AcasăPoliticaRareș Bogdan a răbufnit, după decizia privind dosarul 10 august: Justiția umblă...

Rareș Bogdan a răbufnit, după decizia privind dosarul 10 august: Justiția umblă cu capul spart. Ne vom duce la CEDO! – VIDEO

(sursa foto: Facebook/Rareș Bogdan)

Recenta decizie definitivă a instanței, de respingere a cererii DIICOT de redeschidere a anchetei în dosarul 10 august (DETALII AICI), a generat o reacție vehementă din partea prim-vicepreședintelui PNL, Rareș Bogdan.

”Astăzi (marți-n.n), din păcate, după decizie, după ce judecătorii au decis că dosarul nu se redeschide (…) iar cei patru șefi ai Jandarmeriei din acest dosar (…) scăpă fără niciun fel de cost în fața cetățenilor și a istoriei am avut, încă o dată, imaginea unei țări abandonate, a unei țări unde Justiția nu funcționează sau Justiția umblă cu capul spart”, a declarat Bogdan, în seara zilei în care s-a pronunțat Tribunalul București.

Bogdan: Justiția din România n-a înțeles absolut nimic din lupta românilor pentru libertate

Nemulțumirile venite din partea fostului jurnalist, actualmente europarlamentar, nu s-au oprit aici. ”Acum, după ce (…) au închis orice posibilitate… și au clasat definitiv acest dosar este absolut normal să comentăm pentru ca am fost acolo, am luat gaze în ochi (…), am avut posibilitatea să trăim acele momente, peste 100.000 de oameni au fost în stradă (…). Faptul că după trei ani de zile nu se întâmplă nimic și tot ce s-a întâmplat acolo e șters cu buretele ne arată, din păcate, că Justiția din România n-a înțeles absolut nimic din lupta românilor pentru libertate, pentru civism, dar și pentru o Justiție complet liberă”, consideră Rareș Bogdan.

Totodată, prim-vicepreședintele PNL a adus în discuție o eventuală sesizare la CEDO. ”Noi ne vom adresa Curții Europene de Drepturile Omului, ne vom duce la CEDO, ne vom duce la Strasbourg cu ajutorul oamenilor care au fost și îi rog foarte mult să facem front comun pentru ca să atacam decizia de clasare la CEDO, pentru a veni instanța europeană să redeschidă acest dosar, nu se poate așa ceva”, a mai afirmat europarlamentarul liberal.