AcasăPoliticaRaluca Turcan nu îl ”iartă” pe liderul PSD pentru atacul la adresa...

Raluca Turcan nu îl ”iartă” pe liderul PSD pentru atacul la adresa lui Iohannis: ”Să-și vadă lungul nasului”

Raluca Turcan nu îl ”iartă” pe liderul PSD pentru atacul la adresa lui Iohannis: ”Să-și vadă lungul nasului” (foto. Facebook)

Liberala aflată în postura de vicepremier în Cabinetul condus de Ludovic Orban a ales, asemeni premierului, să iasă cu un mesaj de susținere a președintelui Iohannis, după ce lidrul PSD a răbufnit la adesa liderului de la Cotroceni, urmare a recentelor declarații fpcute de șeful statului.

”Marcel Ciolacu îl atacă pe președintele Klaus Iohannis din biroul în care Dragnea și Iordache măcelăreau justiția și bugetul țării. În mod normal n-aș fi scris nimic după un astfel de atac suburban. Dar cred că oamenii trebuie să fie informați, iar comunicarea este o formă de respect față de ei”, susține Raluca Turcan, într-un mesaj făcut public miercuri după-amiază.

La fel cum făcuse și premierul, în mesajul transmis orele trecute (DETALII AICI), liberala a pus accent pe rolul avut de Klaus Iohannis la nivel de politică externă. ”Președintele Klaus Iohannis a salvat România când PSD-ul, cu Marcel Ciolacu de-a dreapta lui Dragnea, erau pe punctul să scoată țara din UE. Klaus Iohannis a readus normalitatea și speranța în rândul oamenilor de bun simț. Cred că suntem cu toții datori să nu uităm asta. Președintele Iohannis este respectat în Europa, a negociat salvarea economică pentru România obținând 80 de miliarde de euro pentru dezvoltare și investiții și a intervenit în momentele cheie ale acestei țări cu soluții și empatie”, susține Turcan, într-o postare pe pagina sa de pe o rețea de socializare.

Săgeți la Ciolacu

De la laudele trecute în dreptul lui Klaus Iohannis, Raluca Turcan a trecut rapid și la critici, doar că de această dată întreptate către liderul principalului partid de opoziție. ”Marcel Ciolacu și ai lui au blocat măsurile de protejare a populației în starea de pandemie, a încurajat ca oamenii bolnavi să părăsească spitalele, a fost pe punctul să arunce bugetul în datorii insurmontabile.

Ciolacu și ai lui au promis spitale regionale – ați văzut vreunul? A promis racordarea satelor și școlilor la utilități. Ați văzut vreo lucrare începută? A promis mii de kilometri de autostradă. A inaugurat măcar un kilometru?

Spitale, școli, utilități, autostrăzi – sunt începute și unele aproape de finalizare de guvernul liberal minoritar, în parteneriat cu președintele Iohannis.

Ar fi bine ca Marcel Ciolacu să-și vadă lungul nasului.”, a conchis Raluca Turcan.

Ciolacu, mesaj virulent la adresa lui Iohannis

Liderul PSD a reacționat dur, marți seară, la acuzele venite de la Cotroceni, în direcția PSD-ului. ”Iohannis, te cațeri pe cadavre fără rușine pentru a ține la putere guvernul MORȚII! Ești un politruc de cea mai joasă speță! Un jalnic mestecător de lozinci al PNL!”, a replicat Ciolacu.

Liderul PSD a adus în discuție și situația Sibiului. ”Dai vina fără rușine pe autoritățile locale ”pesediste”. Uita-te pe hartă, Iohannis! Zonele roșii, carantinate, sunt preponderent în județele conduse de baronii galbeni, Iohannis?! Câte zile au trebuit să treacă, Iohannis, ca să se carantineze Sibiul?! Acolo au murit și mor oameni pentru că autoritățile tremura de frica ”șefului” de la Cotroceni! Nu ți-e rușine?! Ce se întâmplă la Sibiu este expresia fidelă a propriului tău eșec, Iohannis!”, consideră Ciolacu.

Nu în ultimul rând, liderul social-demcrat s-a oprit asupra chestiunii managementului spitalelor, îndelung discutată după tragedia de la spitalul din Neamț. ”Cine a pus Iohannis toți cioclii, coafezele și chelnerii cu școala vieții la conducerea spitalelor?! Cine a vrut, Iohannis, la începutul anului să privatizeze sănătatea?! Guvernul TĂU!! Au murit oameni, Iohannis, în așteptarea unui pat la ATI în timp ce tu și guvernul tău de incompetenți mințiți în fiecare zi că măriți capacitatea! Fals! Tot autoritățile locale au făcut asta, nu VOI! Voi nu le-ați dat un LEU, în schimb îi arătați, cu nesimțire, cu degetul!”, a acuzat Ciolacu, în încheierea mesajului postat pe Facebook.

Ce spunea Iohannis

Klaus Iohannis declara, răspunzând unei întrebări de la presă, că nu crede că Guvernul Orban trebuie să plece după tragedia de la Piatra Neamț. Prilej cu care a lansat acuzații la adresa PSD. ”Dimpotrivă, Guvernul Orban și-a asumat guvernarea într-o perioadă când toți ceilalți au preferat să stea deoparte și să comenteze. Asta într-o pandemie nu face bine. Iar această tragedie de la Piatra Neamț ne arată încă o dată, ceea ce am spus demult, felul în care PSD a tratat sistemul de sănătate, a dus aproape la falimentul acestui sistem și după alegeri, cu o nouă majoritate, trebuie întregul sistem reformat, trebuie dusă coordonarea actului medical înapoi la ministerul Sănătății și lucrurile trebuie să fi modernizate, simplificate, îmbunătățite, investiții în spitale noi sunt necesare şi sunt deja planificate, investiții în aparatură, dar și în service și în mentenanță trebuie regândite total”, susținea președintele.

Totodată, Iohannis a susținut că ”Guvernul se luptă cu pandemia, iar PSD se luptă cu nu se știe ce, dar pune frână la toate măsurile guvernamentale. Și da, din păcate, încă PSD controlează o majoritate în Parlament, până în 6 decembrie.”

author avatar
Cristina Stefan
291 afisari

3 COMENTARII

  1. Pitipoanca asta ar trebui ea sa-si vada de lungul paturilor prin care a trecut,s-a intins,si lungul putelor,ca sa razbeasca sa se cocote,dupa cum o ” alinta ” seful ei,Sica mandolina.Bran din filmul Stan si Bran,” intai inauguram,si pe urma analizam daca mai construim .”

  2. Din pacate la noi prostia nu doare.
    La cata scoala are,am scris coala nici nu are nevoie de ailtceva.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger