AcasăPoliticaPSD vrea capul ministrului Ligia Deca. Dîncu: „Suntem obligați să cerem demisia”

PSD vrea capul ministrului Ligia Deca. Dîncu: „Suntem obligați să cerem demisia”

(sursa foto: Facebook/Vasile Dîncu)

Reacție de ultimă oră, din interiorul Partidului Social Democrat, după ce s-a aflat că lui Florian Lixandru, secretar de stat în Ministerul Educației, condus de către Ligia Deca, i-au fost retrase atribuțiile.

Retragerea atribuțiilor secretarului de stat Lixandru, „pentru delict de opinie, este un act de autoritarist și totalitar care aduce aminte de vremuri pe care le credeam demult apuse” – susține Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național al PSD, într-un mesaj transmis joi, 2 februarie, pe Facebook.

Dîncu: „Abuz de putere”

Oficialul PSD consideră că e vorba de un „abuz de putere al unui proaspăt și în același timp tânăr ministru”, ce aduce în atenția social-democraților „necesitatea de a ne gândi inclusiv la modificări privind funcționarea guvernului și exercitarea răspunderii ministeriale”.

Social-democratul lansează și un avertisment: în cazul în care Deca nu va reveni asupra deciziei de revocare, PSD-ul îi va cere demisia. „Cred că Doamna Ministru va avea înțelepciunea să revină asupra acestei decizii, altfel suntem obligați să cerem demisia ministrului și să renunțăm la colaborarea cu echipa sa, adică să-i retragem și noi – PSD – atribuțiile delegate prin votul pentru această echipă de guvernare”, a transmis Dîncu, în postarea de joi.

Nu au fost singurele aspecte pe care Vasile Dîncu, actualmente senator, dar fost ministru, a ținut să le menționeze în mesajul făcut public la o zi după ce s-a aflat despre hotărârea ce-l vizează pe secretarul de stat Lixandru (PSD).

Redăm în continuare, integral, mesajul președintelui Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu:

„Am constatat cu stupefacție un comportament greu de înțeles al ministrului educației, doamna Ligia Deca, în ceea ce privește atitudinea față de partenerii de coaliție și față de beneficiarii și actorii din sistemul educațional.

La nivelul PSD, am avut încă de la început dorința de a lucra onest, într-un efort partenerial comun, în grupurile stabilite la nivelul partidelor din coaliție, la optimizarea proiectelor de legi ale educației. Încercarea de a trece legile printr-o consultare formală cu partidele din coaliție, ”în două zile”, ne-a pus în situația de a cere mai mult timp pentru analize aprofundate și pentru consultarea oamenilor și organizațiilor din sistemul educațional.

Cred că aceasta este calea responsabilă pentru aceste legi vitale pentru viitorul României și susținem, în continuare, că legile educației nu pot fi dezbătute, nici măcar în coaliție, în regim de urgență.

Nu pot înțelege secretomania legată de legile educației și nici disprețul pentru dialog și colaborare.

Acțiunea de retragere a atribuțiilor Domnului secretar de stat Florin Lixandru pentru delict de opinie, este un act de autoritarist și totalitar care aduce aminte de vremuri pe care le credeam demult apuse. Acest abuz de putere al unui proaspăt și în același timp tânăr ministru ne aduce în atenție necesitatea de a ne gândi inclusiv la modificări privind funcționarea guvernului și exercitarea răspunderii ministeriale. Exercitarea unei înalte demnități, cum este cea de ministru, are nevoie de exercitarea autorității, dar în același timp nu poate să se exercite de maniere discreționare sau după criterii de simpatii politice.

Cred că Doamna Ministru va avea înțelepciunea să revină asupra acestei decizii, altfel suntem obligați să cerem demisia ministrului și să renunțăm la colaborarea cu echipa sa, adică să-i retragem și noi – PSD – atribuțiile delegate prin votul pentru această echipă de guvernare.

Alături de colegii mei din PSD, am constatat că aprobarea urgentă, fără dezbatere, a acestor două legi este cea mai mare preocupare manifestă a ministrului, legând-o în mod fals de posibilitatea pierderii finanțărilor prevăzute de PNRR.

Cu tot respectul, vreau să-i amintesc ministrului educației că Planul Național de Redresare și Reziliență, unde România are prevăzută suma de 3,6 miliarde de euro doar pentru educație, nu cere noi legi ale educației. PNRR nu cere să bulversăm întreg sistemul, ci ne solicită, conform angajamentului nostru – exprimat de un guvern din care PNL a făcut parte și pe care l-a condus la nivel de Prim Ministru – să aducem ajustări legislative care să faciliteze realizarea reformelor și a investițiilor, având ca termen trimestrul III din anul 2023, în domenii precum: infrastructura de digitalizare rezilientă, cariera didactică, finanțarea sistemului, digitalizare, educație incluzivă etc.

Există în PNRR ținte și termene care trebuie urmărite și pentru toate elementele de reformă sunt prevăzute măsuri legislative precise care se pot implementa chiar și prin ordine de ministru. Între timp au venit foarte mulți bani pentru digitalizare, pentru combaterea abandonului școlar, pentru dotarea de laboratoare și spații de învățământ, avem o finanțare uriașă de 1 miliard de euro pe care trebuie să o accesăm și să cheltuim banii cu folos.

Ministerul Educației ar trebui să se concentreze, așa cum propun specialiști în educație, pe constituirea rapidă (ar trebui să existe deja!) a unei echipe interministeriale care să se ocupe de implementarea proiectelor prevăzute de PNRR, să producă rapoarte de progres lunare sau trimestriale, să adopte un HG cu termene și responsabilități, dar și un pachet legislativ țintit pe aceste elemente.
❓Avem o asemenea echipă?
❓Avem un plan de măsuri si un calendar precis?
❓Stadiul implementării măsurilor din educație este un punct permanent pe fiecare ședință de guvern?
❓Știm cine sunt responsabili pentru fiecare proiect pentru ca opinia publica să poată urmări modul în care se îndeplinesc aceste obiective?

Opinia publică și mediul educațional așteaptă din partea doamnei ministru Ligia Deca un răspuns cu privire la stadiul implementării acestor elemente de reformă din România Educată și din PNRR, o organizare eficientă, pragmatică și rapidă pe aceste proiecte.
Concentrarea pe o reformă fundamentală și structurală a educației, care ar trebui să se facă prin dialog și prin consultare publică, este o țintă falsă sau o neînțelegere. De fapt, senzația mea este că se trage de timp cu motivația că nu avem noi legi ale educației.

Fidelitatea pentru România Educată cred că trebuie probată nu prin gesturi autoritariste, ci prin acțiune pragmatică, dinamism și înțelegerea urgenței.

Dacă Doamna Ministru sau oricine din Ministerul Educației dorește să se consulte și cu echipa PSD suntem deschiși să sprijinim acest proces de implementare a țintelor din PNRR, dar este nevoie de acțiune guvernamentală susținută, de dialog și efort continuu.”

author avatar
Andrei Coman
992 afisari

16 COMENTARII

    • ZIARE.COM , UN SITE DE GUNOAIE CE FAC PROPAGANDA POLITICA LAUDAND GUVERNUL CIUCA SI TOTI TRANTORII INCOMPETENTI DIN POLITICA ROMANEASCA , SASUL FIIND PREDILECTIA LOR SI A UNUI BASINOS ANALFABET CE SE DA ELVETIAN CE POSTEAZA SUB PSEUDO. MacGigi, Constant , CH1291 si MULTE ALTE NIK-URI

      ZIARE.COM , UN SITE DE GUNOAIE CE FAC PROPAGANDA POLITICA LAUDAND GUVERNUL CIUCA SI TOTI TRANTORII INCOMPETENTI DIN POLITICA ROMANEASCA , SASUL FIIND PREDILECTIA LOR SI A UNUI BASINOS ANALFABET CE SE DA ELVETIAN CE POSTEAZA SUB PSEUDO. MacGigi, Constant , CH1291 si MULTE ALTE NIK-URI

      SUGETI PÙLA DE COMUNISTI BORATILOR , CU VOI A FACUT CEAUSESCU DICTATURA CU VOI DE LA ” SCANTEIA ” SI ACUM LA ZIARE.COM
      CENZURATI FUTU-VA IN GURA DE COMUNISTI ZOAIE.COM

  1. Bizon cācatule gros , cäcati ca tine nu mai sunt , asa inteligenti , 1976 de pùli sā sùgi la.foc automat, sa le dai fālci pana faci gar.gara cu slobbo.zzu. S-o fùt pe nevastā-ta si ma.ta pana imi dau drùmu pe bùrta ei, lù.a-ti-as copiii-n pulā, sa le bag degetu in gurā sa creadā ca e tzatzā si sa-l su.gā dup-aia sa le bag pu.la in loc de deget, sa le dau la m.uie pana le.vin.e gris cu lapte-n f.alci, sa iti aliniez co.piii si sa-i f.ut in c.ur pana le iese cācat pe nas. Sa il fu.t pe ta.c-tu la subrat sa-l pun sa faca ca locomotiva, pi.sa-m-as in capu lui si pe oasele la toti mor.tii tāi Sa imi ba.g toata pu.la in toti gāozzarii propagandisti rusi plini de scullam.ent de pe internet, sa ma f.ut in ambasada rusiei de cācānari tomberonisti mo.rti de foame si pe actio.narii vostri. Ba.ga-v-as caltabosu in geanta de bul.an.gii La.che nemanc.ati care ati fost si sunteti niste expirati Jègurilor fùtù-va in gura de déjectii ruse si hoituri perimate sa-i sugéti pùlà lu Zelensky lábàgiilor pedérasti mùisti rusi. Fùtùtzi mortzii mätii si a familiei tale de viermi de cäcát vorbitori de limba romana dar déjectii rusesti imputzite fùtu-va in gura de milogi si trolli imputiti , jeguri ordinare , scatofagi infecti ,paduchiosi rapanosi imputiti ,cersetori si milogi de cäcàt fùtuva rasa in gura de jeguri postaci imbécili si crétini iddíoti. Bag pùla in rassa ta de éxcrement imputit sùgi pùlá zilnic pentru o zama haurista putinista. Romanii sa-si borasca pùllile in gura ta si a familiei tale toata natia romana si Diaspora , fùtu-va in gura de milogi trolli imputiti , jeguri ordinare , scatofagi infecti ,paduchiosi rapanosi imputiti ,cersetori si milogi de cäcàt fùtuva rasa in gura de jeguri postaci imbécili si crétini iddíoti Bizon cācatule gros, 976 de pul.i sā su.gi la.foc automat, sa le dai fālci pana faci gar.gara cu slobbo.zzu. S-o fu.t pe nevastā-ta pana imi dau drumu pe burta ei, lu.a-ti-as copiii-n pulā, sa le bag degetu in gurā sa creadā ca e tzatzā si sa-l su.gā dup-aia sa le bag pùla in loc de deget, sa le dau la m.uie pana le.vin.e gris cu lapte-n f.alci, sa iti aliniez co.piii si sa-i f.ut in c.ur pana le iese cācat pe nas. Sa il fu.t pe ta.c-tu la subrat sa-l pun sa faca ca locomotiva, pi.sa-m-as in capu lui si pe oasele la toti mor.tii tāi Sa imi ba.g toata pùla in toti gāozzarii propagandisti rusi plini de scùllament de pe internet, sa ma fùt in ambasada rùsiei de cācānari tomberonisti mo.rti de foame si pe actionarii vostri. Ba.ga-v-as caltabosu in geanta de bùlangii La.che nemancati care ati fost si sunteti niste expirati

    Bizon cācatule gros , cäcati ca tine nu mai sunt , asa inteligenti , 1976 de pùli sā sùgi la.foc automat, sa le dai fālci pana faci gar.gara cu slobbo.zzu. S-o fùt pe nevastā-ta si ma.ta pana imi dau drùmu pe bùrta ei, lù.a-ti-as copiii-n pulā, sa le bag degetu in gurā sa creadā ca e tzatzā si sa-l su.gā dup-aia sa le bag pu.la in loc de deget, sa le dau la m.uie pana le.vin.e gris cu lapte-n f.alci, sa iti aliniez co.piii si sa-i f.ut in c.ur pana le iese cācat pe nas.

    Sa il fu.t pe ta.c-tu la subrat sa-l pun sa faca ca locomotiva, pi.sa-m-as in capu lui si pe oasele la toti mor.tii tāi

    Sa imi ba.g toata pu.la in toti gāozzarii propagandisti rusi plini de scullam.ent de pe internet, sa ma f.ut in ambasada rusiei de cācānari tomberonisti mo.rti de foame si pe actio.narii vostri. Ba.ga-v-as caltabosu in geanta de bul.an.gii La.che nemanc.ati care ati fost si sunteti niste expirati

    Jègurilor fùtù-va in gura de déjectii ruse si hoituri perimate sa-i sugéti pùlà lu Zelensky lábàgiilor pedérasti mùisti rusi.

    Fùtùtzi mortzii mätii si a familiei tale de viermi de cäcát vorbitori de limba romana dar déjectii rusesti imputzite fùtu-va in gura de milogi si trolli imputiti , jeguri ordinare , scatofagi infecti ,paduchiosi rapanosi imputiti ,cersetori si milogi de cäcàt fùtuva rasa in gura de jeguri postaci imbécili si crétini iddíoti. Bag pùla in rassa ta de éxcrement imputit sùgi pùlá zilnic pentru o zama haurista putinista.

    Romanii sa-si borasca pùllile in gura ta si a familiei tale toata natia romana si Diaspora , fùtu-va in gura de milogi trolli imputiti , jeguri ordinare , scatofagi infecti ,paduchiosi rapanosi imputiti ,cersetori si milogi de cäcàt fùtuva rasa in gura de jeguri postaci imbécili si crétini iddíoti
    Bizon cācatule gros, 976 de pul.i sā su.gi la.foc automat, sa le dai fālci pana faci gar.gara cu slobbo.zzu. S-o fu.t pe nevastā-ta pana imi dau drumu pe burta ei, lu.a-ti-as copiii-n pulā, sa le bag degetu in gurā sa creadā ca e tzatzā si sa-l su.gā dup-aia sa le bag pùla in loc de deget, sa le dau la m.uie pana le.vin.e gris cu lapte-n f.alci, sa iti aliniez co.piii si sa-i f.ut in c.ur pana le iese cācat pe nas.

    Sa il fu.t pe ta.c-tu la subrat sa-l pun sa faca ca locomotiva, pi.sa-m-as in capu lui si pe oasele la toti mor.tii tāi

    Sa imi ba.g toata pùla in toti gāozzarii propagandisti rusi plini de scùllament de pe internet, sa ma fùt in ambasada rùsiei de cācānari tomberonisti mo.rti de foame si pe actionarii vostri. Ba.ga-v-as caltabosu in geanta de bùlangii La.che nemancati care ati fost si sunteti niste expirati

    • MULTA MÙIE CRETINULE , DE LA TOTI ROMANII DIN ROMANIA , TIE SI LA ZIARE.COM LIGAI IN KÙR PROFESIONISTI.

      SI MAI ADAUGAM : SA SÙGI PÙLA BIZONILOR TU , CU TOATA SLEATCA TA DE SCATOFAGI ANALFABETI SI CU MATA TRANSEXUALA

  2. fatuca asta de la educatie este un fel de andreea moldovan cine o mai stie din echipa lui voiculescu la sanatate , o sorosista gretoasa , o userista cu scop clar de a distruge tot acolo unde este .

  3. Băi Dâncule, dacă aveți sânge în instalații faceți alegeri anticipate și scăpați de partidul mafiot PNL!…după care suspendați-l pe navetist!…
    Scoateți-i de la guvernare!…
    Cred că asta-i cea mai bună soluție pentru revigorarea scenei politice românești!…
    După alegeri faceți alianță cu oricine numai cu nenorociții ăștia din PNL…

  4. Ce sa astepti de la pupila lui klaun? Toti cei sustinuti sau numiti de sluga de la cotroceni sunt la fel de destepti si competenti ca ea.

  5. Foarte complicat,asa zise clasa política romana,este din pácate o adunatura de talharii,fara scrupule,care vand si pe mama lor pentru así umple buzunarele!
    Nivel mai josnic nu exista!
    PNL – PSD ,coalitie,asa zise stanga si dreapta impreuna…e grotesc!
    Iar creatura asta ,care e pusa sa faca de ministrul educatiei,normal,e o emanatie sorosista,userista fara indoiala!

  6. Sa lase educatia la ce a lasat Spiri Haret ca ei nu sunt capsbili sa adauge nimic bun alaturi chiar daca suntem in mil trei ,sunt de rea credinta si ca atate nu vor gandi nimic bun pt copiii.

  7. Numele meu este lilian N. Aceasta este o zi foarte fericită din viața mea, datorită ajutorului pe care mi l-a oferit Dr.saguru, ajutându-mă să-mi recuperez fostul soț cu vraja lui magică și de dragoste. Am fost căsătorit de 6 ani și a fost atât de îngrozitor pentru că soțul meu chiar mă înșela și căuta să divorțeze, dar când am dat peste e-mailul Dr.saguru pe internet despre cum a ajutat atât de mulți oameni să-și recapete fostul. și ajutați la restabilirea relației. și faceți oamenii să fie fericiți în relația lor. I-am explicat situația mea și apoi i-am cerut ajutorul, dar spre surprinderea mea mi-a spus că mă va ajuta cu cazul meu și iată că acum sărbătoresc pentru că soțul meu s-a schimbat total pentru totdeauna. El vrea să fie mereu lângă mine și nu poate face nimic fără cadoul meu. Îmi place foarte mult căsnicia mea, ce sărbătoare grozavă. Voi continua să depun mărturie pe internet pentru că Dr.saguru este cu adevărat un adevărat vrăjitor. AI NEVOIE DE AJUTOR ATUNCI CONTACTAȚI DOCTORUL SAGURU ACUM PRIN EMAIL: drsagurusolutions@gmail.com El este singurul răspuns la problema dvs. și vă face să vă simțiți fericit în relația voastră. 1 Vraja de IUBIRE 2 CÂȘTIGĂ EX-ÎNAPOI 3 FRUCLE PANTECULUI 4 Vraja de promovare 5 Vraja de protectie 6 Vraja de afaceri 7 Vraja de MUNCĂ BUNĂ 8 Vraja de loterie și Vraja de caz de instanță.

  8. Doamna Ministru pare ca vrea sa facă ceva , dar nu prea știe ce si cum ?

    Cel dinaintea dneaei , era mai prezent , si părea sa aibă o direcție ,

    poate ar trebui sa revină , sau sa fie consultat , sa termine ce a început , sa aibă continuitate ,

    Avem 2 copiii la școala , clasele 3 – 5 , si ne tot uitam ca orice părinte , cu interes către educație ;

    un ministru trebuie sa fie competent , sa se bucure in primul rând , de respectul echipei cu care lucrează

  9. Atacul lui Dâncu nu-i la proastă de la învățământ ci la iohanis iar problema este „aliatul strategic” care nu-i pregătit de anticipate la președenție!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger