AcasăPoliticaRafila atinge un subiect sensibil: suma pentru hrana zilnică a pacienților din...

Rafila atinge un subiect sensibil: suma pentru hrana zilnică a pacienților din spitale. Ce spune ministrul – VIDEO

Rafila le arată din nou pisica românilor: ameninţă c-o altă pandemie de Covid! Când s-ar atinge vârful + restricţiile

Va crește suma alocată pentru hrana zilnică a pacienților din spitale? Rămâne de văzut ce soluții vor găsi oficialii și mai ales când. Un lucru e, însă, clar – și ministrului Sănătății i se pare o sumă mică cea de 11 lei cât e acum alocația de hrană, pe zi, pentru un pacient.

Aflat, vineri, 18 februarie, la Călărași, ministrul Sănătății a adus în discuție un subiect despre care s-a mai vorbit. Un aspect pe care l-au constatat, dincolo de orice anunțuri venite de la oficiali, românii care au ajuns pe un pat de spital – de stat – și nu au avut altă opțiune decât să se alimenteze cu mâncarea primită în unitățile spitalicești. Și asta mai ales în contextul pandemic, când, se știe, rudele nu au avut acces pentru a vizita rudele internate în spitale, pentru a le putea duce de mâncare.

Rafila: Mai ales în condițiile creșterii prețurilor la alimente, cred că reprezintă o sumă mică

„Un lucru extrem de important este cel legat de asigurarea condițiilor pentru pacienți, inclusiv din punct de vedere al sumelor alocate pentru hrana pacienților.

În momentul de față, opinia mea este că sunt insuficiente 11 lei pentru un pacient pentru hrană, pentru o zi, mai ales în condițiile creșterii prețurilor la alimente, cred că reprezintă o sumă mică”, a declarat Alexandru Rafila, aflat în vizită la Spitalul Județean de Urgență “Dr. Pompei Samarian” din orașul amintit.

De unde ar urma să vină soluția

În tot acest context, ministrul Sănătății a dat de înțeles că ar fi cazul să se găsească o soluție. Un rol în această chestiune îl are și Casa Națională de Asigurări de Sănătate. „Împreună cu colegii de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate sper să găsim o soluție în acest sens”, a menționat ministrul Rafila.

Pe de altă parte, referitor la situația generată de COVID la nivel național, de la Grupul de Comunicare Strategică (GCS) s-a aflat, în bilanțul oficial transmis în 18 februarie, că „în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 14.524 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 850 mai puțin decât în ziua anterioară.

1.766 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare”.

230 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger