AcasăPoliticaPSD-ul vrea plafonarea prețurilor la alimente de bază. Cîțu vede risc de...

PSD-ul vrea plafonarea prețurilor la alimente de bază. Cîțu vede risc de penurie și de a apărea cozi – VIDEO

PSD-ul vrea plafonarea prețurilor la alimente de bază. Cîțu vede risc de penurie și de a apărea cozi - VIDEOPSD-ul vrea plafonarea prețurilor la alimente de bază. Cîțu vede risc de penurie și de a apărea cozi - VIDEO

După ce recent de la vârful PSD-ului se aflase că se vrea plafonarea prețurilor la alimentele de bază, al doilea om în stat și numărul 1 în cadrul PNL-ului a venit cu un avertisment, exprimat, spune Florin Cîțu, din perspectiva unui economist. Și anume riscul de a apărea o penurie și cozi.

Fostul premier spune că vrea să vadă fundamentarea unei astfel de propuneri. „Vreau să văd propunerea și cum este fundamentată. O să vină în coaliţie şi acolo vom lua o decizie.

Deocamdată nu am văzut această propunere, nu pot să-mi exprim decât un punct de vedere liberal şi al unui economist: atunci când plafonezi preţurile, există riscul de a avea o penurie şi să vedem cozi (…) la magazine ș.a.m.d.”, a declarat Florin Cîțu, marți, la Parlament.

Totodată, liderul PNL a fost întrebat dacă o scădere a TVA-ului la zero ar putea fi luată în calcul. „Întotdeauna noi ca liberali vom susţine un stat suplu, cu taxe cât mai mici. Avem un singur principiu de la care aş vrea să nu abdicăm – acela de reduce taxele pentru toate produsele, dacă facem acest lucru. Deci, dacă găsim că este oportun pentru un produs, de ce nu ar fi oportun pentru toate produsele, (…) nu doar pentru unul şi aș susține bineînţeles oriunde, oricând o reducere a impozitării”, a susținut Cîțu, în fața presei.

Ce spunea recent Marcel Ciolacu

Declarațiile liderului formațiunii liberale vin la doar o zi după ce Marcel Ciolacu fusese întrebat dacă se mai ia în calcul varianta TVA zero la alimente, în România, cum se vehiculase la un moment dat.

„O să se discute, nu cred că o să ajute TVA-ul zero la alimente. Deja avem un TVA redus la alimente, am văzut alte ţări europene că au luat alt fel de măsuri, au plafonat preţuri la alimentele de bază, se pare că este mult mai bine”, a declarat Marcel Ciolacu, luni, 31 ianuarie, de la sediul PSD.

133 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger