AcasăPoliticaRafila reacționează după respingerea moțiunii PSD. Ce crede că a făcut diferența...

Rafila reacționează după respingerea moțiunii PSD. Ce crede că a făcut diferența – VIDEO

La scurtă vreme după ce moțiunea depusă de PSD pe Sănătate a picat în plenul Camerei, deputatul Alexandru Rafila a adus în discuție rezultatul votului, dar și solicitarea venită din partea formațiunii din care face parte, ca votul în cazul inițiativei parlamentare vizându-l pe ministrul Voiculescu să fie unul secret.

”Ați văzut că diferența la care a fost respinsă această moțiune a fost minimă și, mai mult, a existat din partea majorității o respingere a secretizării votului. Eu sunt convins că dacă această secretizare a votului ar fi avut loc, mulți dintre parlamentarii PNL și chiar și unii dintre cei din USR ar fi votat în favoarea acestei moțiuni și cu siguranță ar fi trecut. Și probabil că ministrul Sănătății ar fi fost nevoit să își dea demisia”, a declarat Rafila, de la Parlament, cu trimitere la respingerea variantei de vot secret la moțiunea simplă pe Sănătate.

Ce urmează

Totodată, parlamentarul PSD și reprezentant al României la Organizația Mondială a Sănătății a adus în discuție și un alt aspect, după rezultatul votului la această moțiune.

”Viitorul imediat va rămâne să demonstreze că noi am avut dreptate în această moțiune și că trebuie luate măsuri foarte rapide la nivelul Ministerului Sănătății (…) pentru ca lucrurile să nu scape de sub control și atât pacienții, pe de-o parte, cât și populația generală, pe de altă parte, să poată să aibă speranța că trăiesc într-un stat din Uniunea Europeană și care poate să gestioneze (…) pandemia într-un mod care să îi ferească, cât se poate de mult, de pericole”, a completat Rafila.

Moțiunea simplă intitulată ”Incompetenţa şi lipsa de asumare ucid – Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea românilor”, inițiată de 109 deputați, a picat, miercuri, la votul în plen. (VEZI AICI REZULTATUL VOTULUI).

După cum mulți și amintesc, zilele trecute, liberalul Rareș Bogdan lansase un avertisment cât se poate de clar la adresa parlamentarilor PNL, înaintea votului la această moțiune – VEZI AICI.

165 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger