AcasăPoliticaPSD se retrage

PSD se retrage

„Vom avea un mare dezastru electoral”, presimte cu glas tare Vasile Dîncu. Nu la PSD, ci în România. Dacă urmezi firul logicii, lucrurile stau exact invers, pentru că ar însemna ca social-democrații să nu fie atinși de dezastrul din România, la ei fiind apele calme și cele mai bune rezultate.

În realitate, PSD se retrage. Se retrage ca la regulamentul de infanterie, trăgând focuri rare. Tot mai rare. O dată pentru că nu mai au muniție destulă. Și încă o dată pentru a nu crede adversarii că au murit cu totul.

Doar se scuipă peste linia frontului

A calculat Dîncu ce înseamnă să respecți toate normele de votare, cu dezinfecții de ștampile, cu reguli sanitare, una peste alta a ieșit dezastru. La o secție cu 1.500 de votanți, abia vor apuca să se exprime 500. Nu minte. Cozi infernale, chiar dacă timpul de votare este prelungit. Nici aici nu minte. Într-un cuvânt, nu suntem pregătiți pentru alegeri. Și nici pentru școală. Ceea ce nu spune însă este cum s-a ajuns aici. Și nici dacă PSD a luptat cumva pentru a preveni dezastrul.

Data de 27 septembrie, ca zi a desfășurării alegerilor, a fost votată în Parlament. Social-democrații, cu aceeași ușurință cu care au votat reinvestirea Guvernului Orban, și-au dat acordul. Ca și la instituirea stării de urgență și, apoi, la prelungirea ei. La fel și la votarea stării de alertă. Nimeni n-a prevăzut dezastrul? În acțiunile care au urmat, aceiași social-democrați au tot bătut în retragere. O fac și acum, când, ca să nu spună Puterea că sunt morți cu toții sau că au plecat la cârciumă abandonând frontul, mai trag câte de un foc de pușcă răzleț. Mai iese Ciolacu să dea o replică la vreo intervenție obraznică a Puterii. E mai mult un scuipat peste gardul dintre fronturi. Atacă Iohannis ca disperatul, din toate tranșeele, PSD vine cu o replică moale. Sare Cîțu la gâtul lor, PSD caută citate din „Cavalerul Micșunică” Tropăie Puterea peste grumazul PSD, Ciolacu le bate liberalilor obrazul că nu e frumos. De atacat, nu mai atacă. Le-au furat liberalii primarii cu sutele, Ciolacu le reproșează că nu este politically correct. Atacuri? Lăsați, mai bine niște focuri la dracu-n praznic, să nu zică lumea că nu sunt în stare nici măcar de gălăgie.

author avatar
Valentin Boeru
2.468 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger