AcasăPoliticaPuterea fuge după fentă

Puterea fuge după fentă

Maia Morgenstern a fost amenințată cu moartea acum câteva zile. Și ea, și copiii, și colegii de la Teatrul Evreiesc de Stat. Ba și teatrul urma să fie făcut una cu pământul. Doar un dement putea gândi asta. A semnat Andrei Ilarie, din partea AUR.

Un criminal care își amenință victimele și își declină identitatea nu se prea întâlnește. Clar, era o făcătură. În condițiile în care ar fi existat, chiar nu era întreg la cap. Puterea nu a vrut să se gândească și la varianta asta. USR PLUS l-a scos repede în față pe Dacian Cioloș să dea de pământ cu Partidul pentru Unirea Românilor. Aoleu, ce atac! Ce forță, câtă furie! Gata, AUR este partidul extremist și antisemit. Degeaba au explicat liderii AUR că niciun document din constituirea partidului nu are asemenea prevederi. Dacă le-ar fi studiat, Cioloș și-ar fi ținut gura închisă. A preferat să facă pe eroul zilei și să înfiereze cu adâncă mânie progresistă ceva ce nu exista.

Tot pe ideea că de la AUR vine tărășenia a mers și Kelemen Hunor. A făcut explozie și el, că nu e admisibil ca un partid să aibă asemenea idei, că partidul lui George Simion este extremist și antisemit. Aici, de fapt, se ascund conflicte mai vechi și atitudini de xenofobie, după cum acuză Hunor. Simion se jura că niciun membru AUR nu ar gândi asemenea prostii, că ei nu au porniri antisemite, că le resping în totalitate, dar Hunor o ținea tot pe-a lui ca gaia mațul. Fără argumente, doar finalul țidulei în care se scria că e de la AUR.

Dan Barna, vehement  ca de obicei, a pus și el mâna pe piatră. AUR este un partid xenofob și rasist, care nu are ce căuta în Parlament. S-a indignat profund neomarxist, cerând anchete de la procurori și poliție. Nici el nu a verificat nimic înainte de a acuza. Cîțu n-a rezistat ispitei de a se afirma în lupta cu antisemitismul. N-a ținut cont că în România nu există așa ceva. Cred că vorbea după niște coșmaruri cu tablele lui Moise, unde cineva i-a spus că scrie și despre împrumuturile de care va da socoteală.

Până la urmă, Andrei Ilarie a fost identificat. Nu-i știu numele real. Și, exact cum a spus George Simion, nu face parte din AUR. Atitudinea ăluia de a scris nu poate fi catalogată. Există spitale și legi care se ocupă de vindecarea lui. Dar să fugi după fentă ca un papagal, mai ales când pretinzi că ai conduce o țară, e cel puțin la fel de mizerabil ca acțiunea derbedeului.

author avatar
Valentin Boeru
1.569 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger