AcasăPoliticaPSD dezminte un studiu „cu o metodologie îndoielnică”: Prețurile la alimentele de...

PSD dezminte un studiu „cu o metodologie îndoielnică”: Prețurile la alimentele de bază nu au crescut cu 17,8% față de ianuarie 2023

Social-democrații reacționează, vineri, 26 ianuarie, la ceea ce numesc a fi un studiu „cu o metodologie îndoielnică”.

PSD susține că prețurile la alimentele de bază nu au crescut cu 17,8% față de ianuarie 2023, așa cum se arată într-un studiu „fără referințe clare statistice”.

„FACT-CHECKING-ul SĂPTĂMÂNII: FALS Prețurile la alimentele de bază nu au crescut cu 17,8% față de ianuarie 2023

CONTEXT: Un studiu, cu o metodologie îndoielnică, fără legătură cu evaluările statistice realizate de instituțiile statului român, promovează ideea că, în ianuarie, majorarea prețurilor la alimentele de bază a ajuns la aproximativ 18% față de perioada similară a anului trecut. Studiul a fost promovat de 2 site-uri, fără referințe clare statistice”, transmit cei de la PSD într-o postare făcută pe pagina de Facebook a formațiunii politice.

Date de la INS, cu tot cu grafice

Social-democrații aduc în atenție cele mai recente cifre de la Institutul Național de Statistică (INS) cu privire la prețurile produselor alimentare. Și prezintă și două grafice – unul cu evoluția prețurilor la produsele alimentare comparativ cu nivelul existent în momentul limitării adaosului comercial și celălalt cu evoluția prețurilor la produsele alimentare comparativ cu aceeași lună din anul precedent.

„DATELE REALE: Conform celor mai recente date ale Institutului Național de Statistică, prețurile de consum ale produselor alimentare erau în luna decembrie 2023 mai mari cu 5,8% față de aceeași perioadă a anului precedent.

Dacă ne raportăm la momentul introducerii măsurii PSD de limitare a adaosului comercial la alimentele de bază, prețurile la produsele alimentare erau în luna decembrie mai mici cu -1,32% față de cele din luna iunie 2023”, transmit reprezentanții PSD.

sursa foto: Facebook/Partidul Social Democrat
sursa foto: Facebook/Partidul Social Democrat

Totodată, în același mesaj făcut public vineri, 26 ianuarie, PSD-ul alege să transmită și că: „În privința veniturilor salariale, cele mai recente date INS indică o creștere a câștigului salarial mediu net cu 15,1% în luna noiembrie 2023, față de aceeași lună din anul precedent. Totodată, în intervalul precizat, câștigul salarial real (respectiv ceea ce depășește rata inflației) a fost mai mare cu 7,9%”.

author avatar
Andrei Coman
246 afisari

3 COMENTARII

  1. „PSD susține că prețurile la alimentele de bază nu au crescut cu 17,8% față de ianuarie 2023,”
    PSD are dreptate, preturile nu au crescut cu 17,8%, ci cu circa 40%. De exemplu un iaurt cu fructe care este facut din alimentele de baza numite lapte si fructe, se vindea in ianuarie 2023 cu 7 lei. Astazi am platit pentru acelasi iaurt 12 lei. Sa ne traiesti dom’ Ciolacu, te tinem minte la vot !

  2. ”Prețurile la alimentele de bază nu au crescut cu 17,8% față de ianuarie 2023”
    Asa este ! Ele s-au dublat.

  3. Da , și ca să combată tovărășește asemenea „deviații” au comandat cu „mânie proletară ” un sondaj la Pieleanu care le-a reparat orgoliul și i-a pus pe primul loc cu 30 +% față de elementele retrograde din opozitie. Vai vouă , mâine poimâine vin alegerile și toată retorica asta aberant de găunoasă are finalitate. Și să nu uit … mai dă ceva Ciolacu la pensie prin studiourile aferente după ce a rezolvat pensiile speciale și pe cele normale le-a „ciumpăvit” prin noua lege ce intră în vigoare culmea în septembrie.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger