AcasăPoliticaRareș Bogdan, mesaj de ultimă oră: ”Întindem o mână, fără să exagerăm,...

Rareș Bogdan, mesaj de ultimă oră: ”Întindem o mână, fără să exagerăm, către colegii din USR PLUS, dar…”

Rareș Bogdan, mesaj de ultimă oră: ”Întindem o mână, fără să exagerăm, către colegii din USR PLUS, dar...”

Recent reales în postura de prim-vicepreședinte al PNL-ului, europarlamentarul Rareș Bogdan a făcut referire, pe fondul câștigării, de către Florin Cîțu, a scaunului de președinte al formațiunii liberale, la reluarea discuțiilor privind refacerea coaliției cu USR PLUS.

Rareș Bogdan declară, la postul de radio RFI, că prima opțiune a PNL-ului este refacerea coaliției cu USR PLUS. Precizările vin și în contextul în care urmează să aibă loc Congresul USR PLUS, week-end-ul viitor, dar și turul doi al alegerilor pentru funcția de președinte al acestei formațiuni politice, după ce în prima rundă niciun candidat nu a obținut 50%+1 din voturi, Dacian Cioloș fiind câștigătorul primului tur al competiției interne.

Întindem o mână, fără să exagerăm, către colegii din USR PLUS, dar n-o să venim acum zi de zi să le solicităm asta, pentru că înțelegem că sunt într-o retorică internă de campanie, vom discuta cu domniile lor după data de duminică, atunci când se încheie votul și la USR PLUS, cu noul președinte ales, fie că e domnul Barna, fie că e domnul Cioloș, dar și cu întreaga echipă de acolo și prima noastră opțiune a rămas, rămâne și va rămâne indiscutabil refacerea coaliției cu USR PLUS, pentru a continua ceea ce am început și din păcate s-a gripat puțin în ultima perioadă”, a afirmat Rareș Bogdan, citat de rfi.ro.

Bogdan: Situația este clară în ceea ce-l privește pe domnul Cîțu, nu dăm nici un pas înapoi

Cât s-a adus în discuție faptul că ambii lideri actuali ai USR PLUS, respectiv atât Dan Barna, cât și Dacian Cioloș, au anunțat că formațiunea nu revine în cadrul coaliției, cât timp Cîțu va fi premier, prim-vicepreședinte PNL a ales să puncteze următoarele: ”Haideți să discutăm cu domniile lor după data de luni, adică exact peste o săptămână, și sunt absolut convins că își vor nuanța puțin poziția sau cel puțin se vor așeza la masă, sunt convins că nu vor refuza să stăm la o masă, pentru a relua dialogul și pentru a găsi formula optimă pentru revenirea la guvernare”.

Totodată, Rareș Bogdan a subliniat că liberalii nu vor da înapoi, când vine vorba de Cîțu, actualul premier recent ales în fruntea PNL-ului, în cursa în care l-a avut ca unic contracandidat pe Ludovic Orban.

”Noi mai ales acum după ce premierul Cîțu a fost ales președinte al PNL, vă dați seama, deci a fost încărcat și cu forța președintelui de partid, cu forța PNL, nu avem nici un motiv să renunțăm la domnia sa (…). La noi, situația este clară în ceea ce-l privește pe domnul Cîțu, nu dăm nici un pas înapoi. Cred că va trebui să discutăm extrem de serios pe un calendar de reforme, pe un calendar de proiecte”, a mai declarat prim-vicepreședinte PNL, la postul de radio.

”USR PLUS a luat o decizie în unanimitate: nu putem continua guvernarea cu Florin Cîțu premier”

Vă amintim că la Congresul de la Romexpo, de sâmbătă, Florin Cîțu a obținut aproape o mie de voturi în fața lui Ludovic Orban, fiind declarat câștigător al competiției pentru fotoliul destinat numărului 1 în cadrul Partidului Național Liberal. În cursul zilei de 25 septembrie, pe fondul congresului liberalilor, cei de la USR PLUS au ales să transmită următorul mesaj, unul cât se poate de clar: ”USR PLUS a luat o decizie în unanimitate: nu putem continua guvernarea cu Florin Cîțu premier.

Această decizie nu se va schimba, indiferent câte minciuni încearcă să răspândească „echipa câștigătoare”.

Vrem reforme pe bune, nu participarea la guvernare de dragul puterii, acceptând orice fel de condiții”.

143 afisari

4 COMENTARII

  1. Imi pare rau de fiecare minut pe care l-am pierdut ascultându-te. Esti un jeg ca toti ceilalti care te înconjoară in frunte cu tov Catzu, loaza in școală, pușcăriaș, bețiv, hot si bineinteles șef al partidului Liberal,demn urmaș al Brătienilor. Mai jos nu poti să cazi.

  2. Vezi, c-o sa te cam doara mana, la cat o sa stai cu ea intinsa. Mana intinsa, fara reactiune inseamna cersit. Dar, santeti obisnuiti… tot asa (cersit) ati primit si „haturile tarii” de la „vizitiul sef”. Mai puneti-l odata la treaba, ca si asa joaca toata ziua golf. O fi facut bataturi in palma…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger