AcasăPoliticaPSD-ul a depus moțiunea împotriva lui Vlad Voiculescu

PSD-ul a depus moțiunea împotriva lui Vlad Voiculescu

PSD-ul a depus moțiunea împotriva lui Vlad Voiculescu (sursa foto: Facebook)

Nemulțumirile PSD-ului la adresa ministrului Sănătății, concretizate în textul unei moțiuni simple, au fost înregistrate oficial la Parlament.

Social-democrații s-au ținut, așadar, de planul anunțat încă de la începutul acestei săptămâni, acela de a depune, miercuri, moțiunea simplă îndreptată împotriva actualului ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu.

Liderul deputaților PSD a anunțat, în plenul Camerei Deputaților, pasul făcut din direcția principalei formațiuni de opoziție. ”Vă înaintăm moţiunea simplă intitulată: ‘Incompetenţa şi lipsa de asumare ucid. Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea şi viaţa românilor‘, moţiune iniţiată de 109 deputaţi ai Partidului Social Democrat”, a precizat Alfred Simonis, înainte de a cere Biroului Permanent ca solicitarea să se regăsească pe ordinea de zi, astfel încât să se stabilească data dezbaterii și a votului inițiativei parlamentare.

”De asemenea, sper ca, la finalul dezbaterilor și în urma votului, domnul Vlad Voiculescu să demisioneze şi, dacă nu are decenţa să o facă, să fie demis de urgenţă de premierul Florin Cîţu”, a susținut liderul deputaţilor PSD.

Rafila a acuzat ”incapacitatea evidentă de a gestiona această pandemie”

Aflat, marți, la Parlament, profesorul Alexandru Rafila, deputat PSD, a trecut în revistă principalele reproșuri pe care i le fac social-democrații șefului de la Ministerul Sănătății.
”Nu cred că este un secret pentru nimeni că la nivelul Ministerului Sănătăţii nu acţiunea a dominat în această perioadă, ci inacţiunea şi incapacitatea evidentă de a gestiona această pandemie. Cu siguranţă, această moţiune este (…) un semnal pe care l-au tras (…) şi reprezentanţii organizaţiilor de pacienţi. Eu înţeleg că o lună jumate e un timp scurt, dar nu este chiar așa de scurt încât să nu gestionezi problema majoră de sănătate publică şi să nu gestionezi probleme stringente, cum sunt cele legate de accesul pacienţilor la servicii de sănătate – altele decât cele pentru infecţia cu noul coronavirus”, a declarat Rafila, la finele unei dezbateri pe teme medicale.

Mai mult, Rafila a anunțat că moțiunea simplă vine nu doar cu critici, ci și cu soluții. ”Împreună cu colegii mei, am încercat să facem o radiografie şi, mai mult, să oferim şi soluţii, pentru că orice critică dacă nu este însoţită şi de soluţii devine doar un simplu exerciţiu”, a afirmat Rafila.

author avatar
Cristina Stefan
117 afisari

2 COMENTARII

  1. mai asteapta motiunea cand tot dau la tv ca nu are diploma de absolvire a fac deci nu are dreptul sa ocupe inalte functii ,sa mearga pe la ongheuri ca acolo e bun!!!!!!!

  2. Nui mai scoateti dela guvernare pe neomarxisti nici cu tancurile rusesti,ce mai vorbiti de demisie,ei deabia au prins ciolanul in mana si nici vorba de constiinta.Un inalt demnitar spaniol sia dat demisia pentru ca a fost depistat ca sa vaccinat inainte de programare.La noi sau vaccinat cu nemiluita,dar nici macar nu sa considerat ca ceva este in neregula,ce daca sa intamplat nenorocilea dela BALS,dar daca vinovat erea peeeseeedeee,altfel stateau lucrurile,banuiesc ca nu mai avea liniste nici guvernanti nici presedentia,insa acum[[ciocul mic,noi suntem la guvernare]]liniste ca si cum nu sa intamplat nimic,batista pe tambal,mai ai ceva de zis d=le ministru al sanatatii.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger