AcasăPoliticaQuintus: Nu vad cum e posibil sa se faca fuziunea cu PDL

Quintus: Nu vad cum e posibil sa se faca fuziunea cu PDL

Presedintele de onoare al liberalilor sustine ca nu crede posibila fuziunea PNL-PDL, de vreme ce democrat-liberalii au anuntat ca nu vor sa renunte la nume si identitate, iar singura optiune in acest sens ar ramane o alianta in vederea alegerilor prezidentiale din toamna.

Chiar daca Mircea Ionescu Quintus a precizat ca, in opinia sa, aceasta fuziune, pentru care delegatii prezenti, sambata, la Congresul PNL, si-au dat, in mare majoritate, acordul, votand rezolutia in acest sens, este greu de infaptuit, nu e si imposibil de transformat in realitate. Quintus a sustinut, marti la pranz, intr-o interventie telefonica la Digi 24, ca, in conditiile in care nici statutul liberalilor nu le permite membrilor sai sa renunte la identitate si denumire, nici PDL-istii, prin vocea fostului ministru al Justitiei, Catalin Predoiu, nu par dispusi sa renunte la nume si trecut, e greu de crezut intr-o cncretizare a proiectului de fuziune.  „Este greu sa se faca (fuziunea) tinand seama ca avem in statut o prevedere ca nu se poate renunta la traditie, nume si identitate, iar din partea cealalta l-am auzit pe domnul Predoiu spunand ca nici dansii nu pot renunta la identitate, la istorie si la trecut. (…) In conditiile astea am spus ca nu vad – nu ca nu se va face – cum se poate face, decat prin absorbtie. Or, nu se poate absorbi un partid care nu renunta la identitatea lui”, a precizat liderul onorific al liberalilor, la postul citat.

Ca o concluzie, Quintus a declarat ca mai degraba vede o alianta intre cele doua partide, PNL si PDL, inainte de alegerile pentru Cotroceni, din aceasta toamna, decat o fuziune. „Nu vad (…) cum e posibil sa se faca aceasta fuziune, asta nu inseamna ca si imposibilul nu se poate produce (…) E bine sa fim alaturi si sa ne conjugam fortele. E necesara o asemenea alaturare”, a punctat liberalul.

Va reamintim ca liberalii au votat, sambata, in favoarea fuziunii cu partidul condus de Vasile Blaga. La Congresul de sambata, Klaus Iohannis, noul lider al PNL, a anuntat si ca noua formatiune se va numit tot Partidul National Liberal, fapt ce a fost taxat imediat de catre Predoiu, care a precizat ca primarul sibian nu avea mandat, din partea aliatilor democrat-liberali, sa comunice acest lucru. Luni, insa, reprezentantii PDL si ai PNL au avut o noua runda de negocieri.

Citeste mai mult aici: Pedelistii il iarta pe Iohannis de dragul fuziunii

 

143 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger