AcasăPoliticaPSD-ul îi dă replica lui Orban: ”Mai întâi politic, prin moțiune, iar...

PSD-ul îi dă replica lui Orban: ”Mai întâi politic, prin moțiune, iar apoi penal, după fapta fiecăruia!”

sursa foto: PSD

Social-democrații au reacționat, după ce Ludovic Orban a invocat probabilitatea de a se adresa Curții Constituționale, pe tema moțiunii de cenzură pe care PSD-ul a depus-o recent la Parlament, în timpul sesiunii extraordinare. Și după ce premierul a susținut că ”moțiunea de cenzură reprezintă un act de iresponsabilite și atacă interesele fundamentale ale României”.

După ce au făcut un bilanț al nerealizărilor actualului Cabinet, acuzând guvernanții, între altele, că ”au scăpat total de sub control pandemia!” și că ”au devalizat bugetul României, au dat tun după tun în vreme ce îi țineau pe români închiși în case!”, social-democrații i-au răspuns direct premierului, referitor la o eventuală sesizare a CCR-ului.

”Acum, Guvernul PNL ar face orice pentru a rămâne la Palatul Victoria. Singurul conflict constituțional, domnule Orban, este ca un premier care a patronat furtul din bani publici folosindu-se de pandemie și care a sabotat cu bună-știință sănătatea românilor și nivelul lor de trai, să mai rămână în fruntea guvernului! De ce le e frică nu vor scăpa! Vor răspunde pentru tot ce au făcut! Mai întâi politic, prin moțiune, iar apoi penal, după fapta fiecăruia! P.S. Ludovic, să nu uiți să îți completezi CV-ul!”, transmit social-democrații, într-un mesaj postat pe Facebook, în cursul după-amiezii.

Ce spusese Orban

Orele trecute, Ludovic Orban vorbea despre un precedent politic la nivelul ultimelor trei decenii, în privința depunerii unei moțiuni de cenzură. ”Analizăm posibilitatea nu de a ataca la Curte, de a invoca un conflict juridic de natură constituţională, privitor la depunerea moţiunii de cenzură în vacanţa parlamentară. În 30 de ani nu s-a întâmplat aşa ceva, niciun partid politic nu a depus o moţiune de cenzură în vacanţa parlamentară. (…) N-am luat încă decizia, analizăm toate temeiurile constituţionale”, susținea premierul.

În cursul zilei de luni, Marcel Ciolacu, liderul interimar al PSD-ului, anunța depunerea moțiunii menite să facă plecat actualul Executiv. Și chiar făcea referire la propunerea de premier pregătită de formațiunea sa. DETALII AICI.

179 afisari

6 COMENTARII

  1. Si apoi prin boticul fiecarui liberal, c-avem de unde da

  2. Astia vorbesc de funie in casa spanzuratului ? Mumu PIZIDE !

  3. Du-te in mata lingatorile tiraspolez de c…riri PNL-iste .Esti cel mai jalnic si mai prost postac care se manjeste pentru cava cretari,probabil ca altfel ai muri de foame cretinule!

  4. Du-te in mata lingatorule tiraspolez de c…riri PNL-iste .Esti cel mai jalnic si mai prost postac care se manjeste pentru catva cretari,probabil ca altfel ai muri de foame cretinule!

  5. Du-te in mata lingatorule tiraspolez de c…riri PNL-iste .Esti cel mai jalnic si mai prost postac care se manjeste pentru cativa cretari,probabil ca altfel ai muri de foame cretinule!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger