AcasăPoliticaRareş Bogdan a abordat subiectul frontal: face PNL alianţă cu PSD?

Rareş Bogdan a abordat subiectul frontal: face PNL alianţă cu PSD?

rares bogdanRareş Bogdan a abordat subiectul frontal: face PNL alianţă cu PSD?

Rareș Bogdan nici nu vrea să audă de o alianţă cu PSD! Europarlamentarul are, în contnuare, încredere în coaliţia de guvernare.

Am vorbit aseară cu premierul Cîțu. Mai mult ca oricând este nevoie de responsabilitate, de anularea tuturor orgoliilor.

E nevoie poate mai mult ca oricând de a înțelege extrem de clar că PNL e un partid responsabil, că guvernarea este făcută într-un parteneriat decisiv și salvator cu președintele României. De asemenea, este foarte important de știut cum funcționează un Guvern și ce înseamnă un premier.

În ultimele săptămâni unii au uitat sau nu au privit cu atenție ce înseamnă poziția de premier cu drepturi depline, un premier susținut de PNL. Florin Cîțu se bucură în continuare de susținera noastră în totalitate.

Premierul României se bucură de sprijinul PNL în toate deciziile pe care le ia. Florin Cîțu nu poate fi contestat și în nici un caz nu i se poate pune la îndoială puterea.

El a fost pus într-o situație nefirească duminică pentru prima dată în istorie: nu se poate să vină un ministru să înceapă o conferință de presă și să vorbească în paralel, să nu se oprească, cu premierul în exercițiu„, a spus Rareş Bogdan.

Vor face alianţă cu PSD?

Noi am discutat luni și a fost o discuție în cadrul coaliției, la care și domnul Barna, și doamna Dragu și Moșteanu, au fost informați cu privire la anumite nemulțumiri pe care Florin Cîțu și PNL le au în legătură cu prestația domnului Vlad Voiculescu, respectiv Andreea Moldovan.

Domnul Dan Barna a spus extrem de clar că-l susține în totalitate pe domnul Voiculescu și că intenția lor e să nu-l retragă și să-i găsească un înlocuitor.

Din păcate a venit după acest moment, care deja era în urma unor acțiuni de trei săptămâni pe care le puteam discuta, a venit această chestiune ieri seară, care l-a pus pe premierul Florin Cîțu într-o situație complet anormală, nefirească. 

Nu cred că USR-PLUS stă într-un om. Sunt convins că orgoliul o să fie lăsat de-o parte. Sunt oameni responsabili. Le înțeleg jocul politic și presiunea activiștilor. Dar maturitatea, echilibrul și dragul de România cred că o să primeze.

Exclus un guvern minoritar și o alianță cu PSD. Mergem înainte pe Guvern alături de PNL-USR-PLUS-UDMR„, a declarat Rareș Bogdan, la postul Digi24.

author avatar
Andrei Ștefan