AcasăPoliticaPun tunurile pe Anisie: ”Dacă riscul de îmbolnăvire există la școli, la...

Pun tunurile pe Anisie: ”Dacă riscul de îmbolnăvire există la școli, la creșe și after school-uri nu există?”

Vor să afle răspunsuri, după declarațiile ministrului Anisie

Ecourile recentelor măsuri decise de autorități în privința Bucureștiului, pe fondul creșterii cazurilor noi de infectare cu COVID-19 continuă să se facă auzite. După bâlba apărută în anunțatea măsurilor luate la nivelul Capitalei, ca urmare a faptului că rata de infectare a trecut de 3 la mia de locuitori, reprezentanții ALDE vor să afle ”cine minte și cine nu”.

Pornind de la anunțul inițial cum că în urma deciziei luate luni în ședința Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) activitatea didactică tip față în față e suspendată în toate instituțiile, ”inclusiv creșe și universități”, rectificat ulterior, cu mențiunea că ”activitatea din creşe şi din after-school-uri se va desfăşura în continuare, cu respectarea strictă a prevederilor legale ale ordinului comun al ministrului Educaţiei şi Cercetării, al ministrului Sănătăţii şi al ministrului Muncii şi Protecţiei Sociale”, oficialii ALDE o critică pe liberala aflată în fruntea Ministerului Educației.

”Haosul din ședințele de aseară ale CMBSU decizia dată și modificată ulterior, după intervențiile ministrului Educației, ridică mari semne de întrebare nu doar asupra competenței celor din acest comitet, în frunte cu prefectul, ci și în privința ministrului Anisie”, transmit reprezentanții Alianței Liberalilor și Democraților, într-un mesaj postat pe pagina oficială de Facebook a formațiunii politice.

Critici și la adresa premierului

Nici premierul Ludovic Orban nu scapă nearătat cu degetul în această chestiune de interes pentru foarte mulți români. ”Asta pentru că explicațiile date de ministrul Anisie și chiar de Ludovic Orban, cum că acest Comitet municipal pentru situatii de urgență nu poate decide în privința creșelor și after school-urilor pentru că acestea sunt reglementate separat, printr-un ordin comun al miniștrilor educației și sănătății, par a fi doar un tertip folosit pentru a nu închide și aceste activități și astfel niciun părinte să nu mai aibă unde să își lase copiii.

Concret, același ordin de miniștri se referă și la activitatea grădinițelor, (reglementarea este comună pentru creșe, grădinițe și after school-uri), însă în privința grădinițelor, Comitetul Municipal a decis că activitarea lor se suspendă, deci le-a inclus în reglementare”, se mai arată în mesajul ALDE.

Cine minte?

Politicienii din partidul amintit adresează o întrebare esențială, în contextul recentei decizii oficiale. ”Și atunci, cine minte și cine nu? Poate CMBSU să decidă și asupra activităților prevăzute în acel ordin comun de miniștri, din moment ce închide grădinițele, sau nu poate, așa cum susțin Orban&Anisie?

Și dacă riscul de îmbolnăvire există la școli, la creșe și after school-uri acesta nu există?”, ar vrea să știe liberal-democrații.

202 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger