AcasăPoliticaRafila le dă o veste proastă angajaților nevaccinați. Ce se întâmplă, până...

Rafila le dă o veste proastă angajaților nevaccinați. Ce se întâmplă, până la urmă, cu testarea

Alexandru RafilaRafila le dă o veste proastă angajaților nevaccinați. Ce se întâmplă, până la urmă, cu testarea

Proiectul ministrului Sănătății Alexandru Rafila pentru Certificatul covid prevede că statul plătește nelimitat testele pentru angajații care refuză vaccinarea. Surse politice spun că partenerii liberali din coaliție nu ar fi de acord cu acest lucru.

Certificatul verde la locul de muncă va avea o perioadă limitată a testării gratuite, a afirmat Alexandru Rafila. Asta în condițiile în care, inițial, se vorbea ca lunar, angajații nevaccinați și netrecuți prin boală să beneficieze de 11 teste gratuite.

Or, având în vedere că rezultatul unui test este valabil 24 de ore, cele 11 testări gratuite pe lună ar fi fost suficiente pentru zilele de muncă ale unei luni întregi.

Noul Certificat Covid va fi obligatoriu la locul de muncă atât la stat, cât și în mediul privat, atunci când se înregistrează creșterea numărului de infectări 3 săptămâni consecutive, cu un coeficient săptămânal mediu de cel puţin 1,5 ori a numărului de cazuri.

Scandal în coaliție

Președintele PNL Florin Cîțu susține că bugetul nu își permitea o asemenea cheltuială. Astfel că, în ședința coaliției, ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, trebuie să spună cât își permite bugetul de stat să plătească testele angajaților.

Florin Cîțu a criticat proiectul lui Rafila pentru că acesta ar boicota campania de vaccinare.

author avatar
Andreea Vlad
879 afisari

6 COMENTARII

    • Jegul asta de Rafila nici nu ia in consideratie introducerea sau nu a mizeriei cert covid. El face vorbire de forma. Aceasta mizerie NU trebuie introdusa.

  1. Daca aia din afara de unde luati voi lumina vor ajunge la noul nuremberg voi unde veti fi???!!!

  2. @ Titlul comentariului

    Întrebare lu’ specialistu Rafilă’, dă la minister

    – Ia zi bă Rafilă, specialist guvernamental și mondial, că de aceea ai fost pus ministru la sănătate și îți lasă tac’tu în capitalism moștenirea de securist al bolșevismului , ce ar trebui să faceți voi ca politicieni și guvernanți, ca ăștia care nu intenționează să se vaccineze și să se testeze după dorințele voastre să poată trăi și nevaccinați și netestați când nu vor să se vaccineze și să se testeze cum vă vin vouă idei, așa cum reglementează diverse regului ale drepturilor indivizilor, naționale și internaționale, care se aplică de multă vreme, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger