AcasăPoliticaRafila propune o donație din partea României. Are legătură cu vaccinul împotriva...

Rafila propune o donație din partea României. Are legătură cu vaccinul împotriva COVID-19

Rafila propune o donație din partea României. Are legătură cu vaccinul împotriva COVID-19 (foto: Facebook)

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății și, de curând, deputat PSD, a înaintat o propunere menită să ajungă la urechile factorilor decidenți de la București.

S-a întâmplat la o zi după ce în România – care a primit 10.000 de doze într-o tranșă simbolică de vaccin antiCovid – a început oficial campania de vaccinare împotriva COVID-19, cu imunizarea, în primă fază, a cadrelor medicale din cele 10 spitale de boli infecțioase aflate în prima linie în lupta contra noului coronavirus. Și cu o zi înainte ca președintele Iohannis să ajungă la Chișinău, pentru a se întâlni cu Maia Sandu, noul său omolog.

Controlul pandemiei COVID-19 reprezintă o prioritate pentru toate statele din Regiunea Europeană a Organizației Mondiale a Sănătății și deocamdată doar statele membre ale UE au acces la vaccinuri.

Consider că ar fi un semn de solidaritate din partea României să doneze o cantitate de vaccin fraților noștri din Republica Moldova, pentru a asigura protecția personalului medical implicat în îngrijirea pacienților”, a transmis Rafila, luni după-amiază, pe o rețea de socializare, mesajul său fiind distribuit și pe pagina oficială de Facebook a PSD-ului.

Pentru a da mai multă greutate acestei propuneri, Alexandru Rafila a menționat și faptul că, ” la fel cum virusul nu cunoaște granițe, și lupta cu acesta trebuie să se încadreze în același registru, pentru a putea cu toții să revenim cât mai rapid la o viață normală.”

Cifrele de la Chișinău

Din câte arată cele mai recente date oficiale publicate pe site-ul Ministerului Sănătății de la Chișinău, în 27 decembrie, bilanțul cazurilor de COVID-19 în Republica Moldova a ajuns la 141 355.

”În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, sunt internați 3210 pacienți confirmați cu infecția COVID-19, dintre care 256 în stare extrem de gravă (52 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată). Alte 753 persoane au fost vindecate. În total, 127 404 persoane au fost tratate de COVID-19. În tratament la domiciliu cu forme ușoare de COVID-19 se află 7491 persoane, iar 33 910 sunt sub supraveghere la domiciliu”, se precizează în comunicarea de duminică.

Raportarea GCS de luni

Totodată, cifrele oficiale din raportarea venită, luni, de la autorități arată că în România, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 2.620 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19).

Grupul de Comunicare Strategică informează, totodată, că până la data de 28 decembrie, în România au fost confirmate 618.429 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), iar 543.341 de pacienți au fost declarați vindecați. ”Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 344 de persoane au fost reconfirmate pozitiv”, potrivit precizărilor autorităților.

313 afisari

2 COMENTARII

  1. @ Ați zice și că Rafila manifestă inconsecvență, și vă mai reprezintă și la OMS, funcția de parlamentar fiind și incompatibilă și cu ,,exercitarea oricărei alte funcții publice de autoritate”, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger