AcasăPoliticaPSD și PNL cheamă doctorul pentru București

PSD și PNL cheamă doctorul pentru București

Poate că bucureștenii nu s-au săturat, așa o fi, dar iată că politicienilor le-a ajuns cu boschetăreala și golănia care au stăpânit Capitala. Tot felul de „garantați” s-au aciuat prin București și în urma lor n-a rămas decât pustiu, de zici că au trecut hunii pe aici! Coaliția de guvernare riscă mult cu mutarea asta, așa este, dar știm că schimbarea nu vine decât cu îndrăzneală. Medicul Cătălin Cîrstoiu, alesul alianței PSD-PNL, își asumă misiunea de a vindeca un oraș băgat în comă de actuala administrație.

Se merge pe mâna medicului Cîrstoiu Dar nu și PNL care oricând o poate coti către Nicușor Dan

S-o fi inventat șmecheria electorală în Sectorul 5, pe vremea lui „Marean”, dar gata, ajunge, nu mai poate ține vrăjeala cu bandele de cartier care aduc voturi! Bucureșteanul s-a schimbat, varianta „2024” are alte aspirații – vrea proiecte de infrastructură rutieră, nu ecologeală ieftină, vrea parcuri toaletate și alei pavate, nu bălării și căpușe, vrea curățenie, nu șobolanii Clotildei.

Dinastia clanului Piedone

La început am crezut că este o glumă, dar nu-i așa deloc, ăștia chiar cred că pot pune labele pe Primăria Capitalei și Primăria Sectorului 5. Am avea tatăl primar general, iar fiul, un aspirant care, deocamdată, își face ucenicia în cartierele din sud.

Și, peste patru ani, ce speră clanul Piedone? Că unul pleacă la Bruxelles, europarlamentar, cu imunitate pe viață și rentă viageră, iar celălalt îi ia locul la PMB, ca și cum ar fi moștenit fotoliul de primar.

Clanul Piedone vrea să stăpânească Bucureștiul

Nu râdeți, că orice boală se tratează, poate de aia și PSD și PNL au bătut la ușa medicului Cătălin Cîrstoiu. Unde s-a mai pomenit așa ceva, să ai dinastie conducătoare într-o capitală europeană? Nici măcar Ceaușescu n-a reușit să-i lase lui Nicu locul, cum crede Piedone că Sectorul 5 va ajunge, din vară, pe mâna fiului său?!

Ca să înțelegem și mai bine cu ce personaj avem de-a face – Piedone s-a apucat să anunțe că îl susține pe Daniel Băluță la Sectorul 4,  ca și când actualul primar ar fi avut nevoie, vreodată, de sprijinul său; la cum a schimbat fața Sectorului 4, Băluță iese primar și dacă nu se prezintă în campanie și apare pe străzi doar în ziua votului!

Dar Piedone a fost șmecher aici, a făcut acest anunț cu intenția de a vinde ideea că are o înțelegere cu PSD, că el stă în spatele succesului lui Băluță. Iar în mentalul colectiv rămâne acest mesaj, mai ales dacă va mai fi reluat de câteva ori.

Va fi cea mai teribilă campanie

Va fi cea mai teribilă campanie electorală din ultimii ani pentru Primăria Capitalei – Nicușor Dan mai vrea o tură (ferească Bunul Dumnezeu!), Piedone are lipici la public, Cătălin Cîrstoiu, etichetă, iar zvonurile spun că s-ar arunca în luptă și Gabriela Firea, uite-așa, ca să-i strice ploile lui Ciolacu!

Din anunțul că l-au ales pe managerul Spitalului „Municipal” înțelegem că liberalii și social-democrații au bătut palma și s-au înțeles pentru Consiliul General. Vor face alianță și acolo, iar toate proiectele pe bani grei vor fi votate la foc automat, fără respingeri și amendamente care nu fac decât să întârzie mersul la bancă. Toate bune și frumoase, doar că orice înțelegere în CGMB poate primi o piedică serioasă din partea primarului general, dacă acesta nu va fi Cătălin Cîrstoiu.

La fel de bine avem aceeași situație în oglindă – dacă va câștiga Piedone, cum o să guverneze peste Capitală cu un Consiliu General ostil, în care PSD și PNL vor forma majoritatea? E posibil să-l vedem, iar, pe Piedone dând buzna neinvitat în birou la Marcel Ciolacu?

În cel mai rău scenariu, ne-am pomeni cu un București blocat pentru încă 4 ani, că mandatul actual, al lui Nicușor Dan, poate fi trecut la momente de uitat cât mai repede.

Cîrstoiu este un medic ortoped renumit, șef al „Municipalului”, de unde am mai avut un primar general, pe Sorin Oprescu. Personalitate cu ștaif, elegantă în exprimare și cu un profesionalism ce nu-i poate fi pus la îndoială, Cătălin Cîrstoiu va sta față în față cu un Piedone făcut mare (în procente electorale) de live-urile de pe schelele blocurilor aflate în renovare și de bătrânele vânzătoare de verdețuri pe care le salvează de „oamenii răi care vor să le dea amenzi”; parcă așa se zicea pe pagina de FB a edilului de la „5”, nu?!

Acum înțelegem și noi cum se fac filmele – polițiștii locali, aflați în subordinea primarului, sunt trimiși să dea amenzi bătrânelor care vând pătrunjel pe trotuare, iar la momentul oportun apare salvatorul, e chiar el, primarul Superman Piedone, care îi alungă pe hărțuitori tunând și fulgerând la adresa lor.

PNL joacă la două capete?!

Dacă se va pierde Capitala, inclusiv viitorul coaliției de guvernare va fi sub semnul întrebării. Mulți se vor întreba dacă PSD și PNL au capacitatea să gestioneze alegerile parlamentare și prezidențiale, de vreme ce n-au reușit să se impună în București, unde au mers la braț.

Iată de ce spunem că Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă riscă aruncând în luptă un candidat fără experiență și care în orice moment poate fi „mitraliat” de limbajul mahalagesc al principalului său contracandidat. Va fi unt pe pâine pentru Piedone, însă acum este momentul pentru bucureșteni să aleagă pe ce drum vor să o apuce – aspiră spre marile capitale europene sau tind să se însoțească pe mai departe de golănia specifică locului?

Nu-i exclus și să asistăm la o capcană întinsă PSD-ului de partenerii liberali, care până în urmă cu câteva zile erau conștienți că nu aveau nicio șansă dacă ar fi mers separat în alegeri. Așa, însă, au scăpat de pericol. Mai mult de atât, dacă sondajele din buza votului vor arăta că dr. Cătălin Cîrstoiu urmează să piardă, avem informații că PNL o va coti rapid oferindu-i sprijin (indirect, prin diferite canale) lui Nicușor Dan. Și uite cum social-democrații ajung să mai stea pe bară 4 ani, în timp ce liberalii și-ar asigura, fără efort, câteva poziții-cheie pe la PMB!

Național va radiografia, în numărul următor, starea de fapt reală din interiorul ambelor partide, cu declarații „bombă” și lovituri sub centură venite direct de la vocile puternice din PSD și PNL, care arată cât de mari sunt tensiunile și cum Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă își joacă, practic, viitorul politic la ruleta alegerilor din acest an.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
1.006 afisari

13 COMENTARII

  1. Ai să transformăm pmb-ul într-o unitate de urgență!…anestezisti, chirurgi,proctologi,…!…
    Nu vă e rusine nenorociților, spuneți bă clar,n-aveți pe cine pune primar!…aici ați ajuns, lăsați oamenii în pace și puneți un om cu viziune!…
    Culmea n-aveți!…mai era un bou acum câțiva ani care se lauda cu 15 mii de specialiști…
    Acum îi dau dreptate lui Putin, românia nu este o națiune…

  2. Jegurilor din PCR partidul comasat roman, doctorul legist o sa va duca lesul la morga dupa urmatoarele alegeri.

  3. In ce hal a ajuns PNL ,lângă ciuma roșie pentru care au ieșit mil de romanii la vot ,iar azi au făcut pact împreună pentru a rămâne la Ciolan, AUR si SOS sunt singurele variante la ora actuală , restul la groapa de gunoi a istoriei

  4. Saracul smenar vrea mai mult la fel cum a facut Oprescu [ din aceiasi ograda ] daca e finul lui petrov,,,,cine se aseamana se aduna ,mai mult 8 % nu apuca !

  5. Nu garanteaza nimeni ca daca este un medic foarte bun, va fi si un primar la fel de bun. Cred ca e o greseala. Trebuia lasat acolo unde e. Medicina va pierde, iar Bucurestiul nu va castiga nimic. Nu notorietatea trebuie sa fie criteriul, ci competenta. Sa fie pusi sa faca proiecte pentru Bucuresti, viitorii candidati. Dar cand toti sunt prosti, cine sa -l aleaga pe cel mai bun?

  6. Era mai buna varianta cu rectorul de la Arhitectura un om fara pata , decat doctorul de genunchi .un arhitect stie mai bine ca toti cum trebuie sa se dezvolte un oras , a mai fost un doctor primar si tot borduri si smecherii . iarasi bucurestenii lasati la coada in fața intereselor .

  7. Dacă aș fi bucureștean , numai pentru că e finul lui base nu l-aș vota.O fi medic foarte bun,nu știu asta,dar ca manager este zero barat.Spitalul este modernizat de pe vremea lui Oprescu,iar la ora actuală este în pragul falimentului.Aceasta alegere spune multe despre PNL și PSD.Probabil serviciile îl au cu ceva la mâna pe covrigar,de l-au obligat să salveze PNL și pe sas.Cred că cea mai bună variantă ar fi Piedone.Doar că mucurestenii s-ar putea să rămână tot cu prostul satului.Ar merită, la fel cum și cei din S 1 ar merita încă 4ani cu dintoasa, drept pedeapsă pentru cât de proști au fost acum 4ani.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger