AcasăPoliticaRaed Arafat a răspuns sincer la întrebarea: "Vă daţi demisia după tragedia...

Raed Arafat a răspuns sincer la întrebarea: „Vă daţi demisia după tragedia de la Matei Balş?”

arafatRaed Arafat a răspuns sincer la întrebarea: "Vă daţi demisia după tragedia de la Matei Balş?"

Mai multe voci din spaţiul public şi din politică i-au cerut demisia lui Raed Arafat, în urma tragediei de la Institutul Matei Balş, unde au murit 6 oameni într-un incendiu.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență și secretar de stat în Ministerul de Interne, a explicat în ce condiţii ar putea renunţa la funcţiile pe care le deţine: doar dacă îi cere Guvernul să plece.

Arafat consideră contestarea lui o manipulare

E rezulatatul unei manipulări. Se dorește creșterea nivelului emoțional. Nu știu care e motivul. Oricum cineva încearcă să crească furia și nemulțumirea la nivelul populației.

Poziția mea despre partea cu demisia sau demiterea: E dreptul oricărui guvern care vine să îmi spună nu vreau să mai lucrez cu tine. Și nu voi mai sta niciun minut în plus dacă mi se spune acest lucru. Cine vine poate decide să plec și eu plec.

La plecare voi explica amănunțit unde era sistemul în urmă cu câțiva ani și unde se află acum. Asta va fi singurul lucru pe care îl voi face dacă mi se va cere să plec.

Eu vreau să vă spun că îmi pare rău pentru ce se întâmplă. Dar ce vreau să vă asigur e că împreună cu toate serviciile de urgență vă stăm la dispoziție să vă rog să aveți încredere în acești oameni pentru că în momentul de față alții nu avem.

Trebuie să aveți încredere în acest sistem”, a declarat Raed Arafat.

Protestele s-au înmulţit după tragedia de la Balș

Sute de persoane au ieșit, sâmbătă seara, în stradă, în fața Ministerului Sănătății, după incendiul tragic de la Institutul Matei Balș din Capitală, unde șase persoane și-au pierdut viața.

Partidul Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a organizat, sâmbătă, un protest în fața Ministerului Sănătăţii, în urma incendiului de la Institutul „Matei Balş”. AUR a cerut demisia ministrului Vlad Voiculescu și a secretarului de stat, Raed Arafat.

Câteva zeci de protestatari s-au strâns prima dată în fața ministerului, unde au scandat lozinci precum „Demisia!”, „Jos Guvernul!”, „Ruşine să vă fie!” sau „Ieşiţi din casă, dacă vă pasă!”. Cei doi lideri ai partidului, George Simion și Claudiu Târziu, parlamentari AUR, au condus protestul.

Principala revendicare a protestatarilor este demisia actualului ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

author avatar
Andrei Ștefan