AcasăPoliticaPSD va ataca în instanță ”măsura aberantă” privind închiderea magazinelor la ora...

PSD va ataca în instanță ”măsura aberantă” privind închiderea magazinelor la ora 18:00 – VIDEO

PSD va ataca în instanță ”măsura aberantă” privind închiderea magazinelor la ora 18

Măsura luată recent de autorități, de a scurta programul magazinelor (VEZI AICI), a fost îndelung discutată în spațiul public, cu accent pe faptul că mulți oameni – îndeosebi cei care lucrează până după orele după-amiezii – au reale dificultăți în a se încadra în aceste noi norme orare.

Mai nou, s-a aflat ce au de gând să facă social-democrații, în legătură cu această decizie a Guvernului, dincolo de nemulțumiri exprimate la nivel declarativ. Și anume că au în plan să se adreseze instanței.

”Pentru că în afară de critici e nevoie şi de acţiune, Partidul Social Democrat va acţiona în contencios administrativ măsura aberantă a Guvernului Cîţu de a închide magazinele la ora 18:00. Şi aţi văzut ca argumente şi poziţiile celor din coaliţia de dreapta, sunt foarte mulţi de la PNL care critică această măsură, l-am auzit şi pe domnul Guran, l-am auzit şi pe domnul Buşoi, am auzit foarte mulţi care spun că este o măsură aberantă, a fost o măsură ilogică, prost comunicată şi ați văzut urmările”, a anunțat, vineri, purtătorul de cuvânt al formațiunii, senatorul Radu Oprea.

Referindu-se la această acțiune, Oprea a mai spus că ”este în lucru, cred că au şi depus-o sau se va depune foarte repede”.

Radu Oprea: Nu poţi compara România cu statele vestice

Totodată, social-democratul a readus în atenție situațiile apărute la momentul la care erau valabile acele restricții orare, cu intervalul destinat pensionarilor care aveau de mers la cumpărături și cu aglomerația apărută pe fondul acelor măsuri valabile anul trecut, în perioada în care România era în stare de urgență. ”Să ne aducem aminte când au avut pensionarii interval de ore, la început de stare de urgență. Care a fost fenomenul, ce s-a întâmplat? Era o înghesuială fantastică şi în mijloacele de transport şi în magazine în acel interval orar.

Dacă ar fi avut puţină minte şi ar fi gândit şi ar fi înţeles ceva din experienţele anterioare, nu ar fi venit cu astfel de măsură aberantă, cu atât mai mult cu cât nu poţi compara România cu statele vestice, pentru că avem alte obiceiuri de consum”, a mai susținut Radu Oprea, într-o conferință de presă, la PSD Prahova.

Florin Roman: Chestiunea asta, din punctul meu de vedere, nu merge

Nici deputatul PNL Florin Roman nu vede cu ochi buni măsura reducerii programului magazinelor. ”Părerea mea este că măsura cu ora de închidere a magazinelor, la ora 18:00, pentru toţi cei care trăiesc în marile orașe ridică semne de întrebare.

Plecăm la muncă dimineaţa, ajungem de multe ori acasă la ora 18:00, la 19:00 sau chiar la 20:00, în funcţie de program, iar în aceste condiţii suntem puşi în situaţia de a fi cumva disciplinaţi obligatoriu. Chestiunea asta, din punctul meu de vedere, nu merge”, a transmis liberalul, via Facebook, încă din 30 martie.

Recent, și liderul PSD, Marcel Ciolacu, ceruse să se renunțe la această idee. ”Retrageți măsurile aberante, testați pentru normalitate!

Renunțați la restricțiile fără logică, precum închiderea magazinelor la ora 18.00! Aceasta este condiția obligatorie pentru orice dialog cu Guvernul despre preluarea controlului pandemiei. Fiindcă noi avem soluții eficiente, voi știți doar să provocați haos și tensiune socială!”, scria Ciolacu pe aceeași rețea de socializare.

106 afisari

1 COMENTARIU

  1. Woow! Acum ca sunt siguri ca toata lumea contesta masura o ataca si ei in Instanta! Aloo PSD viteaule,ataca cele N Ordine ne publicate in Monitorul Oficial Acesta-i cea mai mica tampenie! Dar si bomboana de pe coliva pe care nu vrei sa o ratezi. Ai dormit un an si acum te-ai trezit mare aparator al romanilor! In strada se cere dreptul la munca, dreptul la educatie, la un tratament uman, nu mariri de salarii si pensii! Nu pomeni! Nu confiscati politic manifestatiile pashnice ale aliantei civice si ale altor grupuri sau declarati ca voi sunteti in spatle acestor manifestatii!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger