AcasăPoliticaRareș Bogdan îi răspunde lui Ludovic Orban: Când a avut nevoie de...

Rareș Bogdan îi răspunde lui Ludovic Orban: Când a avut nevoie de PNL, s-a convocat BPN chiar și la ora 23 – VIDEO

Rareș Bogdan îi răspunde lui Ludovic Orban: Când a avut nevoie de PNL, s-a convocat BPN chiar și la ora 23 - VIDEO (sursa foto: Facebook/Rareș Bogdan)

Rareș Bogdan, europarlamentarul aflat în postura de prim-vicepreședintele PNL, i-a răspuns lui Ludovic Orban, chiar în fața presei, pe tema nemulțumirilor cărora le-a dat glas joi acesta din urmă, cu privire la recenta ședință a Biroului Politic Național (BPN) al formațiunii politice.

E vorba despre un BPN la finele căruia atât Rareș Bogdan, cât și Alina Gorghiu au ieșit la declarații. Europarlamentarul PNL a fost cel care a anunțat că s-a dat un vot de susținere a premierului Cîțu. Totul, în contextul tensiunilor apărute între USR PLUS și actualul premier și a supărării generate de revocarea lui Stelian Ion de la conducerea Ministerului Justiției.

S-a adoptat o rezoluție, a fost dat un vot de susținere a premierului Florin Cîțu. Este extrem de important, au participat peste 70% din membrii BPN și s-a votat în unanimitate (…) susținerea lui Florin Cîțu ca prim-ministru și în toate demersurile domniei sale”, a anunțat în primă fază Rareș Bogdan.

Răspuns ”cu respect”

Răspunzând unei întrebări de la presă, pe fondul declarațiilor pe care le făcuse Ludovic Orban, chiar cu privire la convocarea acestei întruniri a conducerii PNL, pentru joi la ora 11, liberalul a făcut apel la istoria destul de recentă a partidului.

”Cu respect pentru domnul Ludovic Orban, încă președinte al PNL, atunci când domnia sa a avut nevoie de PNL, în luna decembrie a anului trecut sau în orice alt moment din ultimii doi ani, s-a convocat BPN chiar și la ora 22 sau 23 și toți membrii responsabili ai PNL și ai BPN au fost alături de domnia sa”, a ales să menționeze Rareș Bogdan.

Liberalul a căutat să explice și de ce anume s-a considerat că e cazul să se convoace acest BPN.

”Ceea ce s-a întâmplat ieri și azi dimineață, declarațiile unele dintre ele ușor mai radicale ale partenerilor noștri au necesitat acest BPN, pentru a arăta susținerea pe care se bazează Florin Cîțu, iar domnul Ludovic Orban, care cunoaște extrem de bine statutul PNL, știe foarte bine că BPN a fost convocat statutar”, a mai punctat Bogdan.

Supărarea actualului lider PNL

Pe de altă parte, Ludovic Orban se arătase deranjat de faptul că nu i-a fost adusă la cunoștință convocarea acestei întruniri.

”Astăzi (joi-n.n), fără să fiu informat, colegi de-ai mei au convocat BPN, a doua oară, ignorând președintele partidului și refuzând un dialog cu președintele partidului. Am decis să nu particip la această ședință, despre care nu am fost informat”, s-a plâns liderul PNL.