AcasăPoliticaPuterea obișnuinței. Orban compară purtarea măștii cu cravata la gât: ”Mă uit...

Puterea obișnuinței. Orban compară purtarea măștii cu cravata la gât: ”Mă uit și acum pe gazon la pantofi cu cui” – VIDEO

Puterea obișnuinței. Orban asociază purtarea măștii cu cravata la gât: ”Mă uit și acum pe gazon la pantofi cu cui”

În contextul în care, în contextul dificil generat de noul coronavirus, au început deja școlile, iar în mai puțin de două săptămâni în România vor avea loc alegeri locale, premierul a adus din nou în discuție necesitatea respectării regulilor stabilite de autorități în vederea limitării răspândirii COVID-19.

Ludovic Orban a subliniat că nu vedere necesare impunerea de noi restricții. ”În privința a ce va să vină, eu cred că până se va descoperi un vaccin și un tratament singura reacție normală a oamenilor este să învețe cum să se protejeze de virus. (…) Nu cred că noi restricții trebuie impuse, dimpotrivă, trebuie o permanentă acțiune de dialog, de informare, astfel încât oamenii să înțeleagă că ei sunt cei care trebuie să se protejeze și mai ales să îi protejeze și pe cei din jur”, a fost auzit spunând, miercuri, Ludovic Orban, în discursul susținut la conferința “Împreună protejăm România”.

Mai mult, premierul a susținut că până se va găsi un vaccin ”aplicabil” în lupta împotriva COVID, e nevoie să fie respectate normele stabilite de specialiști, cu accent pe purtarea măștii. ”Dacă vrem să reluăm o viaţă normală va trebui să suportăm mici chestii, cum e masca sau alte lucruri, să ne dezinfectăm, să ne spălăm pe mâini mai des, să renunţăm la gesturile de prietenie şi de afecţiune pe care le facem faţă de cei apropiaţi. Lucruri relativ simple”, a enumerat șeful Guvernului.

”Omul nu s-a născut cu cravata la gât”

Cât privește obiceiul purtării măștii, Ludovic Orban a dat câteva exemple menite a pune accent pe faptul că, de-a lungul vremii, oamenii s-au adaptat constant când a fost vorba să poarte anumite accesorii de ordin vestimentar. ”Spuneam şi cu masca, cred că omul nu s-a născut cu cravata la gât, de exemplu, cu toate astea ne-am obişnuit cu cravata la gât. Omul nu s-a născut încălţat, mă uit uneori și acum pe gazon la pantofi cu cui. Și cu toate astea omul s-a obişnuit cu astfel de lucruri şi cred că adaptabilitatea noastră este cea care trebuie să genereze resortul de evoluţie şi de mişcare într-o direcţie care mi se pare firească şi normală”, a menționat Orban.

La polul opus, când vine vorba de importanța purtării măștii de protecție epidemiologul suedez Anders Tegnell are o cu totul altă variantă. „Măștile de față sunt o soluție ușoară, iar eu mă declar profund neîncrezător în soluțiile ușoare la probleme complexe. Nu le recomand!”, susține cu convingere specialistul suedez. Citiți mai multe aici: Suedia și lecția luptei împotriva Covid-19

84 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger