AcasăPoliticaPSD se adresează instanței în privința stării de alertă din sectorul 1

PSD se adresează instanței în privința stării de alertă din sectorul 1

(sursa foto: Facebook/Petre Florin Manole)

La doar câteva zile după ce s-a dat undă verde hotărârii privind instituirea stării de alertă în sectorul 1, în criza gunoiului, din direcția PSD-ului s-a anunțat că se va contesta acest demers în instanță.

”Partidul Social Democrat Sector 1 atacă în instanță și cere suspendarea stării de alertă declarată de către Comitetul pentru Situații de Urgență al Sectorului, cu complicitatea Prefectului Capitalei”, se precizează, luni, 26 iulie, într-un comunicat transmis de liderul interimar al PSD Sector 1, Florin Manole.

La nivel de motive pentru un astfel de demers, se precizează faptul că ”Partidul Social Democrat Sector 1 consideră că această decizie nu este întemeiată legal și reprezintă doar urmarea firească a unei situații de criză declanșată și întreținută de către Primarul Sectorului 1, doamna Clotilde Armand”.

Amintindu-se că deja este declarată stare de alertă la nivel național, în comunicatul transmis din direcția PSD-ului se menționează că ”CSU Sector 1 mai suprapune o altă stare de alertă locală, fapt ridicol și fără precedent în România și care nu arată decât înrădăcinarea unei mentalități autoritare și a unor precedente toxice. Altfel spus, politicienii de dreapta – în speță, Clotilde Armand – nu pot da nici cu mătura fără o stare de alertă declarată oficial?”

Săgeți către primarul Armand

Mesajul venit în această primă zi a săptămânii de la vârful PSD Sector 1 e presărat și cu alte săgeți la adresa actualului edil, Clotilde Armand, în toată disputa ce ține de ridicarea gunoiului din acest sector.

”Am semnalat în repetate rânduri că lupta doamnei Armand cu operatorul de salubrizare afectează interesele cetățenilor și este dusă cu incompetență și rea-credință, generând penalități împovărătoare la bugetul local, dar și cheltuieli suplimentare prin achiziții total netransparente. Opriți acest bâlci costisitor și ridicați, deopotrivă, gunoiul și starea de alertă!”, se mai transmite prin intermediul comunicatului de presă.

Clotilde Armand anunță o nouă ședință de urgență a Consiliului Local

Pe de altă parte, Clotilde Armand a anunțat, tot în dimineața acestei prime zile din săptămână faptul că are de gând să convoace o nouă ședință de urgență a Consiliului Local, după ce precedenta întrunire, în care ar fi urmat să se discute ”rezilierea contractului de delegare a gestiunii serviciului de salubrizare încheiat cu Compania Romprest Service SA”, din câte a comunicat Primăria Sectorului 1, nu s-a putut ține, din lipsă de cvorum.

”Instanța a decis și mi-a dat dreptate:

Primarul trebuie împuternicit de Consiliul Local al Sectorului 1 pentru a putea rezilia contractul cu Romprest în Justiție. Pentru că parte din acest contract este Consiliul local. Nu primarul. Ce au spus consilierii PNL după ședința de vineri la care nu s-au prezentat? Exact pe dos. Că nu trebuie acordul Consiliului Local. Iată că instanța a hotărât: „Respinge acţiunea formulată de reclamanţii Sectorul 1 al Municipiului Bucureşti şi Primarul Sectorului 1 pentru lipsa calităţii procesuale active.”

Astfel, voi convoca din nou pentru mâine o ședință de urgență având pe Ordinea de zi același proiect de hotărâre ca vineri: mandatarea primarului Sectorului 1 în vederea promovării unei acţiuni având ca obiect rezilierea contractului de delegare a gestiunii prestării serviciilor de salubritate pe raza Sectorului 1.

Sper ca de data asta consilierii PNL și PSD să se prezinte”, a transmis Clotilde Armand, luni, 26 iulie, via Facebook.

Vă amintim că în ședința de vineri, 23 iulie, Comitetul Local pentru Situații de Urgență a aprobat hotărârea privind instituirea stării de alertă și a măsurilor ce vor fi luate ”pentru creșterea capacității de răspuns și diminuarea impactului riscului generat de eșecul serviciului public de salubrizare de la nivelul Sectorului 1”.

S-a anunțat la acea dată că starea de alertă pe teritoriul sectorului 1 se va institui începând cu data de 24 iulie 2021, ora 00.00, și va avea o durată de maximum 30 de zile.

162 afisari

3 COMENTARII

  1. sa ajunga sa declanseze stare de alerta si la ordine ca de cand urla clotilda sa o dea e prea mult pt un stat ue!!!!!!!

  2. Brai-Cata – noul Bechtel al Clocotildei
    Scriam deunazi despre foamea de bani a USR si despre unul din elementele generatoare a acesteia: neputinta Clocotildei de a recupera parandaratul din salubrizare, estimat de partid la 2 milioane euro/an. Doar estimarea asta merita riscul furtului voturilor cu sacul!
    Esecul Clocotildei nu putea fi acceptat: plusistul Alin Stoica a fost chemat la ordin si a declarat o stare de alerta sanitara in loc sa faca ce trebuia: sa destituie sau sa suspende primarul si sa decida respectarea deciziei in justitie de plata a restantelor catre Romprest.
    Nici nu s-a racit hartia cu declararea starii de alerta (inainte se spunea „nici nu s-a uscat cerneala”, dar acum sunt imprimante laser) ca a aparut contractul (evident era convenit de mult) cu mareata firma (pupil al mafiei italiene, dovedit in justitie) Brai-Cata!
    Evident contractul contine preturi ametitoare si conditii facile, astfel incat sa incapa si comisionul managerial de tip Bechtel!

  3. Femeia asta minte cum respira ! Instanta nu s-a pronuntat pe fond, ci pe o exceptie. Intre timp, cantitatea de gunoaie creste . Stai si te intrebi daca nu cumva misiunea ei este de compromitere a Bucurestiului ?!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger