate și responsabilitate”, a declarat Iohannis, marți seară.

705 afisari

9 COMENTARII

  1. Cred cu toata fiinta mea ca acest individ este dus cu pluta la fel ca si catu. Hotomanii, iresponsabilii si praduitorii lui boc se considera de neinlocuit…..lipsa de personalitate, de coloana vertebrala, de profesionalism se vede….cine este rares bogdan? O nulitate politica, un individ care sa catarat lingand dosul neamtului de la Cotroceni, un parvenit ce ce crede intelectual, politician, diplomat etc….rares bogdan nu este un patriot, este doar o unealta a unora care se folosesc de indivizi de teapa lui, propulsandui…..sunt cu ochii pe tine rares….

  2. O vorba din popor (care nu-i prost, cum il fac unii), spune ca” daca doi oameni spun ca ti-e somn, du-te si te culca”. ASTUIA si ALTORA din aceiasi clica li se spune de prea mult timp acest lucru dar EI nu inteleg, sau se fac a nu intelege… O alta vorba a aceluiasi „intelept” zice ” e rau sa fii prost, dar, sa fii prost si sa nu-ti dai seama e catastrofal”. Cine-i trage de maneca ???

  3. Liberacii cu talanu’ n frunte au dat în bâlbâiala urmei de neuron ! Cum dracu sa guvernezi cu 35% ” putere ” in parlament ? Bezna minții ?..

  4. Ce jeguri. Se agata de, vezi doamne, promisiunea făcută românilor. Cat de jenant poți sa fii sa iti ascunzi lăcomia și aviditatea de a parveni sub acest fals ticălos. Rareșică! Sa ne alu pi gus la toți ăștia care va dam m la toate leprele galbene.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger