AcasăPoliticaPSD-ul a sesizat Poliția și Jandarmeria în privința Congresului PNL! - DOCUMENT

PSD-ul a sesizat Poliția și Jandarmeria în privința Congresului PNL! – DOCUMENT

PSD-ul a sesizat Poliția și Jandarmeria în privința Congresului PNL! - DOCUMENT

Cu doar câteva ore rămase, practic, până la întrunirea liberalilor, programată să aibă loc la Romexpo, pentru alegerea președintelui PNL, s-a aflat despre o mișcare de ultim moment făcută din direcția PSD-ului.

Și anume faptul că au fost sesizate Poliția, inclusiv cea Locală, Jandarmeria, dar și Prefectura Capitalei, în privința organizării Congresului PNL. Pasul survine criticilor exprimate de la vârful formațiunii, prin mesajele transmise de către Marcel Ciolacu (VEZI AICI și AICI), pe tema organizării acestui congres al liberalilor, la care s-a anunțat că sunt așteptați să participe nu mai puțin de 5.000 de oameni, din București și din țară.

Mai nou, s-a aflat despre sesizarea venită de la principalul partid de opoziție și adresată către nu mai puțin de șapte instituții: Prefectura Capitalei, Departamentul pentru Situații de Urgență, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, Inspectoratul General al Poliției, Direcția Generală a Poliției Municipiului București, Poliția Locală a Municipiului București și Poliția Locală a Sectorului 1.

Ce se reclamă

”PSD a sesizat autoritățile publice cu atribuții de control în domeniul pandemiei cu privire la pregătirile PNL în vederea săvârșirii unei infracțiuni, prin organizarea unui congres politic, la care urmează să participe, cu prezență fizică, într-o singură incintă, peste 5.000 de invitați din întreaga țară.

În sesizare se arată că acest tip de eveniment politic nu se încadrează în categoria „producțiilor artistice” ale unor instituții de cultură care pot desfășura activități în spații închise, până la limita de 50% din capacitatea sălii, așa cum prevăd normele legale în vigoare. Congresul PNL nu este nici concert, nici circ, nici spectacol dramatic, nici teatru de păpuși sau marionete, nici cabaret”, susțin reprezentanții PSD, într-un comunicat de presă.

Totodată, se dau detalii și despre conținutul acestei sesizări oficiale. „Chiar dacă metaforic, Congresul PNL ar putea fi asociat cu unele dintre aceste activități, din punct de vedere juridic evenimentele politice nu pot fi asimilate categoriei de „activitate culturală” sau „producție artistică”. Prin urmare, organizarea unui congres politic cu 5.000 de participanți cu prezență fizică nu respectă rigorile legale în vigoare și, ca atare, capătă aspectul infracțiunii sancționate de art. 352 din Codul Penal, privind zădărnicirea combaterii bolilor”, se menționează în sesizarea depusă de PSD.

În acest context, se solicită instituțiilor către care se îndreaptă sesizarea ce are antetul PSD-ului să ia „toate măsurile necesare pentru prevenirea și împiedicarea comiterii unei astfel de infracțiuni, inclusiv prin sancționarea și dispersarea celor care vor încerca să participe la această întrunire eminamente politică”.

Florin Manole: Nu pot fi obligați să suporte și nesimțirea liberalilor!

Din câte se poate observa din documentul atașat, sesizarea poartă semnătura social-democratului Florin Manole, secretar general adjunct al formațiunii și lider interimar al PSD sector 1. De altfel, deputatul a postat și un comentariu, pe pagina sa de Facebook, alături de sesizarea propriu-zisă.

Mesaj din care nu lipsesc criticile la adresa liberalilor. ”Milioane de bucureșteni trebuie să respecte restricțiile anti-covid pe care le-a adus proasta gestiune a pandemiei dar nu pot fi obligați să suporte și nesimțirea liberalilor.

Mâine, 5.000 de liberali se vor înghesui în spațiul închis de la Romexpo sfidând legea și restricțiile pe care, în același timp, guvernul Cîțu le impune tuturor celorlalți cetățeni, sub amenințarea sancțiunilor”, stă scris în mesajul postat e pagina lui Florin Manole.

Săgeți către Cîțu și Orban

Social-democratul arată cu degetul înspre cei doi combatanți în cursa pentru șefia PNL-ului, dar și aduce în discuție și numele liberalului Gheorghe Flutur.

”Legea trebuie să fie una pentru toți, fără privilegiați și trișori! Nu poate fi acceptată „argumentația” că un congres făcut pentru interese de partid reprezintă un eveniment cultural.

Nici Cîțu, nici Orban, Turcan sau Vîlceanu nu au niciun drept să facă la București dezastrul de sănătate publică făcut de colegul lor Gheorghe Flutur, anul trecut, în județul Suceava

De aceea am sesizat Inspectoratul General al Poliției, Direcția Geneală a Poliției Municipiului București, Departamentul pentru Situații de Urgență, Jandarmeria, Prefectura Capitalei și Poliția Locală a Municipiului București și a Sectorului 1 pentru a opri această flagrantă încălcare a legii și pentru a dispersa pe toți participanții la această manifestare iresponsabilă”, conchide Florin Manole.

sursa foto: Florin Manole/Facebook
sursa foto: Florin Manole/Facebook
169 afisari

1 COMENTARIU

  1. Ce sa faca politia si jandarmeria cand ministrul este liberal ?! Stire proaspata : pentru a putea verifica certificatele verzi Covid IGPR, va cumpara un numar de 8.333 de aparate. Sunt bani din belsug pentru vaccinuri si tot ce tine de aceasta campanie ticaloasa de vaccinare, in schimb nu sunt bani pentru majorari de pensii si alocatii. Pe de alta parte, in mod deliberat, nu se face nimic pentru medicamentele necesare SCHEMELOR TERAPEUTICE DE TRATAMENT. Murdara paine mai mananca unii !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger