AcasăPoliticaPSD şi PNL îşi dau mâna peste ţară! Cum s-a împărţit "ciolanul"...

PSD şi PNL îşi dau mâna peste ţară! Cum s-a împărţit „ciolanul” între cele două partide

ciolacu-cituPSD şi PNL îşi dau mâna peste ţară! Cum s-a împărţit "ciolanul" între cele două partide

PSD şi PNL vor relua astăzi negocierile pentru formarea Guvernului. Mai sunt câteva puncte asupra cărora nu s-au pus încă de acord, spun liderii celor două partide. Finanțele, Munca și Jutiția sunt câteva dintre subiectele care rămân de discutat. Nici problema funcției de premier nu a fost elucidată încă.

Aproape 95% din programul de guvernare a fost trecut de ambele partide. Mai avem 5%. Continuăm discuțiile mâine”, a spus președintele PSD Marcel Ciolacu. „Mâine (n.r. – duminică) cred că le finalizăm pe toate”, a adăugat el.

Cine va fi noul premier?

În cadrul întâlnirilor ar trebui să se discute și modalitatea în care va fi propus viitorul premier. Florin Cîțu spunea în urmă cu două zile că partidele ar trebui să se înțeleagă asupra unui nume de premier pe care să îl prezinte președintelui Klaus Iohannis.

Cîțu susține de asemenea și varianta premierilor prin rotație. Cine ia însă premierul ar putea avea mai puține ministere, susțin surse liberale.

Impozit global?

Întrebat despre posibilitatea introducerii unui impozit global, pe gospodărie, Ciolacu a spus: „Vom vedea ce decizii vom lua”. „Mai discutăm și mâine, mai sunt câteva capitole”, a spus de asemenea președintele PNL Florin Cîțu.

PNL și PSD au convenit asupra capitolelor pe Economie în timpul negocierilor de sambată. Social-democrații au propus un set de masuri care,

Program pentru companiile implicate în realizarea de bunuri intermediare:

  • Granturi de până la 200.000 de euro pentru companiile care realizează producție intermediară sau procesare în vederea susținerii costurilor, a diversificării ofertei, inovării și marketingului.
  • Garanții de până la 1 milion de euro/companie pentru susținerea investițiilor în diversificarea ofertei și consolidarea cotelor de piață.
author avatar
Andrei Ștefan