AcasăPoliticaRareș Bogdan buciumă de Covid și jale

Rareș Bogdan buciumă de Covid și jale

Micul Prinț de Mănăștur a simțit nevoia să intervină. Putea să se rețină pe el la nevoia asta, dar simțirea lui nu și nu. Patriotul din el, care cu România, mă-nțelegi, cu țărișoara lui de la ’48, a zvâcnit scurt când a văzut că țara este în pericol. I-a dat cu cotul și i-a întors privirea spre PSD, partidul ălora care i-ar fi făcut și lui Decebal carnet de membru dacă acesta nu se grăbea să moară pe la anii 106.

Ce lupte de-a lungul istoriei, ce Horea, Cloșca și Crișan, ce Avram Iancu? Nu, de data aceasta pericolul nu mai venea de la ungurii care, pe timpul Imperiului, i-au făcut Clujul să arate a oraș civilizat. Acum, primejdia venea de la social-democrații care se contrau cu Marele Orban  și cu Și Mai Marele Iohannis.

Cu drepturile omului pe țeava puștii

Nu se poate așa ceva, când iobagii oftează sub talpa Covidului, el să stea liniștit. Când Excelența Sa Săsească a scos sabia democrației ca să îi descăpățâneze pe veneticii lui Ciolacu. Pardon de cuvântul democrație, mi-a scăpat. Când Covidu’ îi dă cu tifla lui Iohannis, el să tacă? Ori e patriot ori nu mai e. Odată a simțit cum îi clocotește revolta în sânge, în inimă, în rinichi, splină și alte organe dotate pentru pipăirea iubirii de glie, de partid, de doctrină liberală și alte chestii pe care nu le poate explica, dar le vede cum i se mișcă pe sub piele. Ce spunea el când se răstea la urmașii lui Dragnea că nu este democratic să tragă de timp cu votarea legii carantinării și izolării? Că nu e admisibil. Aha! Și mai ce spunea? Chiar nu contează. Ce, când se certa cu UDMR în studiourile unei televiziunii ratate spunea ceva? A, da, mi-am amintit.

„Guvernul PNL are instrumentele amputate, în acest moment, de a controla COVID , pentru că PSD și anexele sale lălăie sau blochează legea în Parlament pe motiv de încălcare a drepturilor românilor. Incredibil, sa vorbească urmașii celor care au organizat mineriadele de drepturi cetățenești.” Hai că i-a făcut zob! Le-a zis-o. Parcă ar fi fost liberalii care, la 1907, erau cu drepturile omului pe țeava puștii și reglau demografia țărănească din Flămânzi și alte comune. Însă m-a impresionat zicerea aia că PSD a amputat instrumentele liberalilor. M-a făcut să mă gândesc la doctorii Ciomu ai politicii.

author avatar
Valentin Boeru
2.653 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger