AcasăPoliticaPSD-ul mitraliază cu replici acide ieșirea lui Iohannis, pe care îl acuză...

PSD-ul mitraliază cu replici acide ieșirea lui Iohannis, pe care îl acuză de șantaj. Atac și la Guvern: Ați scăpat situația de sub control!

Nici bine nu a apucat Klaus Iohannis să iasă public și să acuze PSD-ul de tergiversare, în cazul proiectului de lefe privind carantinarea și izolarea la domiciliu, aflat la Senat, că două voci cunoscute din rândul principalei formațiuni de opoziție au ieșit, aproape simultan, cu contraatacul.

În primă fază, liderul interimar al PSD-ului, Marcel Ciolacu, a transmis un mesaj în scris. I-a urmat, de această dată într-o conferință de la Parlament, Robert Cazanciuc, fostul ministru al Justiției, actualmente aflat în fotoliul din fruntea Senatului.

Replica lui Ciolacu

„NU ne șantajați cu pandemia ca să omorâți democrația! Președintele Iohannis susține încălcarea drepturilor drepturilor și libertăților românilor dorită de Guvernul PNL și șantajează Parlamentul. Vrea să ascundă astfel că Executivul a pierdut total controlul asupra pandemiei din cauza propriilor prostii. E doar vina Guvernului Orban că a încălcat drepturi și libertăți prin ordin de ministru. Așa a ajuns să provoace o criză în care pacienții infectați să plece din spitale. Este revoltător și cinic să arunci în spatele Parlamentului tâmpeniile Cabinetului Orban!”, a transmis, din capul locului, Marcel Ciolacu, prin intermediul Facebook.

Replicând direct la spusele președintelui, care afirmase, de la Cotroceni, că „este greu de imaginat cum pot fi unii care umblă pe la televizor, pe stradă, și spun că nu este niciun pericol, că putem să ne relaxăm, că de fapt boala asta este una ușoară. Ba alții chiar, adepții unor teorii conspiraționiste, spun că nici nu există boala”, când ea, de fapt, „este o boală grea și cu un impact devastator asupra lumii, dar și asupra României, din păcate”, Ciolacu a amintit de o mai veche declarație a lui Klaus Iohannis.

„Dacă există români care contestă existența virusului o fac, din păcate, folosind chiar cuvintele președintelui Iohannis din martie când spunea că virusul e o ”simplă răceală”. Atunci când se gândea doar la anticipate în loc să se lupte cu pandemia!”, susține Ciolacu.

Tunurile pe Guvernul Orban

Mai mult, liderul interimar al PSD-ului critică, o dată în plus, proiectul de lege trimis de Executiv Parlamentului, cu modificările făcute după decizia de săptămânile trecute a Curții Constituționale, pe tema carantinării și a izolării la domiciliu, invocând schimbările ce trebuie aduse legii ajunse la Senat.

„Dezastrul în care se află astăzi România, recunoscut astăzi inclusiv de Președinte, aparține în integralitate Guvernului Său! Ați avut toate pârghiile necesare gestionării eficiente a pandemiei. Dar ați scăpat situația de sub control! NU mai încercați să găsiți vinovați! Ați trimis în Parlament, pe ultima sută de metri, ca de fiecare dată, o lege proastă, care încalcă flagrant drepturile și libertățile cetățenești! Proiectul a trecut deja prin Camera Deputaților și este dezbătut la Senat în comisiile de specialitate. Nu vom ceda șantajului și nu vom permite încălcarea drepturilor și libertăților cetățenilor. Soluția este o lege clară, aplicabilă și care să nu permită abuzuri. Asta vom și face!”

Cazanciuc îi răspunde lui Iohannis: Nu acceptăm să ne dea lecții

La rândul său, senatorul PSD aflat în postura de vicepreşedinte al Senatului României cu atribuţii de preşedinte al Camerei Superioare a Legislativului a demontat recenta ieșire publică a șefului statului.

„În mod inadmisibil, președintele României dă vina pe Parlament pentru prostiile Guvernului său. Este cu totul inacceptabil ca președintele Iohannis să pună în seama Parlamentului numărul de cazuri pozitive din ultimele zile”, a declarat Robert Cazanciuc.
Senatorul PSD l-a criticat dur pe primul om în stat. „Președintele Iohannis este singurul lider politic care a negat importanța acestui virus. Nu acceptăm să ne dea lecții, nu acceptăm șantajul”, a replicat social-democratul.

Cazanciuc a susținut, totodată, că „PSD nu tergiversează nimic” și că „PSD-ul vrea să facă o lege bună, nu doar pentru autorități, cât mai ales pentru cetățeni”. „Vom dezbate în Parlament cât va fi nevoie”, a mai fost auzit spunând fostul ministru social-democrat.

171 afisari

2 COMENTARII

  1. Bravo bă Cazanciuc ați ridicat și voi nasu din țărînă..ca prea se pișa pe voi klaus și Lucovid ,după ce beuseră în prealabil navete de beri. Vedeți ca mai aveți nămol pe nas..

  2. Ihhh, stai p-aci , sa vezi cand o sa-i alerge populatia in afara parlamentului , doboara recordul lui Bolt pe suta de metri ….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger