AcasăPoliticaPSD-ul depune moțiune de cenzură! Ciolacu a anunțat data chiar de la...

PSD-ul depune moțiune de cenzură! Ciolacu a anunțat data chiar de la tribuna Parlamentului – VIDEO

PSD-ul depune moțiune de cenzură! Ciolacu a anunțat data chiar de la tribuna Parlamentului - VIDEO (foto: psd.ro)

Intenția social-democraților de a depune o moțiune de cenzură la adresa Cabinetului Cîțu – exprimată de ceva vreme deja – ar urma să se concretizeze în doar câteva săptămâni.

Cel puțin asta reiese din cele anunțate, miercuri, la Parlament, chiar de către liderul PSD, Marcel Ciolacu. Principalul motiv îl reprezintă tocmai PNRR-ul, pe care premierul a venit să îl prezinte în cursul acestei zile, în fața Senatului și a Camerei Deputaților.

”Astăzi (miercuri-n.n) nu a fost prezentat în plenul Parlamentului Planul de redresare și dezvoltare a României. Tot ce știm despre PNRR este că nu vizează dezvoltarea României, ci un plan de austeritate pentru toți românii. Răspunsul PSD nu poate fi decât unul singur: pe 14 iunie depunem moțiune de cenzură, având ca obiect principal eșecul Guvernului în privința Planului Național de Redresare și Reziliență”, a anunțat Marcel Ciolacu, în plenul Parlamentului, la finalul ședinței în care Florin Cîțu a vorbit, în fața aleșilor neamului, despre PNRR.

 

Cîțu: Acest plan le garantează tuturor partenerilor noştri internaţionali că România este pe drumul cel bun

În cadrul discursului avut în Parlament, Cîțu a vorbit despre investiții și reforme. ”România, prin acest program, atrage 29,2 miliarde de euro în 4 ani de zile, pentru investiţii, un efort pentru orice țară din lume într-o perioadă așa de scurtă, pentru a nu se destabiliza situaţia economică.

Rolul meu a fost acela de a-i asigura pe partenerii noştri, cei care au elaborat acest plan şi care au făcut designul acestui plan, că România își va menține cursul pe care și l-a asumat în ceea ce privește strategia fiscal-bugetară în perioada următoare. România va continua să corecteze greșelile din trecut și va elimina risipa banului public, va reforma companiile de stat ca să nu mai fie găuri negre. Și vom face o corelație între performanță și venit în sectorul public.

Acest plan și aceste reforme și ceea ce am prezentat eu acolo, la Comisia Europeană, le garantează tuturor partenerilor noştri internaţionali că România este pe drumul cel bun, iar aceste investiții nu vor fi irosite, aşa cum au fost irosite până acum şi ne vom ţine de ceea ce am spus, de evoluţia cheltuielilor bugetare. Ba mai mult, acest plan sau reformă nu înseamnă ceea ce vedem în spaţiul public în fiecare zi, nu înseamnă reducerea veniturilor, reducerea pensiilor, nu înseamnă alte scenarii apocaliptice. Din contră, reformă, aşa cum o vedem noi şi o punem în acest plan înseamnă un mod de a administra aceşti bani pe care îi avem astăzi eficient şi înseamnă că putem garanta să plătim şi pensii, şi salarii mai mari până în 2030, fără să destabilizăm situaţia financiară a României.

Asta înseamnă reformă, să faci cu aceiaşi bani mai mult, înseamnă un randament mai mare şi asta vom face şi prin PNRR, şi prin ceilalţi bani din buget şi prin fonduri europene. De aceea mi-am asumat şi această reformă, pentru că pe mine mă interesează toţi românii. Mai mult, prin acest program vom garanta că investiţiile vor merge în toate colţurile României – este un alt obiectiv al acestui Plan de Rezilienţă şi Redresare. Toate zonele din România vor beneficia de pe urma acestor investiţii, nu doar anumite zone”, a susținut, între altele, premierul Cîțu, de la tribuna Parlamentului.

189 afisari

2 COMENTARII

  1. Daca doar o depune dar nu lupta sa adune oaste sa o voteze, o face degeaba. In alta ordine de idei, eu cred ca nu mai avem nici o sansa de viata normala, autostrazi, spitale, etc. Chiar daca prin absurd ar veni PSD la guvernare, cine ar indrazni sa faca ceea ce trebuie, pentru tara? Adica ceea ce a incercat sa faca Dragnea si a juns la parnaie. Soarta ne este pecetluita. Traiasca „dreapta” stramba si tradatoare!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger