AcasăPoliticaRafila, debut cu dreptul în PSD: face jocurile lui Iohannis. Președintele Ciolacu,...

Rafila, debut cu dreptul în PSD: face jocurile lui Iohannis. Președintele Ciolacu, mulțumit de acest transfer

Alexandru Rafila (sursa foto: Partidul Social Democrat/Facebook)

În contextul creșterii numărului de cazuri confirmate de infectări cu noul coronavirus la nivel național și a discuțiilor despre eventuala amânare a scrutinului din 6 decembrie, profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS) despre care s-a aflat recent că a intrat în PSD și că va candida la parlamentare, susține că – în baza datelor existente la acest moment – s-ar putea organiza alegerile de la finele acestui an, cum au fost stabilite.

În opinia profesorului, problema ar putea apărea după scrutinul parlamentar, în cazul în care apar petreceri de sărbătorire a succesului electoral, cum s-a întâmplat în cazul alegerilor din 27 septembrie. ”Dacă discutăm de datele de acum, da, s-ar putea organiza alegerile, pentru că alegerile propriu-zise – deci procesul de votare – nu este neapărat un proces care să ducă la riscuri suplimentare, să spunem, faţă de o activitate obişnuită, cotidiană. Nu asta este problema.

Problema este în zona procesului electoral şi procesului post-electoral, când oamenii iniţial ar trebui să interacţioneze, ar trebui să discute problemele legate de programele de guvernare, de soluţiile pe care le au partidele pentru diversele zone sociale sau economice, şi lucrul ăsta sigur că intensifică contactele şi aşa mai departe. Ulterior, după alegeri, și am avut exemplul alegerilor locale, au existat multe sărbători ale victoriei, și lucrul ăsta va avea cu siguranță asupra sănătății publice”, a susținut Rafila, marți seară, la TVR1.

Președintele Iohannis nu crede că alegerile ar trebui amânate

Declarațiile noului reprezentant al partidului condus de către Marcel Ciolacu au venit, practic, la o săptămână după ce primul om în stat punea accent pe faptul că alegerile trebuie să aibă loc la termen. Adică pe 6 decembrie.

”Vreau să fie de la bun început clar pentru toată lumea, pentru că am observat că unii politicieni propagă cu insistență ideea că cineva ține cu orice preț la organizarea alegerilor, în ciuda situației epidemiologice actuale, și că acestea se pot amâna. Nimic mai fals! Alegerile parlamentare sunt esențiale nu ca obiectiv în sine, ci pentru că reprezintă singura opțiune democratică validă, care să ne permită să avem un nou Legislativ reprezentativ și legitimat prin votul cetățenilor. Alegerile parlamentare nu trebuie amânate pentru ca un partid sau altul să se simtă mai bine pregătit sau cu mai multe șanse peste câteva luni.
Alegerile trebuie să aibă loc la termen! Este fundamental pentru modul în care vom gestiona la începutul anului viitor pandemia, dar și pentru perioada post-pandemie, de reconstrucție, să avem o nouă majoritate parlamentară solidă și un Guvern susținut de această majoritate în implementarea tuturor reformelor absolut necesare dezvoltării României. Actuala majoritate pesedistă este una ilegitimă, care nu mai reflectă de o bună bucată de timp voința reală a românilor”, susținea Klaus Iohannis, aflat la Cotroceni.

Mai mult, președintele a pus accent pe faptul că procesul de votare în sine nu ar presupune ”probleme majore”, dar că e nevoie de o ”atenție sportită” în timpul campaniei electorale.

”Actuala situație epidemiologică este îngrijorătoare, dar pandemia nu va lua sfârșit, mă tem, nici în ianuarie, nici în februarie sau martie anul viitor, așa cum fals lasă să se înțeleagă cei care susțin amânarea alegerilor”, a mai afirmat Iohannis, în cadrul unei conferințe de presă.

 

 

443 afisari

5 COMENTARII

    • Calul troian al lui johannes in PSD este ciolacu, care executa ordinele din dealu Cotrocenilor,și nu numai! La indicățiile cotrocenisto-sereiste-soroșiste, ciolacu impiedica alegerea pe listele PSD a lui Pleșoianu,Carmen Dan,Oprișan,Șerban Nicolae,Codrin Ștefanescu. Ca sa nu mai aiba cine sa-l critice pe sass,sau sa-i puna intrebari incomode! Și punerea pe liste a lu Rafila și Cercel e o chestie neinspirata și proasta,pt. ca psdistii care munceau pt.partid se vada dati la o parte, și-și vad eforturile lor aruncate la gunoi. Cind intrun partid nu se mai tine cont de ce vor org.locale și se dicteaza de la centru-București se ajunge in situația PNȚcd și a Dan Diaconescu Tv Partid,adica moartea partidului. Dar ce-i pasa lu marcel ciolacu? el sta inca 4 ani in parlament trai neneacă fara nici un stres! PSD se poate duce-n cap după PNȚCD!

  1. Bai Talpalata,fals esti tu din creieri pana in talpa lata a pantofilor, si guvernul tau de bezmetici. Aveti o singura procupare pas cu pas,sa le faceti viata amara romanilor si sa va bateti joc de Tara,de Legi si de banii statului. Ai face bine sa dai inapoi banii pe care I-ai furat,cei 360.000 de Euro chirii incasate necuvenit cu acte false. Daca tot vorbesti de falsuri.

  2. @ OMS face politică la PSD, ? Nu o fi nicio incompatibilitate cu statutul de funcționar al unei instituții internaționale, ?

  3. ,,(2) Calitatea de deputat sau de senator este incompatibilă cu exercitarea oricărei funcţii publice de autoritate, cu excepţia celei de membru al Guvernului.” , ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger