AcasăPoliticaPSD-ul atenționează Guvernul. Lia Olguța Vasilescu: Nu pensionarii trebuie să plăteasca tunurile...

PSD-ul atenționează Guvernul. Lia Olguța Vasilescu: Nu pensionarii trebuie să plăteasca tunurile din pandemie! – VIDEO

Social-democrații stau cu ochii pe actualul Executiv nu doar în ceea ce privește măsurile destinate gestionării crizei COVID.

De această dată, fostul ministru social-democrat al Muncii a fost cel care a ieșit, joi, în fața presei pentru a critica Guvernul pe tema aplicării legii pensiilor. ”Din păcate, aflăm că mâine (vineri – n.r.), într-o ședință de Guvern se discută despre emiterea unei ordonanțe de urgentă care să pună în pericol această lege a pensiilor. În sensul că majorarea nu va fi de 40%”, a declarat Lia Olguța Vasilescu, într-o conferință susținută la sediul PSD.

Mai mult, social-democrata a susținut că nu ar fi fost recalculate pensiile, pe noua lege. ”Atenționăm Guvernul că, de la 1 ianuarie anul curent ar fi trebuit să înceapă recalcularea tuturor celor 5 milioane de dosare, pentru pensionari, pe noua lege, în sensul că noua formulă de calcul aplicată va putea în sfârșit să elimine toate acele inechități din sistem, despre care se discută de ani de zile. Până la această dată, 13 august, nu s-a recalculat nici măcar un dosar, ceea ce ne face să credem din nou că legea în ansamblul său nu va fi respectată de acest Guvern. Începând de la 10 august, Casa Națională de Pensii ar fi trebuit, de asemenea, să înceapă tipărirea tuturor taloanelor de pensii din România. Nici până la această dată nu s-a întâmplat acest lucru, tocmai pentru că mâine își doresc ca în sedința de Guvern să modifice această lege a pensiilor”, a adăugat Vasilescu.

Totodată, fosta șefă social-democrată a Muncii făcut trimitere la recentul raport al Curții de Conturi, referitor la achiziții din perioada stării de urgență. ”De fiecare dată ne-au acuzat că panicăm populația, că vrem să mințim, că se va respecta legea și chiar că banii de pensii sunt prinși în buget. Dacă sunt prinși în buget, de ce nu se dau începând de la data de 1 septembrie? (…) Nu pensionarii trebuie să fie cei care să plătească tunurile din această pandemie”, a mai declarat Lia Olguța Vasilescu.

Citiți și: Se sparge buba: Jaf ca-n codru în perioada stării de urgență

437 afisari

7 COMENTARII

  1. ” La data d 5 iunie 2020 , Standard & Poor s a reconfirmat rating-ul suveran al Romaniei , anume BBB -( perspectiva negativa ) . In legatura cu crestrea pensiilor cu 40 % , de la 1 sept . 2020 , ACEASTA ESTE CONSIDERATA LINIA ROSIE PE CARE GUVERNUL NU VA TREBUI SA O INCALCE , in caz contrar intram in JUNK INVESTMENT GRADE . De mentionat ca Romania are la nivelul lunii mai 2020 un numar de 4. 678. 215 pensionari . In 2021, evantuala majorare cu 40 % a pensiilor , ar reprezenta un efort de 22, 5 miliarde de euro /an . PSD A STIUT DIN PRIMUL MOMENT , DE CAND AU APROBAT IN SCOP POPULIST ACEASTA LEGE , CA NU ARE SURSE DE FINANTARE SI CA NU POT SA O PUNA IN APLICARE . EXISTA DOCUMENT SCRIS PE CARE PSD L-A APROBAT IN SEDINTA DE GUVERN , DUPA CE CAZUSE GUVERNUL DANCILA , IN CARE RECUNOSTEAU CA NU POT SA CREASCA PENSIILE FARA SA CREEZE DEZECHILIBRE MACRO , IN CARE RECUNOSTEAU CA NU POT CRESTE PENSIILE FARA SA CEARA AJUTOR DE LA FMI , IN CARE RECUNOSTEAU CA NU VOR CRESTE PENSIILE IN 2020 CU 40 % SI SE PROPUNEA O REESALONARE . OAMENII TREBUIE SA INTELEAGA CINE SUNT CEI DE LA PSD ! STIAU DIN PRIMUL MOMENT CA NU AU SURSE DE FINANTARE SI CA NU POT PUNE IN APLICARE ACEASTA LEGE ”!

  2. Comisarul.ro , azi , 13 august 2020 , ora 20:20 : ” VIDEO MINISTRUL FINANTELOR , FLORIN CATU : VOM CRESTE PENSIILE IN 2020 CU CEA MAI MARE SUMA PE CARE AU VAZUT-O ROMANII VREODATA ” ” Inca din primul moment am spus ca vom creste pensiile in 2020 si astazi trebuie sa vin in fata dumneavoastra si sa va spun : DA , IN ROMANIA VOR CRESTE PENSIILE IN 2020 ! PUNCTUL DE PENSIE , VALOAREA PUNCTULUI VA AVEA CEA MAI MARE CRESTERE , CEA MAI MARE SUMA PE CARE O VOM VEDEA IN PLUS LA PUNCTUL DE PENSIE , PE CARE AM AVUT-O VREODATA . PSD , NICIODATA NU A MARIT PENSIILE CU ACEASTA SUMA , DESI A AVUT PERIOADE DE CRESTERE ECONOMICA UNA DUPA ALTA , TREI ANI DE ZILE , NU DATORITA LOR CI DATORITA CONTEXTULUI INTERNATIONAL SI TOT NU AU MARIT PENSIILE CU ACEASTA SUMA . IL PROVOC PE DOMNUL CIOLACU SA MAI GASEASCA O TARA CARE FACE ASTFEL DE EFORTURI IN CRIZA ECONOMICA , CREC SI PENSIILE SI ALOCATIILE CU SUMELE PE CARE LE FACE ACEST GUVERN ”.

  3. Ei – Guvernul Zero – realizeaza crestere economica din amenzile luate abuziv si din banii pensionarilor, mama mama ce mai dudie economia Romaniei, mare carmaci Citu asta al lor ! Ar merita Medalia pentru merite inexistente in grad de mare cascavaler !

  4. Vom creste minciuna cum n-a mai fost ea vreodata. O sa se umple taloanele de pensii de cifra 0000000000, ca malaiul ramane la Guvernul cu multe 000000000 nule.
    Numa gurita lui de ciocoflender il lauda pe Citu , si o face intr-una frate.
    Liberalul daca nu fura ca Interlopu, nu se simte bine.

  5. Ma oftic , Romania se pune pe picioare , nu mai putem sa-i colectivizam si sa ii popim cu nist sovromuri !

  6. Iohanis si guvernantii sai au promis ca vor respecta Legea pensiilor , adica vor aplica majorarea pensiilor cu 40 % in septembrie iar acum IN BATAIE DE JOC ANUNTA CA NU VOR APLICA ACEASTA LEGE ADUCAND JUSTIFICARI PENIBILE !!!!!!
    Aceasta in conditiile in care prin marirea cu 40% conf. legii pensiilor in vigoare SE FACE O CORECTURA A UNOR GRESELI FACUTE IN 2010, DE REGIMUL BASESCU , PRIN MODIFICAREA MODULUI DE CALCUL A PENSIILOR CARE A FACUT SA REZULTE PENSII MAI MICI LA LIMITA SARACIEI PENTRU PERSOANE CE AU LUCRAT SI COTIZAT PESTE 35 ANI !!!!!
    Iohanis spune ca nu sunt bani si pedepseste astfel pensionarii taind 26% din pensii IN TIMP CE ALOCA SUTE DE MILIOANE DE EURO PE DIVERSE PLATI EXTERNE SI ALTE CHELTUIELI ABERANTE DUBIOASE , cu titlu tragi-comic acesti guvernanti anunta ca VOR CONSTRUI LA SIBIU UN STADION DE ZECI DE MILIOANE DE EURO , in conditiile in care la Sibiu nu este un centru sportiv de traditie si performanta SI NE INTREBAM PENTRU ACEASTA INVESTITIE ABERANTA SUNT BANI ???????

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger