AcasăPoliticaPSD îi dă cu tifla lui Iohannis. Ciolacu: „Acest nou CDR care...

PSD îi dă cu tifla lui Iohannis. Ciolacu: „Acest nou CDR care nu are legitimitate”

PSD-ul spune PAS! consultărilor cu Iohannis și anunță că va face o opoziție dură. Ciolacu: ”Acest nou CDR care nu are legitimitate ” (foto: Facebook)

Marcel Ciolacu a confirmat public decizia luată la nivelul partidului pe care îl conduce, de a nu merge, în cursul după-amiezii de marți, la discuțiile cu Klaus Iohannis, în vederea desemnării candidatului pentru funcția de premier.

”PSD nu va participa la circul ieftin condus de preşedintele Iohannis. Am luat decizia ca astăzi PSD să nu se prezinte la consultările de la Cotroceni. Gaşca pierzătorilor a creat o majoritate de conjunctură, acest nou CDR care nu are legitimitate în ceea ce priveşte voturile românilor şi opţiunea românilor pentru propunerea de prim-ministru”, a susținut liderul PSD, într-o conferință de presă.

Totodată, Ciolacu a avertizat că formațiunea pe care o conduce are de gând să facă o opoziție dură. ”PSD va intra total în opoziţie, vom face o opoziţie dură, cum merită românii să fie reprezentanţi de către PSD şi vedem că actualul CDR nu are nicio soluţie nici pentru criza sanitară, nici pentru cea economică. În continuare, aşteptăm programul de guvernare al noului CDR şi bugetul de stat, care cu siguranţă va fi un buget al austerității”, a mai afirmat Ciolacu.

De ce nu merg cu o propunere la Cotroceni

Totodată, răspunzând unei întrebări, liderul PSD a explicat și de ce anume s-a decis, la nivelul PSD-ului, să nu se meargă cu o propunere la Cotroceni. Totul, în condițiile în care se aflase deja că social-democrații l-ar vrea pe Alexandru Rafila premier.

”Președintele Iohannis a fost purtătorul de cuvânt și vârful de lance al PNL în timpul campaniei electorale. Mai mult, s-a antepronunțat ce coaliție dorește să conducă România – coaliția pierzătorilor și să fie un nou guvern al său. Le urăm succes!”, a declarat președintele PSD.

Consultările ar fi trebuit să înceapă la ora 15

Primii așteptați la consultările de marți, la ora 15, ar fi fost social-democrații.

”În temeiul prevederilor art. 80 alin. (2) și ale art. 103 din Constituția României, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a invitat la Palatul Cotroceni președinții partidelor și formațiunilor politice reprezentate în Parlamentul României, pentru consultări în vederea desemnării candidatului pentru funcția de Prim-ministru”, a transmis Președinția.

Calendarul acestor discuții a fost stabilit astfel:

  • 15:00 Consultări cu partidele și formațiunile politice parlamentare – Partidul Social Democrat (PSD)
  • 15:30 Consultări cu partidele și formațiunile politice parlamentare – Partidul Naţional Liberal (PNL)
  • 16:00 Consultări cu partidele și formațiunile politice parlamentare – Alianța USR-PLUS
  • 16:30 Consultări cu partidele și formațiunile politice parlamentare – Alianța pentru Unirea Românilor (AUR)
  • 17:00 Consultări cu partidele și formațiunile politice parlamentare – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR)
  • 17:30 Consultări cu partidele și formațiunile politice parlamentare – Minorități naționale reprezentate în Parlament.

Este vorba despre o a doua rundă de consultări la Cotroceni, după scrutinul din 6 decembrie.

author avatar
Cristina Stefan
209 afisari

5 COMENTARII

  1. da’ tu cu tortionarul bolsevic rafila si psihopatul ‘profesor doctor” cercel ai ! MARSH MAH!

    • Esti un bou care nici vaccin de covid nu meriti, si sa crapi pe marginea drumului cu ciucurelul lui catu in gura !

  2. Se pare ca domnu Presedinte are expertiza in a face circ, si inca unul ieftin, transul se poata cu poporu ca si cu un prost, asa isi zice transul, insa poporul prost i-a tras-o, PSD-ul a castigat alegerile, domnu fizica, ca la artimetica esti zero

    • PSD-ul a castigat alegerile cu 51% , au votat si oamenii lui Dodon din Transnistria , de ce nu se pune si are doar 29% ?

  3. Iar am primit bonus de la Raion o galeata plina ochi cu govno , m-am apucat vartos de ea si infulec polonice non-stop .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger