AcasăPoliticaRareș Bogdan cere răspunsuri după scandalul de la „Foișor”: „Raed, nu mai...

Rareș Bogdan cere răspunsuri după scandalul de la „Foișor”: „Raed, nu mai merge”

Rares BogdanRareș Bogdan cere răspunsuri după scandalul de la „Foișor”: „Raed, nu mai merge”

Rareş Bogdan s-a arătat indignat de scandalul care a avut loc vineri noapte la Spitalul Foișor din Capitală. Vicepreşedintele PNL a cerut răspunsuri după evacuarea în toiul nopții a pacienţilor.

„N-am înțeles de ce nu au ajuns salvări. Știu că sunt 1000 de apeluri la salvare în București. Dar nu înțeleg de ce nu erau în curtea spitalului la Foișor și de ce au fost scoși oameni în brațe sau pe targă la ora 23:00 noaptea la 6 grade… Eu am văzut multe la viața mea. Am fost la multe proteste (Roșia Montană, OUG 13, 10 august) și îi înțeleg pe cei care ies în stradă. Au tot dreptul să fie în stradă. Au tot dreptul să protesteze. Asta înseamnă că democrația funcționează, că este vie! Dar lucrurile nu rămân așa. Cel puțin din punctul meu de vedere… Eu am fost destul de tăcut în ultimele săptămâni și luni și mi-am văzut de activitatea mea de europarlamentar.”, a declarat europarlamentarul la Romania TV.

„Stă pentru că USR-PLUS, PNL și UDMR îl ține la putere”

Rareș Bogdan crede că lucrurile au luat-o razna. Recunoaște, de altfel, că a avut o contribuție importantă pentru ca această coaliție să ajungă la guvernare. De ceea, crede el, are dreptul să ceară răspunsuri.

Politicianul a făcut o declarație șocantă. „Eu vă spun din start că cer ca domnul Raed Arafat, de care sincer m-am cam săturat… Cred că în țara asta mai există și oameni care să dea răspunsuri! Nu există oameni de neînlocuit, asta ca să fie lucrurile extrem de clare… Oamenii aceştia trebuie să dea răspunsuri. Raed Arafat trebuie să dea răspunsuri în fața lui Lucian Bode, Florin Cîțu și în fața noastră, ca lideri ai coaliției. Raed Arafat nu stă la putere pentru că e Raed Arafat. Stă pentru că USR-PLUS, PNL și UDMR îl ține la putere. Ca să fie lucrurile clare! Nu poate să țină capul plecat și să se ascundă, cel puțin de mine”, susține Rareș Bogdan.

„Cu mine nu se va juca! Așa cum am ieșit în stradă în urmă cu 9 ani, de data aceasta ies în stradă dacă e cazul, dar deocamdată o fac în calitate de lider politic responsabil, așa îi spun acum lui Raed: dă-mi răspunsuri! Nu mai merge. Nu știu ce-i cere Lucian sau Florin. Trebuie să se prezinte luni cu un raport clar. Lucrurile nu mai merg așa. Eu nu vreau ca PNL să ajungă coboare în ochii alegătorilor”, a mai spus liberalul.

Aproximativ 100 de pacienţi ai spitalului „Foişor” au fost transferaţi începând de vineri seară la alte unităţi medicale sau au fost externaţi ca urmare a deciziei de a fi transformat în unitate sanitară COVID, ceea ce a provocat şi critici, dar şi proteste la poarta unităţii medicale.

author avatar
Andreea Vlad