AcasăPoliticaPSD se dezintegrează. Dezertare masivă în teritoriu

PSD se dezintegrează. Dezertare masivă în teritoriu

Ciolacu, acuzat că lucrează la distrugerea PSD

Partidul Social Democrat se află în cea mai dificilă poziție de la înființare până în prezent. Zeci de primari au emigrat deja către alte partide, iar alte sute amenință să plece din PSD după congres, ne spune fostul secretar general al Partidului Social Democrat, Codrin Ștefănescu. Acesta susține că vinovat de această dezintegrare a partidului se face actualul președinte interimar, Marcel Ciolacu.

Dintre toate ipotezele emise, un singur lucru este foarte clar: PSD continuă să scadă în sondaje. Stupefiant este că scăderea vine în contextul în care opoziția ar fi trebuit să crească, pe fondul guvernării liberale mai mult decât dezastruoase. Artizanul acestei scăderi ar chiar președintele interimar al Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, care a pactizat, fără perdea, cu cei aflați la putere, susțin membrii PSD. ”S-a scris în presă despre faptul că toți care s-au legat de Ciolacu au fost anchetați. S-a legat liderul PSD Arad, deputatul Dorel Căprar, i-au făcut dosar la DNA și i-a decimat organizația. S-a opus organizația Caraș care a anunțat că nu vine la congres și nu-l recunosc pe Ciolacu drept președinte. Și acum tot județul este în anchetă, pentru că au schimbat un vicepreședinte de Consiliu Județean PSD cu un alt PSD. Și eu sunt chemat în anchetă, ca secretar general al partidului, parte în grupul organizat de la Caraș. Deci ăștia de la PNL își numesc amantele, nevestele, rudele, nepoți, nepoate, fiu, soț-soție în aceeași agenție și nu se întâmplă nimic, în schimb toți cei care sunt împotriva lui Ciolacu sunt anchetați. Teodorovici s-a legat de Ciolacu și l-au chemat la DNA. Deci cum se explică faptul că țara este pusă pe butuci și tu, partid de opoziție, nu scoți o vorbă, ești sclavul ăstora. Ciolacu este în momentul ăsta parte la toate nenorocirile și odioșeniile pe care le fac ăștia. Pleacă primarii și parlamentarii din partid, am încercat să le spun să stea pe loc, dar mi-au spus pe față că nu mai stau, pleacă la Pro România și la PNL. Este dezastru, este nebunie, nu s-a confruntat PSD-ul niciodată, în viața lui, cu așa ceva. Eram obișnuiți cu val de veniri, nu de plecări. I-au zis lui Ciolacu primarii din Moldova că nu pot câștiga alegerile cu el președinte, deși au un electorat care îi votează în proporție de 80%. Oamenii au început să-i reproșeze lui Ciolacu faptul că a bătut palma cu cei de la putere și că este agentul lor. Am reușit să-i mai țin pe unii pe loc până la congres, dar dacă congesul se va face dupoă alegerile locale nu mai rămân în partid nici jumătate din primarii PSD”, ne-a declarat Codrin Ștefănescu, fostul secretar general al PSD.

Țara se prăbușește, opoziția tace

În timp ce măsurile liberalilor distrug economia, opoziția nu are nicio reacție, susține fostul secretar general al PSD, Codrin Ștefănescu.”Este halucinantce se întâmplă. Cu deciziile lui Tătaru și Orban, am aflat inclusiv de la Guvern, după întâlnirea cu reprezentanții HORECA, că în momentul de față, față de raportările lor, sunt aproape 1,2 milioane de români din acest sector care au rămas fără locuri de muncă. Dacă nu dăm drumul la această industrie suntem terminați. Sunt bucătari, ospătari, ajutor de ospătari, picoli, distribuitori, transportatori, angajații de la parcări, pază, cuptoare, contabili, economiști, reparatori de utilaje bucătărie, toți cei care erau pe restaurante, pensiuni și stau fără serviciu în momentul de față. Guvernul, prelungind satrea de alertă, prelungește și starea de foame. Au mai venit și cu amenințarea că le închid terasele, că nu au respectat oamenii distanțarea socială, ceea ce este absolut aberant, adică îi amendezi și îi închizi și pe ăia puțini care au îndrăznit totuși să deschidă în niște condiții imposibile. Or cu toate aberațiile care se întâmplă, PSD-ul în frunte cu Ciolacu ar fi trebuit să urle din toți plămânii, să convoace ședințe la Parlament, plus alte măsuri pe care le au la îndemână acum. Mai ales că nu a existat nicio contrabalansare financiară, nu au dat pe următoarele trei luni bani pentru angajații din HORECA, nu i-au scutit de TVA și de taxe pe patronii din această industrie pe timp de un an, cum s-a făcut în Germania, în Franța, în Olanda. La noi nu se mișcă nimic, românul este lăsat și privatul ăla mic să se descurce cum poate. Privatul ăla, de la mic la mare, ăla ține tot bugetul, și angajații de la stat și salariile lor de miniștri. Ăștia de la HORECA au plecat cu un gust amar de la Guvern, nici nu mai știu ce să facă, i-au înjurat, i-au implorat, au venit în genunchi să negocieze, i-au dat în judecată, dar nu s-a întâmplat nimic”, a ami afirmat Codrin Ștefănescu.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
2.110 afisari

6 COMENTARII

  1. Va doare-n P-lllă pe toți psdiștii de români! Ăștia de v-am votat pt. dreptate pînă la capat. De ce nu va opintiți toți sa-l pișectați afară din partid pe ciolacu tradator?? Și mai sint ca el o gramadă in PSD încă! Altfel o s-o luați la Ue cu două mîini!

    • Fara gasca moderata a lui Ciolacu ne pricopsim cu ceata de pitigoi de la Romania Mare , astia sunt si mai fomisti , ne transforma in gubernie , o luam de la U.E cu patru maini . Putregaiul e mare , e ca si cum ai inlocui Cosa Nostra cu Comora , Ponta pandeste si el la usa cu gruparile albaneze , turcesti , chinezesti si Samovanskaia Gruppa , e aglomeratie mare pe peronul stangii , au inceput deja rafuielile si paruierile pentru Primaria Capitalei si organizarea Congresului PSD unde se imparte tortul , scapa cine poate , atacuri la gioale fara mila si legea junglei devoalata in toata splendoarea ! Nava ALDE , avariata si esuata , mai are doi supravietuitori la bord ( Tariceanu si Vosganian ), complet debusolati , ce refuza sa mai urce in vreuna din barcile de salvare putrede si prefera sa se scufunde ”demn” , minoritatile sunt urcate de mult in barca puterii din instinct de conservare , UDMR a reusit sa-si scarbeasca propriul electorat inhaitandu-se cu PSD si ascultand cantece de sirena transmise in casti de pe lacul Balaton , primarii PSD adopta tactica minoritatilor si dezerteaza in masa si , uite-asa , cu o marja de eroare marca Bubble -Pieleanu -Palada de plus minus 10 ani , se adeveresc spusele lui Brucan .Vorba romanului :” Mai bine mai tarziu decat niciodata ”!

      • Eu ma aprovizionez cu dude si popcorn , o sa stau relaxata in varful patului pe Antena 3 si Romania TV cu Kostea varat intre hulube morfolind fara masca la plafonul grotei zbarlite , ma excita vanzoleala asta politica a Partidului Nostru si trebuie sa am grija sa nu moara axfisiat talambul de Kostyuska , in grota sunt gaze acumulate si , de emotii , le pot amplifica cu scaparile pe vana de la indigestia cu stevie . A aparut Kosty , dihorul meu zglobiu , ii propun sa incepem antrenamentele , sa nu bajbaim la locale pe 27 septembrie …..hihihihihihi….d

  2. Daca PSD dispare,dispare si DNA,nu mai au pe cine aresta,si-au pierdut obiectul muncii!Si atunci sa vezi bunastare si caini cu covrigi in coada.Sa tot traiesti in Romania!!!!!

  3. Trebuie sa nu dispara PSD , DNA n-ar mai avea obiectul muncii , ce tara e aia fara elita de hoti ?

  4. Robert Negoita nu mai candideaza din partea PSD pentru functia de Primar al Sectorului 3 : ” In ultimii 5 ani am trait numeroase dezamagiri si revolte in calitate de membru PSD . EPOCA DRAGNEA A FOST O ADEVARATA TRAGEDIE PENTRU CEL MAI MARE PARTID DIN ROMANIA , IN CARE POLITICA PUMNULUI IN GURA A CONSFINTIT DICTATURA ABSOLUTA A UNUI INDIVID .” Pentru Marcel Ciolacu : ” MARCEL , NU CRED CA ITI DAI SEAMA DE FORTA SI PERENITATEA ACESTOR CAPUSE INSETATE DE SANGE , PUTERE SI INTUNERIC , CE PARAZITEAZA PSD ” . Daca asta e concluzia unor oameni CU VECHI STATE SI FUNCTII IN PSD , asa cum este Robert Negoita , inseamna ca , in curand , trebuiesc trase clopotele , ciuma rosie e pe nasalie !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger