AcasăPoliticaPSD şi PNL s-au săturat de greva profesorilor şi trec la negocierile...

PSD şi PNL s-au săturat de greva profesorilor şi trec la negocierile pentru rotativă. Au decis şi demisia lui Nicolae Ciucă

Indiferent dacă profesorii continuă sau nu greva, coaliţia este pregătită să producă rotativa. În acest sens, Marcel Ciolacu i-a convocat pe liderii județeni ai partidului pentru consultări.

Întâlnirea va avea loc duminică, de la ora 12.00. Ulterior, la Vila Lac, vor avea loc negocieri între toți liderii coaliției de guvernare, la care vor participa liderii PNL și cei ai UDMR.

Demisia lui Ciucă, aşteptată luni

Surse politice susțin că, luni, premier Nicolae Ciucă ar urma să își dea demisia. Alături de el vor pleca din funcție și toți consilierii pe care i-a avut la Palatul Victoria.

„Marcel i-a chemat pe toți liderii de filiale pentru consultări în privința rotativei guvernamentale. Întâlnirea va avea loc duminică, de la ora 12.00. Nu știu dacă în Kiseleff (sediul central al partidului – n.r.) sau în altă parte”, au afirmat diferite surse politice.

Rotația se va produce, dar toți au înțeles că nu se poate rezolva și negocierea acestei greve, care se dovedește a foi foarte dificilă din multe motive, și rotația în același tuimp. dar clasa politică a înțeles solicitările dascălilor, guvernul a înțeles, coaliția a înțeles, a acționat.

Negocierile politice pentru rotație vor fi finalizate cât de curând și se va trece la treabă”, a spus şi Iohannis.

Învestirea lui Ciolacu, până joi

„Nicolae Ciucă își va înainta demisia pentru ca, imediat după să aibă loc consultările la Cotroceni, iar marți să fie desemnat un premier și anume Marcel Ciolacu, miercuri și joi –  să fie făcute audierile în comisii și să fie dat și votul de învestitură al noului cabinet de guvernare.

Parlamentarii au fost înștiințați să nu părăsească Bucureștiul săptămâna viitoare, pentru că audierile și acest vot de învestitură să poată fi dat până joi, cel mai probabil pentru noul cabinet care va fi condus de Marcel Ciolacu”, conform celor de la Antena 3.

Nicolae Ciucă le-ar fi transmis liberalilor un mesaj tranșant: ”Weekendul ăsta este decisiv! Trebuie să negociem tot. Nu trebuie să ne prindă săptămâna viitoare fără Guvern. Dacă este nevoie vom vorbi și cu președintele Iohannis”.

author avatar
Andrei Ștefan
393 afisari

4 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger