AcasăPoliticaPSD-ul pune piciorul în prag în privința majorării pensiilor. Fost ministru al...

PSD-ul pune piciorul în prag în privința majorării pensiilor. Fost ministru al Muncii: „Noi 7% nu vom accepta sub nici o formă”

Fost ministru al Muncii: „Noi 7% nu vom accepta sub nici o formă ”PSD-ul pune piciorul în prag în privința majorării pensiilor. Fost ministru al Muncii: „Noi 7% nu vom accepta sub nici o formă ” (foto: facebook)

Pensionarii din România stau cu ochii pe discuțiile pe care le au au, în aceste zile, social-democrații și liberalii, mai ales că e vorba despre un subiect care le vizează veniturile lunare.

Până să înceapă, miercuri, noua rundă de negocieri PSD-PNL, în care ar urma să se finalizeze discuțiile pe tema programului de guvernare, inclusiv pe capitolul social, s-a aflat că social-democrații sunt fermi în privința procentului de majorare a pensiilor.

Cu ochii pe scumpirile la utilități

Cele mai recente declarații în acest sens vin de la Marius Budăi, fost ministru al Muncii.

”Astăzi (miercuri-n.n) trebuie să ne vină cifrele finale de la Ministerul Finanțelor pe execuție și sperăm că astăzi se va ajunge la o formă finală.

Noi ne susținem punctul de vedere, motivat de evoluția prețurilor din România și vorbim aici de coșul de consum de bază al pensionarilor, care nu include doar inflația generală, ci din contră, include cele trei elemente principale și aici vorbesc de alimente, unde avem scumpiri în proporție de 15%-20%-25%, de prețurile la utilități, dar și de prețurile la medicamente. O inflație dată deja octombrie 2020-octombrie 2021 la 7,9% și cu o proiecție de creștere în continuare și din toate aceste calcule am ajuns la o majorare de 11%”, a declarat Budăi, la RFI.

Insistă pe o creștere de 11 procente

Și, ca să nu lase loc de dubii, fostul ministru social-democrat al Muncii a spus răspicat care e varianta de neacceptat, în opinia PSD. „Noi 7% nu vom accepta sub nici o formă (…). Să nu creadă cineva că cu acești 11%, pensionarii, în speță părinții și bunicii noștri se vor îmbogăți. Nicidecum. Încercăm să le creem un scut cât de cât în fața acestei avalanșe de prețuri”, a subliniat Budăi.

De altfel, încă de săptămâna trecută, social-democratul transmisese, de această dată pe o rețea de socializare, că „prima urgență a PSD, în negocierile pentru potențiala guvernare, dincolo de stabilizarea situației critice din sănătate, este susținerea românilor puternic loviți de creșterea galopantă a prețurilor. PSD vrea creșterea alocațiilor și majorarea pensiilor încă din prima lună de guvernare, precum și creșterea salariului minim de la 1 ianuarie 2022”.

Și că „PSD susține majorarea pensiilor cu 11% încă din prima lună de guvernare”, din câte a punctat Budăi într-un mesaj postat pe Facebook în 9 noiembrie.

125 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger