AcasăPoliticaPSD, tiradă explozivă la adresa liberalilor: „Orban și gașca lui amenință din...

PSD, tiradă explozivă la adresa liberalilor: „Orban și gașca lui amenință din nou toată țara cu restricții”

PSDPSD, tiradă explozivă la adresa liberalilor: „Orban și gașca lui amenință din nou toată țara cu restricții”

Social-democrații continuă seria atacurilor pe Facebook la adresa liberalilor. Riscul de apariţie a unor noi restricţii, pe fondul epidemiei de coronavirus, i-a înfuriat de cei din PSD, care acuză guvernul că „nu îi pasă că milioane de români sunt condamnaţi să sufere”.

Reprezentanţii PSD au transmis luni că „Orban şi gaşca” lui ameninţă din nou românii cu restricţii, fără a le păsa că milioane de cetăţeni sunt condamnaţi să sufere. PSD susține că Executivul a scăoat situația de sub control în ceea ce privește pandemia de coronavirus.

„Orban și gașca lui sunt izolați total de problemele reale ale românilor, de la educație până la locuri de muncă! După ce au scăpat total de sub control pandemia, guvernarea Dreptei Unite a atins pragul stării de urgență definit chiar de propriul ministru al Sănătății.

Au vrut alegeri cu orice preț fiindcă nu ei, ci – din păcate – românii achită factura iresponsabilității lor politice. Acum, fac fix ce știu mai bine: amenință din nou toată țara cu restricții! Iohannis, Orban & Co se declară satisfăcuți, nu le pasă că milioane de români sunt condamnați să sufere!”, au scris cei de la PSD pe pagina de Facebook.

Raluca Turcan, despre noile restricții

Vicepremierul Raluca Turcan consideră că nu se poate discuta de restricţii la nivel economic, dar va avea loc o şedinţă de Guvern şi o şedinţă a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă în cadrul cărora vor fi anunţate măsuri de creştere a rigurozităţii în prevenirea extinderii pandemiei de coronavirus. Turcan a mai precizat că lasă de dorit conformarea purtării măştii de protecţie în instituţii publice şi a cerut direcţiilor de sănătate publică să facă controale.

„Nu putem discuta în momentul de faţă de restricţii la nivel economic, dar vom avea o şedinţă de Guvern şi o şedinţă a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi acolo vor fi anunţate măsurile de creştere a rigurozităţii în prevenirea extinderii acestei infecţii”, a declarat Raluca Turcan, luni, într-o conferinţă de presă.

Ea a fost întrebată dacă decizia de la Galaţi, de purtare a măştii de protecţie la 100 de metri în jurul unităţilor de învăţământ, ar putea fi luată şi în cazul altor oraşe.

„În ceea ce priveşte extinderea purtării măştii în proximitatea şcolilor cu titlul obligatoriu, poate să fie o discuţie la nivel naţional, însă vă reamintesc că autorităţile locale au libertate de decizie locală şi pot să aplice măsuri care în context de focar local epidemiologic să prevină infectarea şi să prevină sănătatea publică. Nu pot să vă spun că am luat în calcul extinderea la nivel naţional a obligativităţii purtării măştii, însă, da, constat, rugăm oamenii să poartă mască, în toate contextele cu putinţă pentru că masca este cel mai eficient mijloc de protecţie”, a afirmat Raluca Turcan.

author avatar
Andreea Vlad
131 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger