AcasăPoliticaPutin cheltuie miliarde pentru a înfrânge Ucraina. Zelenski fluieră a pagubă

Putin cheltuie miliarde pentru a înfrânge Ucraina. Zelenski fluieră a pagubă

Vladimir Putin s-a angajat să cheltuiască ]n 2024 suma record de 157 de miliarde de dolari pentru a lupta împotriva Ucrainei și pentru a asigura securitatea Rusiei - o creștere de 70% față de bugetul pentru apărare din acest an

Vladimir Putin s-a angajat să cheltuiască anul viitor suma record de 157 de miliarde de dolari pentru a lupta împotriva Ucrainei și pentru a asigura securitatea Rusiei – o creștere de 70% față de bugetul pentru apărare din acest an.

Dar Volodimir Zelenski  nu a reușit să obțină 61,4 miliarde de dolari de la SUA și 50 de miliarde de euro de la Uniunea Europeană. Aliații Ucrainei sunt dezbinați când vine vorba de oferit bani.

În timpul lungilor conferințe de presă din ultimele zile despre problemele de război cu care se confruntă ambele țări, încrederea pe care o emana președintele Rusiei a depășit în mod clar simpla credință exprimată de cel al Ucrainei.

O contraofensivă ucraineană de vară care s-a încheiat fără câștiguri teritoriale semnificative i-a divizat pe generalii aliați, în timp ce forțele rusești au avansat în ultimele săptămâni pe frontul de est.

În timp ce Putin laudă “forțele noastre armate”, Zelenski a primit o lovitură din partea  republicanilor din Congresul american, care au blocat procesul politic de aprobare a ajutorului militar. Mișcare similară din partea UE, din cauza premierului maghiar Viktor Orban.

Determinarea lui Putin a fost pusă în perspectivă într-un raport al ziarului Bild, în care o sursă rusă anonimă descria planurile de a cuceri orașele rămase din regiunile Luhansk și Donețk și de a acoperi o mare parte din Harkov până la sfârșitul anului 2024. Strategia ar anula câștigurile ucrainene din septembrie anul trecut.

Soldații ucraineni care au luat parte la operațiunile de peste râul Nipru, în Herson, au declarat pentru New York Times că acestea echivalează cu o „misiune sinucigașă”.

Ei au descris “un număr mare de victime” și un bombardament atât de intens dinspre pozițiile rusești, încât nu au reușit să recupereze trupurile camarazilor lor de pe malul stâng timp de două luni. Și nici nu au reușit să îi transporte pe răniți înapoi în taberele de bază.

„Aceste dificultăți sunt de așteptat pentru ceea ce este o operațiune cu poziții limitate”, potrivit analiștilor militari de la  Institutul pentru Studiul Războiului, un think tank cu sediul la Washington.

Săptămâna trecută, purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene ucrainene, Iuri Ignat, a avertizat că Rusia are acum “suficiente drone pentru a ataca Ucraina în fiecare zi din diferite direcții”.

Putin a declarat că are 617.000 de soldați pe front, cu aproximativ 200.000 mai mulți decât estimaseră serviciile de informații militare ucrainene în septembrie.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
910 afisari

10 COMENTARII

    • CE INTREBARE ESTE ASTA / „CINE PROFITA „, razboiul a fost generat de invitatia prosteasca a Ucrainei in NATO !,desi la summitul NATO din 2008 de la Bucuresti Merkel ,Sarcozi si Putin au spus-o clar NU ESTE CAZUL !,iar americanii au continuat cu ” MAIDANUL ” cu alegerea maimutoiului ca presedinte a Ucrainei !.
      CEEA CE S-A INTAMPLAT IN 2014 CU OCUPAREA CRIMEII TREBUIA SA FIE O PRIMA ATENTIONARE PENTRU AMERICANI,
      AU CONTINUAT pentru ca intre timp au pus lamele pe milioane de hectare de teren agricol si mai nou se visau stapani si pe resursele minerale ale Ucrainei .
      Toata mizeria din Ucraina seamana cu o cacialma.
      Acolo in acea Ucraina traiau impreuna de sute de ani amestecati rusi ,ucrainieni ,bulgari ,polonezi,familii mixte.

  1. CE INTREBARE ESTE ASTA / „CINE PROFITA „, razboiul a fost generat de invitatia prosteasca a Ucrainei in NATO !,desi la summitul NATO din 2008 de la Bucuresti Merkel ,Sarcozi si Putin au spus-o clar NU ESTE CAZUL !,iar americanii au continuat cu ” MAIDANUL ” cu alegerea maimutoiului ca presedinte a Ucrainei !.
    CEEA CE S-A INTAMPLAT IN 2014 CU OCUPAREA CRIMEII TREBUIA SA FIE O PRIMA ATENTIONARE PENTRU AMERICANI,
    AU CONTINUAT pentru ca intre timp au pus lamele pe milioane de hectare de teren agricol si mai nou se visau stapani si pe resursele minerale ale Ucrainei .
    Toata mizeria din Ucraina seamana cu o cacialma.
    Acolo in acea Ucraina traiau impreuna de sute de ani amestecati rusi ,ucrainieni ,bulgari ,polonezi,familii mixte.

  2. Boboru ales, duceleas coliva care isi bat joc de un batrinel imbecil din Casa Alba a cocainei din Washington.

    hai ca am nimerit-o bine..

  3. Ucraina va primi acei bani, pentru ca s-a investit prea mult in ea, de fapt, in prabusirea Rusiei, pentru ca asta doresc americanii si aliatii lor relevanti.

  4. Ce nu se vorbescte deloc este ca 150 mld ale Rusiei echivaleaza cu cateva trilioane ale aliatilor. Pentru ca tot ce pleaca din SUA pe hartie ajunge imputinat drastic in Ucraina: taxe de rapoarte, altele, supraevaluarea echipamentelor militare samd. Se fura la greu sa intre in toate buzunarele pana ajung la sursa, unde si acolo se filreaza si imputineaza. Banii Rusiei sunt reali. SUA produce sa spunem 100 kg obtuze cu 5 mil, Rusia le produce pe aceleasi – ma rog, similar – cu 100 000.
    Si treaba acrasta se cunoaste. trebuie sa se imbogateasca si producatorii de armament, nu?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger