AcasăPoliticaPSD şi PNL nu au decis care va fi premierul cu care...

PSD şi PNL nu au decis care va fi premierul cu care vor merge, luni, la Cotroceni! Când vor lua decizia?

nicolae ciuca premier PSD şi PNL nu au decis care va fi premierul cu care vor merge, luni, la Cotroceni! Când vor lua decizia?

După ce au negociat un weekend întreg, adică inclusiv vineri, PSD şi PNL tot nu au reuşit să ajungă la un numitor comun în privinţa numelui de premier pe care-l vor prezenta, luni, preşedintelui.

Aşadar, cele două partide n-au găsit primul premier din coaliție. Vă reamintim, liberalii şi social-democraţii s-au înţeles să conducă Guvernul prin rotaţie, însă nu se știe care partid va da primul premierul.

Conform unor informații pe surse, probabilitatea ca primul premier să fie Nicolae Ciucă e de peste 90%.

Ciucă promite că vor merge cu un premier unic la Iohannis

Nicolae Ciucă, propunerea de premier a PNL, a declarat că vor merge luni la întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis cu o formulă unică de premier.

Am finalizat toate activitățile care vizau formarea Guvernului. Suntem în măsură să mergem luni cu o propunere de premier. Am convenit să avem o propunere unică de premier.

Am lucrat cele două variante, așa cum am precizat și ieri, atât cu o formulă de premier PSD, cât și una PNL. Urmează ca până mâine dimineață să stabilim și să avem o formulă”, a declarat Nicolae Ciucă.

Acesta a mai precizat că există două liste de ministere, în funcție de premierul desemnat.

Liberalii au obţinut mai mult de data asta

Nicolae Ciucă, candidatul de premier al PNL, susține că liberalii au obținut de la PSD ”mai mult” decât la negocierile cu USR din decembrie anul trecut.

Așa cum arată varianta, am obținut mai mult decât data trecută. E o formulă agreată, am precizat că partidul care dă premierul nu ia Finanțele. Este nevoie de foarte multă răbdare.

E cât se poate de necesar să avem această răbdare, să avem încredere unii în ceilalți”, a spus Ciucă duminică, la finalul negocierilor cu PSD și UDMR.

author avatar
Andrei Ștefan
146 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger