AcasăPoliticaRafila a făcut radiografia moțiunii împotriva lui Voiculescu: ”Inacţiunea şi incapacitatea evidentă...

Rafila a făcut radiografia moțiunii împotriva lui Voiculescu: ”Inacţiunea şi incapacitatea evidentă de a gestiona această pandemie” – VIDEO

Rafila a făcut radiografia moțiunii împotriva lui Voiculescu: ”Inacţiunea şi incapacitatea evidentă de a gestiona această pandemie” - VIDEO (foto. Facebook)

Cu doar o zi înainte ca moțiunea simplă pusă la punct de PSD împotriva actualului ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, să fie depusă la Cameră, profesorul Alexandru Rafila, deputat social-democrat, a explicat, în linii mari, ce i se reproșează oficialului guvernamental, de s-a ajuns la o astfel de inițiativă parlamentară.

”Nu cred că este un secret pentru nimeni că la nivelul Ministerului Sănătăţii nu acţiunea a dominat în această perioadă, ci inacţiunea şi incapacitatea evidentă de a gestiona această pandemie. Cu siguranţă, această moţiune este (…) un semnal pe care l-au tras (…) şi reprezentanţii organizaţiilor de pacienţi. Eu înţeleg că o lună jumate e un timp scurt, dar nu este chiar așa de scurt încât să nu gestionezi problema majoră de sănătate publică şi să nu gestionezi probleme stringente, cum sunt cele legate de accesul pacienţilor la servicii de sănătate – altele decât cele pentru infecţia cu noul coronavirus”, a declarat Rafila, marți după-amiază, de la Parlament, la finele unei dezbateri pe teme medicale.

Mai mult, în așteptarea prezentării textului moțiunii simple, denumite ”Incompetenţa şi lipsa de asumare ucid – Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea românilor”, Alexandru Rafila a anunțat că demersul parlamentar vine nu doar cu critici, ci și cu soluții. ”Împreună cu colegii mei, am încercat să facem o radiografie şi, mai mult, să oferim şi soluţii, pentru că orice critică dacă nu este însoţită şi de soluţii devine doar un simplu exerciţiu”, a afirmat Rafila, la Palatul Parlamentului.

”Cred că este (…) o moţiune a bunului simţ şi ea a fost în aşa fel concepută încât să poată să fie sprijinită în mod onest de oricare dintre parlamentarii din Camera Deputaţilor care va vota această moţiune”, a mai declarat, marți, Alexandru Rafila.

După ce va fi depusă, moțiunea simplă ar putea să intre în dezbaterea Camerei săptămâna viitoare, urmând să se stabilească și ziua votului.

80 afisari

2 COMENTARII

  1. & Sunteți de părere că Rafila ar trebui să definească și să și explice și definiția pandemiei, când vorbește public despre pandemiei ?

  2. Rafila era reprezentantul Romaniei la OMS !,azi vorbeste cum i s-a dictat de PSD ,azi ca om politic poate spune si prostii. poate fi dendentios .
    In ce-l priveste pe Voiculescu ,asta nu era de ministru , individul n-are scrupule ,este un afacerist un aranjor ,joaca la cacialma . Profesional este un NIMENI !.
    Politica se face cu alde nimeni ,cu neaveniti ,cu fripturisti ,cu popandai ,cu excroci ,curve .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger