AcasăPoliticaUPDATE. Moțiunea de cenzură, citită în Parlament. Când va fi dat votul/...

UPDATE. Moțiunea de cenzură, citită în Parlament. Când va fi dat votul/ Grindeanu: ”Guvernul actual este un dezastru!” – VIDEO

UPDATE. Moțiunea de cenzură, citită în Parlament. Când va fi dat votul/ Grindeanu: ”Guvernul actual este un dezastru!” - VIDEO

Social-democrații au depus la Parlament, în dimineața zilei de miercuri, 23 iunie, moțiunea îndreptată împotriva Executivului condus de către Florin Cîțu.

UPDATE: În cursul după-amiezii, senatorul Lucian Romașcanu, liderul grupului PSD din Senat, a dat citire moțiunii de cenzură intitulate ”România eșuată. Recordul ‘fantastic’ al Guvernului Cîțu”.

Înainte ca Romașcanu să înceapă să prezinte conținutul acesteia, s-a anunțat că moțiunea va fi supusă dezbaterii și votului în ședința plenurilor reunite de marți.

 


 

PSD-ul a făcut pasul! Moțiunea de cenzură, depusă

”Guvernul actual este un dezastru pentru români și pentru firmele românești. PNRR-ul (Planul Național de Redresare și Reziliență-n.n) este un dezastru”, a declarat Sorin Grindeanu, prim-vicepreședintele PSD-ului, de la sediul Legislativului, după ce a anunțat depunerea moțiunii de cenzură.

Reproșurile fostului premier s-au îndreptat, direct, și asupra actualului prim-ministru. ”Românii, în aceste luni, au sărăcit. Doar în mintea premierului Cîțu românii o duc mai bine, aproape s-au dublat facturile la energie, prețul pe litrul de benzină a ajuns la 6 lei. 70% dintre români spun, în acest moment, că România merge într-o direcția greșită”, a susținut Grindeanu.

”Probabil”, votul la moțiune se va da săptămâna viitoare, a mai anunțat social-democratul. ”Până atunci (…) sperăm că această moțiune, pentru binele României, să treacă”, a mai fost auzit spunând Sorin Grindeanu.

Strategia PNL pentru momentul votului

În cursul zilei precedente, la finele ședinței de marți a Biroului Executiv al PNL-ului, Ludovic Orban anunțase strategia stabilită pentru momentul ân care se va da votul la moțiunea pe care o anunțaseră social-democrații, la adresa Guvernului Cîțu. ”Şi la nivelul Coaliţiei şi în partid am luat decizia la moţiunea de cenzură să fim prezenţi şi să nu votăm. Astfel încât să arătăm lipsa de majoritate şi gratuitatea acestui demers politicianist al PSD”, a declarat Ludovic Orban.

Liderul PNL s-a arătat optimist că nu vor fi surprize neplăcute din partea parlamentarilor liberali, în cazul votului la această moțiune. ”Eu am încredere în parlamentarii PNL. Oricum am luat decizia de a fi prezenţi şi de a nu vota moţiunea, decizie care e luată la nivelul Coaliţiei şi am totala convingere că niciun parlamentar din cadrul coaliţiei majoritare, indiferent că e parlamentar al PNL, al USR PLUS, al UDMR sau din grupul minorităţilor nu va vota moţiunea”, a susținut Orban.

Ce aunțase, recent, Ciolacu

Precizările au venit după ce Marcel Ciolacu anunțase, recent, într-o emisiune la un post TV de știri, că ”există astfel de semnale” cum că parlamentari din PNL ar vrea să voteze moțiunea de cenzură pe care social-democrații au pregătit-o, pentru a vedea plecată de la Palatul Victoria actuala echipă guvernamentală.

”Am terminat negocierile cu partenerii sociali, deoarece am vrut să vedem în primul rând de la patronate, de la IMM-uri, de la sindicate, dacă este oportun să depunem o astfel de moțiune de cenzură. Cu toții au spus, foarte clar, că este oportun să depunem moțiunea de cenzură și acest guvern să plece. (…) Am negociat textul moțiunii, l-am finalizat (…) cu partenerii sociali, cu ceilalți parteneri și cu grupul AUR, cu grupul minorităților. Se vor regăsi pasaje de la fiecare prinse în moțiune”, a mai susținut Ciolacu.

author avatar
Cristina Stefan
249 afisari

3 COMENTARII

  1. Motiunea este frectie la un picior de lemn.Sasu va pune premier tot o lichea PNL-ista,asa ca……La el trebuie umblat,acolo e buba Romaniei!!!

  2. Motiunea este frectie la un picior de lemn.Sasu va pune premier tot o lichea PNL-ista,asa ca……La el trebuie umblat,acolo e buba Romaniei!!!L-ati votat pe cretinul asta si acum sufera 13 milioane de romani.Doua milioane o duc bine,ca au reusit sa fure din Romania tot ce s-a putut fura.Asa ca slabe sperante…..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger