AcasăPoliticaRareș Bogdan a luat foc în direct. „O să-l sun pe Marcel...

Rareș Bogdan a luat foc în direct. „O să-l sun pe Marcel Vela”

Europarlamentarul Rareș Bogdan a avut o intervenție telefonică, miercuri seară, la România TV pentru a-și exprima punctul de vedere în legătură cu sancționarea contravențională a unei avocate după ce a agățat de autoturismul său, drapelul României.

„Mi se pare inadmisibil! Imediat ce închid cu tine o să-l sun pe Marcel Vela, pe Liviu Vasilescu şi pe Bogdan Despescu, sunt sigur că vor reacţiona. Nu e vorba despre un partid, nu e vorba despre un prim-ministru, vreun ministru sau un şef de Poliţie. Aici e vorba despre patriotism”, a reacţionat Rareş Bogdan.

Persoana amendată de polițiști este avocata Diana Iovanovici-Șoșoacă, care a povestit împrejurările în care a fost sancționată de polițiști.

„Răspunsul domnului poliţist la întrebarea mea dacă este un ordin al domnului ministru Vela a fost că s-a albit şi s-a uitat la mine şi mi-a spus: iertaţi-mă, nu pot să vă răspund!”, i-a spus avocata Diana Iovanovici-Șoșoacă lui Rareş Bogdan.

Comentariul lui Rareș Bogdan

„Au făcut un abuz. Ceea ce au făcut acei oameni nu este demn de uniforma Poliţiei Române. Sunt convins că atât Liviu Vasilescu, cât şi Marcel Vela vor lua măsuri extrem de dure împotriva celor care şi-au permis să întineze un simbol naţional suprem. Este inadmisibil ce vi s-a întâmplat”, a spus Rareş Bogdan.

 Reacția Brigăzii Rutiere

„În data de 16 Iulie a.c., în zona Palatului Parlamentului, polițisti din cadrul Brigăzii Rutiere aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au observat un grup de 7 autovehicule care se deplasau cu viteză redusă și foloseau avertizorul sonor, două dintre acestea având montate obiecte care depășeau dimensiunile autovehiculul și nu erau fixate corespunzător, riscând să se desprindă și să obtureze vizibilitatea conducătorului auto aspect care putea conduce la producerea unor accidente rutiere ( steaguri cu dimensiunea de 90cm x 135cm). Pentru a evita orice incident, polițiștii au procedat la verificarea conducătorilor auto, cărora le-au fost aplicate sancțiuni contravenționale și au adresat recomandări referitoare la respectarea prevederilor legale. În ceea ce privește clipul video apărut în spațiul public, facem precizarea că nu a fost aplicată nicio sancțiune conducătorului auto în cauză, polițistul a adresat doar recomandări în ceea ce privește respectarea legii”.

author avatar
Eli Dan Davidescu