AcasăPoliticaPSD vrea să dea jos Guvernul. Orban, în fața testului moțiunii: ”Asta...

PSD vrea să dea jos Guvernul. Orban, în fața testului moțiunii: ”Asta este în capul lor, să fure la vot”

Premierul a acuzat din nou PSD-ul de iresponsabilitate. S-a întâmplat luni, pe fondul anunțului venit din direcția formațiunii social-democrate, acela că în cursul acestei zile au de gând să depună moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban.

Întrebat ce va face, în situaţia în care moțiunea va trece, având în vedere faptul că după calculele social-democraților, voturile parlamentarilor acestei formațiuni, împreună cu cele ale aleșilor neamului de la ALDE și PRO România ar arăta că Guvernul nu ar avea şanse să reziste acestui demers al opoziției, Ludovic Orban a lansat tirul de critici la adresa partidului lui Marcel Ciolacu.

”Socoteala de acasă știți că nu se potrivește întotdeauna cu socoteala din teren. După părerea mea, această moțiune de cenzură reprezintă încă un act iresponsabil din partea PSD. Să depui moțiune de cenzură, să încerci să dai jos un guvern care și-a făcut datoria față de țară, care gestionează cu corectitudine, profesionalism și eficiență problemele grave care au apărut din cauza epidemiei, din cauza crizei economice, din cauza secetei, din cauza inundațiilor, un guvern care e confruntat cu dificultăți care nu au mai existat în istoria României de foarte multă vreme, să dai jos guvernul mi se pare un gest iresponsabil și complet lipsit de logică și este un gest împotriva interesului României.

Gândiți-vă că guvernul pe care îl conduc trebuie să implementeze toate măsurile din programul de relansare economică și investiții. Guvernul pe care îl conduc pregătește toate documentele pentru absorbția celor 80 de miliarde de euro care vor fi alocați României începând cu 1 ianuarie 2021. (…) Acest guvern pregătește cu minuțiozitate începerea școlii. Acest guvern se luptă cu toate armele împotriva răspândirii virusului și se vede că de când guvernul are din nou la dispoziție instrumentele legale pe care le au toate celelalte țări europene, există o tendință de oprire a numărului de infectări, chiar există un ușor trend descendent în ultimele patru zile. România are nevoie de guvern. Să depui acum o moțiune de cenzură, cu trei luni înainte de alegerile parlamentare, când românii vor fi cei care decid cine să conducă România în perioada următoare, repet, este un act iresponsabil și este împotriva interesului României”, a susținut Orban.

Mai mult, premierul i-a acuzat pe social-democrați că ar avea planuri necurate în privința tot mai apropiatelor alegeri locale. ”Este o aventură politicianistă care nu are în spate niciun fel de obiectiv pentru România și care riscă să arunce în aer România într-un moment extrem de dificil în care este absolut necesar un guvern cu depline puteri. (…) Să pună mâna pe putere, să pună mâna pe putere ca să organizeze ei alegerile locale și parlamentare. Asta este în capul lor, să fure la vot și să folosească toate instituțiile statului pentru a-și maximiza scorul electoral, asta este în capul PSD-ului”, a acuzat Orban.

Trimitere la momentul depunerii moțiunii

Mai mult, șeful Guvernului a făcut referire și la momentul ales de PSD pentru a iniția acest demers parlamentar menit să răstoarne actualul Executiv. ”Și momentul depunerii moțiunii mi se pare absurd. Nicio moțiune în ultimii 30 de ani nu a fost depusă în vacanța parlamentară. Și aici mi se pare că și-au pierdut complet busola, nu mai sunt în stare să citească Constituția. Nu se poate depune! Din punctul meu de vedere, nu poți să depui o moțiunea de cenzură în vacanța parlamentară. (…) Până şi aici, probabil au vrut să depună înainte de Congres moțiunea, nu pot să înțeleg care este motivul. Oricum toate procedurile legate de moțiune trebuie să se deruleze, că anunță ei moțiunea e treaba lor, dar procedurile parlamentare de derulare a moțiunii, dacă ținem cont de Constituție, de reglementările legale, trebuie să se desfășoare în sesiunea parlamentară care începe în septembrie”, a mai fost auzit spunând premierul Ludovic Orban.


80 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger