AcasăPoliticaRareş Bogdan le ia apărarea minerilor. Cum vrea să scape de toţi...

Rareş Bogdan le ia apărarea minerilor. Cum vrea să scape de toţi „proştii sau hoţii din poziții de management” (FOTO)

rares-bogdanRareş Bogdan le ia apărarea minerilor. Cum vrea să scape de toţi "proştii sau hoţii din poziții de management"

Rareş Bogdan a luat partea mineilor în greva declanşată în Valea Jiului. Prim-vicepreședintele PNL cere depolitizarea instituțiilor cheie din statul român.

Fără clientelism politic”, este mesajul lui Bogdan. El a publicat o poză în acest sens de la protestul minerilor cu un copil care are scris pe o pancartă: „Hoților. Dați salariul la tati că am nevoi!„, a afirmat Rareş Bogdan.

Semnal de alarma. Pancarta care ne obliga! Toți cei conectați la rețelele de interese din jurul marilor companii din minerit trebuie îndepărtați și trasi la răspundere.

pancarta
Rareş Bogdan emoţionat de un copil din mulţime

Fără clientelism politic si fără management clientelar in CNLO, CNH și celelalte Companii ale statului roman. Performanța și Profesionalism. Fără prosti sau hoți in poziții de management”, a spus Rareș Bogdan pe pagina sa de Facebook.

Care sunt pretenţiile minerilor?

Minerii solicită plata salariilor, dar şi alte drepturi băneşti restante cum sunt ajutoarele de încălzire şi tichetele masă, precum şi demisia conducerii CEH. În plus, protestatarii au acuzat lipsa unor programe de investiţii în mineritul Văii Jiului.

În prezent, potrivit directorului general Samuel Dioane, CEH nu mai dispune de veniturile din asigurarea serviciilor de sistem şi de ajutorul de închidere pentru Mina Lonea, care totalizau circa 7 milioane de lei pe lună, în condiţiile în care bugetul de salarii se ridică la 12 milioane lei, lunar.

Continuă, aşadar, protestul din subteran al celor aproximativ 70 de mineri autoblocaţi la Mina Lupeni, unii dintre ei aflaţi în a şasea zi de protest. Starea lor de sănătate este monitorizată de salvatorii mineri, care sunt pregătiţi să intervină în caz de nevoie.

author avatar
Andrei Ștefan
323 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger