AcasăPoliticaRareș Bogdan dinamitează planul USR PLUS. Cine îl va vota pe Dacian...

Rareș Bogdan dinamitează planul USR PLUS. Cine îl va vota pe Dacian Cioloș, premierul desemnat

Rareș Bogdan, concluzie tranșantă după desemnarea lui Cioloș: Doamna Şoşoacă şi anti-vacciniştii din faţa Palatului Cotroceni abia aşteaptă să-l voteze

După ce președintele Iohannis a anunțat, luni seară, desemnarea lui Dacian Cioloș drept candidat la funcția de prim-ministru, urmare a consultărilor de la Cotroceni, reacțiile la nivel politic nu au întârziat să apară, inclusiv cele de la nivelul PNL.

”Eu cred că domnul Cioloş, când a fost validat de către conducerea USR PLUS pentru a se prezenta în faţa preşedintelui României ca opţiune de premier, sunt convins că a avut deja discuţii făcute sau măcar are conturată o strategie”, a declarat prim-vicepreședintele PNL, luni seară, într-o intervenție la Digi24.

Ce urmează după anunțul lui Klaus Iohannis

Înainte de orice, Cioloș ar trebui să discute cu Alianța pentru Unirea Românilor și cu Partidul Social Democrat, a lăsat să se înțeleagă liberalul. ”Domnul Cioloş este aliat cu AUR şi PSD. Este absolut normal ca înainte de orice să meargă la partenerii domniei sale, AUR şi PSD, pentru a încerca să construiască o majoritate. Dacă este refuzat de către AUR şi PSD, atunci sigur că ne vom întâlni cu domnia sa şi vom dialoga fără nicio problemă”, a declarat Rareș Bogdan.

Prim-vicepreședintele PNL a amintit și de protestatarii care au venit, luni, la Cotroceni, pe fondul consultărilor ce s-au derulat la sediul Președinției, în vederea desemnării unui candidat de premier. ”Eu cred că Dacian Cioloş va reuşi să construiască o majoritate, pentru că sunt convins că doamna Şoşoacă şi anti-vacciniştii din faţa Palatului Cotroceni abia aşteaptă să-l voteze”, a declarat Rareș Bogdan.

Cioloș: „Cerem refacerea coaliției în formula ei inițială”

De la nivelul formațiunii conduse de către Dacian Cioloș s-a anunțat, luni seară târziu, că premierul desemnat va invita, marți, liderii PNL, UDMR și ai minorităților naționale la discuții pentru formarea unui nou guvern.

”În concordanță cu atitudinea noastră coerentă încă de la momentul alegerilor parlamentare, primul pas este să invităm marți PNL, UDMR și minoritățile naționale la discuții pentru formarea unui nou guvern. Cerem refacerea coaliției în formula ei inițială și așteptăm un gest de reciprocitate din partea foștilor noștri colegi. Sperăm ca în ultimul ceas aceștia să dea dovadă de responsabilitate politică. Am decis în Biroul Național să trimitem invitații oficiale pentru a ne întâlni chiar începând de mâine cu PNL, UDMR și parlamentarii minorităților pentru a discuta reformarea Coaliției de guvernare”, a declarat Dacian Cioloș, citat pe pagina de Facebook a USR PLUS.

Cîțu, mesaj tranșant. Ce condiții pune PNL

Într-o primă reacție publică pe fondul anunțului liderului de la Cotroceni, liderul PNL, Florin Cîțu, a anunțat că a luat act de desemnarea făcută de președintele Klaus Iohannis. Și a făcut la rândul său trimitere la alianța constatată în contextul votului dat la moțiunea de cenzură depusă de PSD, cea care a dărâmat Guvernul Cîțu.

”De astăzi, responsabilitatea lui Dacian Cioloș, ca premier desemnat, este una imensă. Are acum posibilitatea să negocieze cu partidele care au susținut moțiunea de cenzură (PSD și AUR), pentru a forma majoritatea necesară învestirii unui guvern stabil.

PNL va discuta cu domnul Cioloș, după ce acesta va găsi soluția unei majorități împreună cu aliații săi de la moțiunea de cenzură, PSD și AUR”, a transmis Cîțu, luni, 11 octombrie.

1.124 afisari

7 COMENTARII

  1. Papagalul asta, ca de altfel toata clica, o tin langa, cu coalitia celor trei, desi li s-a spus si repetat , ca „alianta” a fost conjuncturala, doar sa-l „coboare din copac „pe INGANFATUL de la palat. Acum daca pupilul nu mai poate imparti favoruri, ei cred ca altii nu mai pot de dorul lor. Uita insa ca la masa de joc nu ei fac cartile…Ma tem ca dezamagirea le va cadea cam greu, cand o sa-si dea seama ca au mizat pe un” cal schiop.”

  2. Acest rares RUJ ROZ ( a se citi homosexual) in doua zile isi schimba discursul si voteaza cu homosexualul swingerist Cocolos. cocolos spera sa instaureze anarhia in romania. cred ca de data asta poporul il ia cu furcile si il si fute lumea in gaoz, mai ales ca sunt un partid de homosexuali acesti usri

  3. Ca să lămurim cum stă treaba cu PNL, USR si toți ceilalți. Orban să plece cu oamenii lui sa-si facă partidul, alianța sau uniunea, separat de PNL ul – PDL al lui Cîțu.
    Este cea mai bună variantă.
    PNL ul lui Cîțu va cădea mult cu tot cu Cîțu. Vremurile se schimbă.
    USR ul lui Ciolos va pica si mai mult. Şanse minime să treacă următoarele 2 guverne Ciolos si următorul. Până în 2024 vor fi istorie. Si cu cât lungiți mai mult chinul românilor, cu atât căderea voastră va fi mai rapidă cât si ireversibilă. Asa funcționează lucrurile. Nu este permis să-ți chinui propriul popor, iar poporul nu uită si nu iartă oricât de greu ar fi.
    Soluția – ANTICIPATE.
    ASTA DOREŞTE ȚARA – POPORUL.
    PSD si AUR să stea deoparte de guvernări, deocamdată. Vor fi în creștere majoră până în 2024.
    Iar cei care au provocat dezastrul actual din țară, să-l gestioneze în continuare. Nu este vinovat PSD si AUR pentru ceea ce a decis alianța PNL USR UDMR. Să facă bine să continue dezastrul, căci dezastrul acesta va veni curând peste alianța lui Cîțu. Guvernul Cioloş poate fi guvernul zero barat pentru români în condițiile date. Din multiple motive pe care nu le voi expune acum. Acest lucru să fie clar!
    Mă refer la PNL, USR si UDMR.
    Pe viitor, UDMR să facă alianțe cu cine consideră că au avantaje, ca de obicei, dar să susțină măsuri în avantajul românilor si României.
    Rareș este căzut în dizgrația multora. Ar fi indicat să revină la jurnalism. Politică i-a modificat caracterul, în sens negativ, dar si mimica feței care transmite cetățenilor că are o disperare politică nejustificată.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger